02 / 05 / 2024

tapu parası

tapu parası

Gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Belgelerin eksiksiz olması halinde devir işlemi için sıra tapu parasına geliyor. Peki, tapu parası ne kadar? Tapu parasını kim öder?

Tapu sahiplerine müjdeli haber! Başvuru yapanların parası iade edilecek!

Milyonlarca tapu sahibine geriye dönük ödemelerde iade yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle çok sayıda tapu sahibi parasına kavuşacak.

Tapu devir parası ne kadar?

Tapu devir işlemlerinde yürütülen bazı basamaklar yapılması gerekenler vardır. Onlardan biri de tapu devir parasıdır. Peki bu tapu devir parası nedir? İşte detaylar!

Tapu parası nasıl ödenir?

Taşınmaz alım satım işlemleri, taşınmazın bulunduğu ilçenin tapu müdürlüğünde, başka bir şehirde ise en yakın tapu müdürlüğünde yapılabiliyor. Devir için binde 20 oranında tapu parası ödeniyor. Peki, tapu parası nasıl ödenir?

Tapu parasını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Belgelerin eksiksiz olması halinde devir işlemi için sıra tapu parasına geliyor. Peki, tapu parası ne kadar? Tapu parasını kim öder?

Tapu harç parası hesaplama 2015!

Tapu dairesinde yapılacak bu devir işlemi için tarafların belli oranda harç ödemesi gerekiyor. Peki, tapuda ne kadar para ödenir? İşte tapu harç parası hesaplama 2015 örneği..

Tapu harç parası ne kadar?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu harç parası ne kadar? Tapu harç parası nasıl hesaplanır?

2015 Tapu parası ne kadar?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı (4) sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Peki, tapu alım satımı için ne kadar harç ödenir? 2015 Tapu parası ne kadar?

Şişecam, Topkapı parasını tahsil etti!

Şişecam, iştiraki Anadolu Cam ile birlikte mülkiyetine sahip olduğu eski Topkapı fabrikasının İş GYO ve NEF'e satılmasında tapu devir işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Şişecam, Topkapı parasını tahsil etti...

Tapuda para nasıl ödenir?

Tapu alım satım işlemlerinde tapu alıcısının ödemesi gereken masraflar arasında yer alan tapuda para nasıl ödenir? Tapu parası ne zaman ödenir? İşte tapu parası ile ilgili merak ettikleriniz...

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı'nda tapu parasıyla ev alınacak!

Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör'ün haberine göre; Tüm itirazlara rağmen Tarlabaşı'nda büyük bir dönüşüm gerçekleştiren Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'ın hedefinde Okmeydanı var. Başkan, "İnsanlar tapu parasıyla ev sahibi olacak" diyor

Erdoğan Bayraktar Başakşehir 'deki tapu teslim törenine katıldı!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki tapu törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bizim derdimiz barınma ihtiyacı olup da ev alacak parası olmayanları, ev sahibi yapmaktır" dedi.

Davut Güney: Tapu teslimlerinde süreç hızlanacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Güney:"Askeri, yasaklı, özel bölge tespitleri yapıldıktan sonra kurumlara sormadan satışlar devam edecek. Dolayısıyla tapu teslimlerinde süreç hızlanmış olacak" dedi...

Maliye Bakanlığı'ndan tapu harcı ve GYO'lara ek vergi geliyor!

Maliye Bakanlığı bürokratları, 10 milyar liralık ek gelir getirecek zam paketi taslağı hazırladı. Taslakta otomotiv, sigara, tapu harcı ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilave ve yeni vergiler yer alıyor

tapu parası Haberi

tapu parası

Tapu parasını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi için hem alıcının hem de satıcının veya vekillerinin tapu dairesinde bulunmaları gerekiyor.


Tapu devir işlemleri için öncelikle randevu alınıyor. Randevu günü ve saatinde tapu dairesinde gerekli belgeler ile bulunuluyor. Tapuda hem alıcıdan hem de satıcıdan istenen belgeler şu şekilde;


Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi.


Ayrıca; Belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evraklarının da hazır olması gerekli.


Belgelerin eksiksiz olması halinde devir işlemi için sıra tapu parasına geliyor. Peki, tapu parası ne kadar? Tapu parasını...