01 / 05 / 2024

tapu parası sorgulama

tapu parası sorgulama

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu alım satımı için ne kadar harç ödenir? 2015 Tapu parası ne kadar?

E-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır 2024? Arsa, ada, tapu parsel sorgulama ekranı!

Pek çok kişi E-Devlet üzerinden nasıl parsel sorgulama yapacağını merak ediyor. Peki E-devlet üzerinden arsa, ada, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2024?

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

Milyonlarca tapu sahibine geriye dönük ödemelerde iade yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle çok sayıda tapu sahibi parasına kavuşacak.

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

e-Devlet web tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte birkaç tıklama ile anında ücretsiz ada parsel sorgulama sistemi...

Gayrimenkul sahipleri, tapu sorgulamalarını hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilmek için e-Devlet sistemi üzerinden T.C. numarasıyla işlem yapabiliyor. 

16 Ağustos evde bakım parası yatan iller açıklandı mı? Evde bakım yardımı sorgulama Ağustos 2023!

Evde bakım maaşı yatan iller listesi 16 Ağustos 2023 son günlerde en çok araştırılan konulardan oldu. Peki 16 Ağustos evde bakım parası yatan iller açıklandı mı? Evde bakım yardımı nasıl sorgulanır? İşte merak edilenler...

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Evde bakım maaşı hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatırılacak? Evde bakım parası 9 Mayıs 2023 sorgulama

Pek çok kişi evde bakım maaşı hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatırılacak? gibi sorularının yanıtlarını merak ediyor ve araştırıyor. İşte evde bakım parası 9 Mayıs 2023 sorgulama...

Nisan aile destek ödemesi ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor? Aile destek parası sorgulama!

Aile destek ödemeleri, nisan ayına girilmesiyle birlikte gündemde yer almaya başladı. İşte aile destek ödemelerine dair detaylar!

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Hemen hesaplarınızı kontrol edin! 3 bin 336 TL binlerce kişiye yattı! Evde bakım parası il il sorgulama!

Birçok vatandaşın merakla beklediği evde bakım maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Hemen hesaplarınızı kontrol edin! 3 bin 336 TL binlerce kişiye yattı! Evde bakım parası il il sorgulama!

'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Hemen bakın!

Yeni bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmete girmeden tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Verilen detaylara göre, tapu sorgulama işlemleri online şekilde yapılabiliyor. 'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Tapu sahipleri dikkat! Öğrenen herkes hemen bunu yapıyor! Siz de bir bakın!

Pek çok tapu sahibi tapu parsel sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak ediyor ve araştırıyor. Öğrenen herkes hemen bunu yapıyor. Peki tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? Siz de bir bakın...

tapu parası sorgulama Haberi

tapu parası sorgulama

2015 Tapu parası ne kadar?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Bu nedenle taşınmaz mal alım satım işlemleri için de tapu harcının ödenmesi gerekiyor.


Söz konusu harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor.


Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. 


“Emlâk vergisi değeri” ifadesi; 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre belirlenen vergi değerini ifade eder. Buna göre gayrimenkullerin devir ve iktisaplarında ödenecek olan tapu harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkulü devir alanın devredene ödeyeceği gerçek bedel üzerinden beyan edilmesi gerekir. 


Bu bedel en düşük olarak, devredilen gayrimenkulün emlak vergisi değeri...