01 / 05 / 2024

tapu vergisi nasıl hesaplanır

tapu vergisi nasıl hesaplanır

Tapu satışı sırasında alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenmesi gereken tapu alım satım harcı bilgileri ilgili kişinin cep telefonuna mesaj olarak gönderiliyor. Peki tapu nasıl hesaplanır?

Tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkul tapusunun 2 kişi üzerine olması halinde taşınmaza ait vergilerin nasıl ödeneceği merak ediliyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa emlak vergisi nasıl ödenir? İşte yanıtı...

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince düzenlenen emlak vergisi tutarları her sene 2 taksit olarak ödeniyor. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte cevabı...

2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Geçtiğimiz günlerde Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte emlak vergisine yüzde 50 sınır getirildi. Peki, bu sınır vergi hesaplamasını nasıl etkileyecek? 2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İşyerini 2017 yılı içinde kiraya vererek gelir elde edenler işyeri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

2018'de kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile kira gelir vergisindeki yeni götürü gider uygulamasına açıklık getirildi. Peki, yeni götürü gider uygulaması ile kira gelir vergisi nasıl hesaplanacak?

7 soruda miras vergisi nasıl ödenir?

Kendisine miras yolu ile gayrimenkul kalan kimseler, bu edinim için vergi ödemekle mükellef oluyor. Peki, miras vergisi nasıl ödenir?

5 soruda çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenen çevre temizlik vergisi, belli gayrimenkuller için, belli kimselerden tahsil ediliyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir?

Gayrimenkul gelir vergisi nasıl hesaplanır 2017?

Gayrimenkullerin satılması halinde elde edilen kazanç belli durumlarda vergilendiriliyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi nasıl hesaplanır 2017? Vergi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? 2017 vergisi nasıl ödenir?

Vergi takvimine göre emlak vergisi için ödeme dönemi 1 Mart'ta başladı. Peki, kim ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? 2017 vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi nasıl taksitlendirilir 2017?

Emlak vergisi için ödemeler belediyeye nakit olarak maksimum 2 taksit halinde yapılıyor. Ödemeyi 2'den fazla taksitle ödemek de mümkün olabiliyor. Peki, emlak vergisi nasıl taksitlendirilir 2017?

2016 yılı çevre temizlik vergisi nasıl ödeniyor?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor. Peki, 2016 yılı çevre temizlik vergisi nasıl ödeniyor?

Dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016?

1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi dükkan sahipleri tarafından da yatırılıyor. Peki, dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016? Vergi oranı nedir?

Kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, kiraya verilen evden elde edilen gelir için ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile beyanname sürecinde seçilen gider yöntemine kısıtlama getirildi. Peki, kiradaki evin gelir vergisi nasıl ödenecek?

tapu vergisi nasıl hesaplanır Haberi

tapu vergisi nasıl hesaplanır

Tapu nasıl hesaplanır?

Tapu alım satım işlemleri bilindiği üzere, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Satış işleminin gerçekleşeceği gün tapu dairesinden randevu alınıyor ve gerekli belgeler ile randevu zamanında orada bulunulması gerekiyor.


Satışa engel teşkil edecek herhangi bir durumun tespit edilmemesi halinde, tapu devri için gerekli tapu harcının ödenmesi gerekiyor.


Alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenmesi gereken tapu alım satım harcı bilgileri ilgili kişinin cep telefonuna mesaj olarak gönderiliyor. Mesajda ödenmesi gereken tapu harç bedeli ile ödemenin yapılması istendiği banka bilgilerine yer veriliyor. Peki tapu nasıl hesaplanır? Tapu harcı hesaplama formülü nedir?


Tapu hesabı nasıl yapılır?

Tapu harcı için ödenecek tutar, satış bedeli üzerinden hesaplanıyor.


Tapu harcı oranları, her sene Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından yayımlanıyor. Açıklanan harç bilgilerine göre tapu harcı alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı...