02 / 05 / 2024

tapu parası alıcı satıcı

tapu parası alıcı satıcı

Gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Belgelerin eksiksiz olması halinde devir işlemi için sıra tapu parasına geliyor. Peki, tapu parası ne kadar? Tapu parasını kim öder?

Tapu nasıl alınır? 

Tapu, gayrimenkul alıcıları ve satıcıları tarafından önemli bir konudur. Bu işlem belirli aşamalardan oluştuğu için her birinin sırasıyla eksiksiz ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Peki tapu nasıl alınır, kimler hangi işlemleri gerçekleştirmelidir? İşte adım adım tapu alma süreci...

Tapuya alıcı mı satıcı mı başvurur?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Devir için öncelikle randevu alınması şart. Peki, tapuya alıcı mı satıcı mı başvurur?

Tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Tapu alım satım işlemlerinde ortaya çıkan masrafın kim tarafından ödeneceği merak ediliyor. Kanunen tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Emlak satış ofisleri yerli alıcıyla buluştu!

Efe Yapı İcra Kurulu Üyesi Paris Efe, bankaların sağladığı konut kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Piyasalardaki durgunluğa rağmen ciddi ilgi gördü ve satış ofisleri uzun zaman sonra yerli alıcıyla buluştuğunu açıkladı.

Ajda Pekkan: Villamın fiyatı aynı duruyor, alıcısı varsa satabilirim!

Geçtiğimiz akşam balıkçıdan çıkarken görüntülenen Ajda Pekkan, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. “Villanızı satılığa çıkarmıştınız. Son dönemde fiyatta bir artış oldu mu?” sorusuna cevap veren Pekkan, ''Alıcısı varsa hemen satabilirim” dedi.

Kiracı evi alıcılara göstermiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Tek maaşla geçiniyoruz ve kiracıyız. 2 sene önce kredi ile almış olduğum evi, bu mücbir sebepten ötürü satmak istiyorum. Ama kiracım 'kontratım bitene kadar göstermem' diye evi alıcılara göstermiyor. Benim hakkım nedir? Nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Acarblu Rezidans'ta doğayla iç içe evler alıcılarını bekliyor!

Acarblu Rezidans, daire sahiplerine şehir merkezinde doğayla iç içe bir yaşam vadediyor. Beykoz'da konumlanan proje, alıcılarını bekliyor...

Dolar/TL, 6,2290 seviyesinden alıcı buluyor!

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından 6,2290'dan alıcı buluyor.

Bolu'da 1 milyon 270 bin konut, alıcısını bekliyor!

Bolu'da 2020 yılında 1 milyon 270 bin konut, alıcısının bekliyor. Bu durumda, gayrimenkul sektöründe yeni bir fon kurulması önerildi.

Hilmi Işıkören'den 'Emlakta Alıcılar Nasıl İkna Olur' eğitimi!

'Emlakta Alıcılar Nasıl İkna Olur' eğitimi konu uzmanı Hilmi Işıkören’in online canlı anlatımıyla 12 Mart 2020 tarihinde Online Emlak Akademi'de...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı hastaneye alıcı çıkmadı!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 699 milyon TL borcunu ödeyebilmek için satışa çıkardığı Özel Büyükşehir Hastanesi'ne alıcı çıkmadı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Alan olmadı. Satmaktan vazgeçtik. Hastaneyi kar elde eden bir kurum haline getirmeye çalışacağız" dedi.

Donald Trump'ın doğduğu eve alıcı bulunamıyor!

Donald Trump'ın doğduğu ve ailesiyle 5 yıl yaşadığı New York'daki Queens bölgesindeki ev satışa çıkarılmıştı. Alıcı bulunamayan ev geçici süreliğine satışa kapatıldı...

İBB'nin Şile Kumbaba Sahili'ndeki parkına alıcı çıkmadı!

İBB tarafından satışa çıkarılan Şile Kumbaba sahilinde bulunan park alanının ihalesine alıcı çıkmadı. Arsanın satış bedeli 22 milyon 795 bin 836 TL olarak belirlenmişti.

tapu parası alıcı satıcı Haberi

tapu parası alıcı satıcı

Tapu parasını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi için hem alıcının hem de satıcının veya vekillerinin tapu dairesinde bulunmaları gerekiyor.


Tapu devir işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Randevu günü ve saatinde tapu dairesinde gerekli belgeler ile bulunuluyor. Tapuda hem alıcıdan hem de satıcıdan istenen belgeler şu şekilde;


Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


Ayrıca; Belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekli.


Belgelerin eksiksiz olması halinde devir işlemi için sıra tapu parasına geliyor. Peki, tapu parası ne kadar? Tapu parasını...