15 / 05 / 2024

tapuda gayrimenkul bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu

tapuda gayrimenkul bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu

Bir gayrimenkul satışında söz konusu mülkün bedelini rayiç bedeli belirler. Peki tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu?

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Gayrimenkulü olanlar dikkat! Alım satım süreci değişti! Tapuda yeni dönem başladı! İşte detaylar!

Gayrimenkul sektörü yeni bir döneme giriyor. İşte tapuda yaşanacak yeni döneme dair detaylar!

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

Ev alıp satanlar dikkat! Tapuda bunu yapan yandı! Tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde tapuda beyan edilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Bu bedeli daha düşük ödemek isteyenler satış bedelini düşük gösteriyorlar. Ancak bu yöntemin tabiki bir cezası var. Peki, tapu bedelini düşük göstermenin cezası nedir?

Türk vatandaşlığı için asgari gayrimenkul bedeli resmen 400 bin dolara yükseltildi!

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidildi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle 250 bin dolarlık gayrimenkul değeri 400 bin dolara yükseltildi.

Metin Feyzioğlu'ndan gayrimenkul alım satımı açıklaması!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada, "Tapuda gayrimenkul alım satımlarında avukatın da orada olmasını istiyoruz" dedi.

Gayrimenkul alım satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek!

Gayrimenkul alım  satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek. Gayrimenkul kiralamalarında ise komisyon 1 aylık kira bedelini aşamayacak. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, her iki yönetmeliği tüm yönleriyle anlatıyor...

Gayrimenkul bedeli rehinli alacaklardan sonra gelecek! 

İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Adalet Komisyonunda kabul edildi. Tasarıyla gayrimenkulün aynından doğan amme alacakları o eşya ve gayrimenkul bedelinden tahsilinde rehinli alacaklardan sonra gelecek..

Arnavutköy'de icradan 3,6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Gaziosmanpaşa 3. İcra Dairesi Arnavutköy Hadımköy Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulu satışa çıkardı. Satışa sunulan gayrimenkul bedeli 3 milyon 653 bin 959 TL olarak belirtiliyor.

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere af geliyor!

Büyük af düzenlemesinden bir müjde de konut sektörüne geliyor. Veraset ve Harçlar kanunlarında yapılan düzenlemeyle tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkuller için bir çeşit beyanname affı getirilecek.

Kamulaştırılmış gayrimenkulün bedeli ne zaman ödenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu '' Kamulaştırılmış gayrimenkulün bedeli ne zaman yapılır?'' sorunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

tapuda gayrimenkul bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu Haberi

tapuda gayrimenkul bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu?

Emlak satışlarında söz konusu gayrimenkulün satış bedeli, tapuda, belediyeden alınan rayiç değerin gösterilmesi ile belirlenebiliyor. Ancak bazı durumlarda tapudaki rayiç bedeli ile piyasadaki rayiç bedelleri birbirini tutmuyor. Bu nedenle tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse sorun olur mu?

Gayrimenkul satışları genellikle devletin de yasal olarak kabul ettiği belediye rayiç bedeli üzerinden yapılıyor. Ancak söz konusu gayrimenkul kredi ile alınıyorsa bazı durumlarda piyasadaki rayiç bedelleri kullanılabiliyor.  


Örneğin tapu üzerinde rayiç bedeli 100 bin TL olan bir gayrimenkul için 200 bin TL'lik kredi kullanılacaksa, ileride yapılacak incelemelerde bir problem çıkmaması açısından rayiç bedelinin de 200 bin TL olarak gösterilmesi gerekiyor.


Buna göre...