29 / 04 / 2024

tapu satış değeri nedir

tapu satış değeri nedir

Tapuda alım satım işlemlerinde; gayrimenkullerin gerçek alım - satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda gerçek değer nedir?

Belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar lira yaklaştı!

Türkiye genelinde, belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 9 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında 633 taşınmazı satışa çıkardı.

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!

Nidapark İstinye'nin değeri belli oldu! İşte dudak uçuklatan o rakam...

Emlak Konut GYO Nidapark İstinye (İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi) projesine ilişkin değerleme raporunu açıkladı. Peki Nidapark İstinye projesinin güncel değeri kaç TL oldu? İşte o rakam...

Tapu satışı nasıl bozulur?

Tapu satışına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu satışı nasıl bozulur? İşte detaylar!

Evora İzmir'in değeri açıkladı! İşte o rakam...

Emlak Konut GYO Evora İzmir (İzmir Konak 1.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi) projesine ilişkin değerleme raporunu bugün yayınladı. Peki, Evora İzmir'in değeri ne kadar?

Nidapark İstinye'nin değeri açıklandı! İşte o rakam...

Emlak Konut GYO Nidapark İstinye (İstanbul Sarıyer İstinye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi) projesine ilişkin değerleme raporunu bugün yayınladı. Peki Nidapark İstinye projesinin güncel değeri ne kadar oldu? 

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Emlak Konut GYO Hoşdere arsasının değeri ne kadar oldu?

Emlak Konut GYO Esenyurt Hoşdere arsası için 63 milyon 550 bin 800 TL piyasa değeri takdir edildi. Peki gayrimenkulün KDV dahil toplam satış değeri ne kadar oldu? 

Tapu satışı başka ilden yapılır mı?

Başka ilden tapu almak isteyenler ancak şehir değiştirmeye vakti olmayanlar işlemlerini nasıl halledebileceğini sorguluyor. Peki, tapu satışı başka ilden yapılır mı?

Halk GYO Nişantaşı binasının değeri ne kadar?

Halk GYO Nişantaşı binasının takdir edilen piyasa değeri 15 milyon TL olurken, KDV dahil toplam satış değeri 17 milyon 700 bin TL olarak belirlendi. 

Ziraat GYO Bayrampaşa gayrimenkulünün değeri belli oldu!

Ziraat GYO'nun Bayrampaşa gayrimenkulünün takdir edilen değeri 5 milyon 220 bin TL olurken, KDV dahil satış değeri 5 milyon 272 bin 200 TL oldu.

Ziraat GYO Altunizade arsasının değeri belli oldu!

Ziraat GYO Altunizade arsasının satış değeri 18 milyon 830 bin TL, KDV dahil satış değeri ise 21 milyon 39 bin 400 TL oldu. 

tapu satış değeri nedir Haberi

tapu satış değeri nedir

Tapuda gerçek değer nedir?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım sürecinde; gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi, ayrıca beyanı gereken bir kazancın doğması halinde gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor.


Doğru ve tam ödenmeyen tapu harçları alıcı ile satıcıdan ayrı ayrı cezalı olarak tahsil ediliyor.


Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanır. “Emlâk vergisi değeri” ifadesi; 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre belirlenen vergi değerini ifade ediyor.


Buna göre gayrimenkullerin devir ve iktisaplarında ödenecek olan tapu harcının, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkulü devir alanın devredene ödeyeceği gerçek bedel üzerinden beyan edilmesi gerekir. 


Bu bedel en düşük olarak, devredilen gayrimenkulün emlak vergisi...