28 / 04 / 2024

tapu takası masrafı

tapu takası masrafı

Yeni tapu takas uygulaması ile mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor. Peki, tapu takas uygulama harcı ne kadar?

Tapu takasın özellikleri nelerdir?

Tapu takas işlemi bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Değiştirilecek mallar taşınır veya taşınmaz mal olabiliyor. Peki, tapu takasın özellikleri nelerdir?

Tapu takas harcı nasıl hesaplanır?

Tapu dairesinde, taşınmaz malların takas işlemi gerçekleşebiliyor. Takas işlemi için öncelikle gerekli belgeler ile birlikte müracaatın yapılması ve harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı nasıl hesaplanır?

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.

Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu resmen başladı! Gayrimenkul alım satımında yeni dönem!

Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar?

Eşine tapu devri yapmak isteyenler, Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar? sorularını merak ediyor. İşte detaylar…

İlk tapu masrafı ne kadar?

Tapu işlemleri ile ilk defa uğraşacak olan kişiler, ilk tapu masrafına dair bazı detayları bilmek istiyor. İşte o detaylar!

Ev satarken tapu masrafı kime ait?

Ev satışı yapan da evi alan kişilerin de bazı soruları bulunmaktadır. Sorulan sorulardan biri de “Ev satarken tapu masrafı kime ait?” şeklinde sorulan sorudur. İşte merak edilenler!

Aile içi tapu devir masrafı ne kadar?

Tapu devir işlemleri ile uğraşan kişilerin bu konuya dair pek çok sorduğu soru bulunmaktadır. Onlardan biri de Aile içi tapu devir masrafı ne kadar? İşte merak edilen yanıtlar!

Tapu masrafı ne kadar tutar?

Tapu masrafı ne kadar olur, tapu masrafı nereye, nasıl ödenir şeklinde sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir?

Gayrimenkullerin alım-satım işlemleri gerçekleştirilirken alıcı ve satıcının bazı bedelleri ödemesi gerekiyor. Peki, Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir? İşte tapu devir masraflarına dair tüm detaylar...

Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesinde ödenmesi gereken bir takım masraflar karşımıza çıkıyor. Peki, Tapu masrafı ne kadar 2022? Tapu masrafını kim öder? İşte tapuda ödenmesi gereken masraflar hakkında tüm detaylar...

tapu takası masrafı Haberi

tapu takası masrafı

Tapu takas uygulama harcı ne kadar?

Yeni tapu takas uygulaması ile  mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.


Tapu takas uygulaması için öncelikle satıcı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden aldığı E-ödeme (Makbuz) numarası, kimlik ve tapu bilgileri ile sisteme kaydını gerçekleştirir.


Satıcı, kayıt girişi sonrası üretilen “TVS Ref No (Takas ve Saklama Bankası Referans Numarası)” bilgisini alıcıya iletir.


Alıcı, TVS Ref no, E-ödeme (Makbuz) numarası ve kimlik bilgileri ile sisteme kaydını gerçekleştirir. Kayıt esnasında satıcının girdiği tapu bilgilerini onaylar.


Takasbank tarafından alıcı ve satıcı, satış bedeli ve komisyonun gönderilmesi için kısa mesaj (sms) ve sisteme kayıt esnasında girilmiş olması halinde e-posta ile bilgilendirilir. Peki, tapu takas uygulama harcı ne kadar?


Tapu takas uygulama harcı..

Sistemin kullanılması halinde...