06 / 07 / 2024

tapuda ferdileşme nasıl olur

tapuda ferdileşme nasıl olur

Tapuda ferdileşme işlemi, yapı kooperatiflerinin inşa ettikleri konut ve iş yerlerinin kooperatif üyeleri adına tescili işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, tapuda ferdileşme işlemi nasıl gerçekleşir?

Miras kalanlar dikkat! Tapuda miras intikali nasıl yapılır?

Gayrimenkul mirası kalan vatandaşlar bu miras işlemlerini nasıl yapabileceklerini merak edip araştırıyorlar. Tapu Müdürlüğü'nde miras intikal işlemi nasıl yapılır ve hangi belgeler gerekmektedir? 

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem resmen başladı! Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!

Tapuda yeni dönem resmen başladı... Noterde tapu devri nasıl yapılır? Tapu sahipleri hemen bakın!...

Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapuda miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Peki Tapuda miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapu, bir arazi ya da evin kimin üzerine olduğu yani sahipliğini gösteren hukuki bir belgedir. Peki Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Tapu devri noterden oluyor mu? İşte o detaylar!

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapu işlemlerine birtakım sorular sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır? İşte detaylar!

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Tapuda pek çok işlem yerine getiriliyor. Bu konuda vatandaşlar pek çok soru yöneltiyor. İşte onlardan birisi de Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? Soruları ev alan veya almaya hazırlanan kişiler tarafından sorulmaktadır.

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün sahibi ile kiracısı arasında düzenlenmiş olan kira sözleşmesinin tapu siciline şerh verilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

tapuda ferdileşme nasıl olur Haberi

tapuda ferdileşme nasıl olur


Tapuda ferdileşme işlemi!


Tapuda ferdileşme işlemi, yapı kooperatiflerinin inşa ettikleri konut ve iş yerlerinin kooperatif üyeleri adına tescili işlemi olarak ifade ediliyor. Ferdileşme için kur'a keşidesini (tutanağını) aramaya gerek olmuyor. Kooperatif temsilcilerinin talebiyle işlem sonuçlanıyor. Tapuda ferdileşme işlemi için bazı evraklar gerekli oluyor. Ferdileşme işlemi için gerekli belgeler aşağıda yer alıyor;



1) Taraf / Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,


2) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


3) Kooperatifin yetki belgesi,


4) Hangi üyeye nerenin tahsis edildiğini gösterir yönetim kurulunca onanmış liste ile üyelerin nüfus kimlik bilgileri,


c) Tescil İstem Belgesinin Yazım Örneği

Yukarıda niteliği gösterilen taşınmaz malların tamamı Sınırlı Sorumlu 3.Basın Sitesi Konut Yapı Kooperatifi adında kayıtlı olup, bu kez ekte...