15 / 05 / 2024

tapu memurunun sorumluluğu

tapu memurunun sorumluluğu

Tapu memurunun görev ve sorumlulukları, 27781 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da düzenleniyor. Peki, tapu memurunun görevleri nelerdir?

Kiracılar dikkat! Alt kata su sızarsa masrafı kim karşılar...

Kiracıların evde meydana gelen sıkıntılardan karşılamak zorunda oldukları bazı masrafları ev sahipleri ile aralarında gerilim yaşamalarına neden olabilmektedir. Buna göre, alt kata su sızması durumunda kiracının herhangi bir sorumluluğu var mıdır? İşte ayrıntılar...

Eminevim'den 250 bininci teslimat!  

Tasarruf finansman sektörünün lideri olma sorumluluğu ile uzun senelerdir sektörün gelişimine yön vermeye devam eden Eminevim, 250 bininci teslimatını gerçekleştirdi.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Uzmanlardan ‘depremzede’ için hukuki yol haritası! 30 yıl geçse de konut sahibi dava açıp hakkını arayabilir!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedeler yaralarını sarmaya çalışırken, ağır yıkımlarda sorumluluğu veya kusurları bulunan bazı müteahhitler de gözaltına alınmaya başladı. Olayı hukuki boyuttan değerlendiren uzmanlar depremzedeler için hukuki yol haritası çıkardı.

Cumhurbaşkanı yardımcısı açıkladı! 131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edildi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "131 şüphelinin depremde yıkılan binalarla ilgili sorumluluğu tespit edilmiş, bunlardan 1'i tutuklanmış, 113'ü hakkında gözaltı talimatı verilmiştir." şeklinde konuştu.

Kira anlaşmazlıklarında kefil dönemi! Ev sahibi ile kiracı sorunları büyüyor!

Kira sözleşmelerindeki anlaşmazlıklar, kefillere kadar yayılmış durumda. Ekstra zam talep eden konut sakiracı ile anlaşamayınca kefillere gidiyor. Peki bu durumda kefillerin sorumluluğu nedir? Kefil kira borçlarını öder mi? İşte ayrıntılar...

Şile'deki tapu dolandırıcılığında 32 kişi tutuklandı!

Şile Tapu Müdürlüğü'ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında tapu müdürü, 1 tapu müdür yardımcısı, 10 tapu memurunun da yer aldığı 32 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

Tapu masrafları nasıl hesaplanır?

Ev alım satımlarında ortaya çıkan tapu masrafları çoğu zaman büyük problem yaratabiliyor. Peki, tapu masrafı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Gayrimenkul sahibi hangi giderlerden sorumludur?

Bina malikinin kusursuz sorumluluğu neleri kapsar? Bakım ve onarımdan gayrimenkul sahibi sorumlu mudur? İşte ayrıntılar...

Sıfır ev gizli ayıplı çıkarsa ne yapılabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda inşaatı tamamlanan binada ev aldığını belirten okuyucu, eve taşındığını ama evde bazı aksaklıklar olduğunu belirtti. Okuyucu, bu durumda müteahhidin sorumluluğu olup olmadığını sordu.

Ev alacaklar dikkat! Tapu oyununa gelmeyin!

Ev almak isteyenler vatandaşlar dikkat. Tapuda müstakil olarak gösterilen evler aslında müstakil  tapu olmayabiliyor. Hukukçu Umut Metin, satın alınmak istenen evlerin tapuları için sorgulama yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021?

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu başladı. Peki 2020'de ev alan ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021? İşte tüm merak edilenler...

'Arsa avcısı' operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

'Arsa avcısı' operasyonunda soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Operasyona yönelik yeni detaylar belli oldu. 110 kişinin gözaltına alındığı suç örgütü lideri Atakan Avcı'nın asıl mesleğinin tapu memuru olduğu ortaya çıktı.

tapu memurunun sorumluluğu Haberi

tapu memurunun sorumluluğu

Tapu memurunun görevleri nelerdir?

Tapu memurunun görevleri, 10 Aralık 2010 tarihinde 27781 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor.


Mülkiyet hakkını tespit etmek üzere taşınmazların kadastro çalışmalarını planlamak, yürütmek, yenilenmesini ve güncellenmesini sağlamak, tapu sicillerini oluşturmak, arşivlenerek korunmasını sağlamak, harita yapmak, üretim standartlarını tespit etmek ve arşivlenmesini sağlamak üzere, Bayındırlık ve İskân Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile teşkilatlanmasına ilişkin usul ve esaslar 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında düzenleniyor.

Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri

MADDE 2 – (1) Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri şunlardır:


a) Devletin sorumluluğu altındaki tapu sicillerinin düzenli bir biçimde tutulmasını, taşınmazlarla ilgili her...