23 / 07 / 2024

tapuda gayrimenkul değerinin önemi

tapuda gayrimenkul değerinin önemi

Alım-satım işleminin gerçekleştiği gayrimenkulün tapudaki değeri, ileride çıkabilecek muhtemel durumlar açısından önem teşkil ediyor. Peki gayrimenkulün tapudaki değeri neden önemlidir?

Türk vatandaşlığı başvuru şartı değişiyor! Türk vatandaşı olmak için kaç liralık gayrimenkul alınması gerekiyor?

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin dolarlık gayrimenkul değerinin 400 bin dolara yükseltileceği belirtildi.

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Tapuda rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gayrimenkulün gerçek değerinin hesaplanması için başlattığı çalışmayı bitirdi. Uygulama ile rayiç değer ve gerçek rayiç bedel arasındaki fark ortadan kalkacak. Tapu Genel Müdürü Zeki Adlı, “Sistem çalışır vaziyette istendiği an uygulamaya alabiliriz” dedi.

Emlak Konut ekspertiz değerinin altında satılan üniteler hakkında açıklama yaptı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ekspertiz değerinin altında satılan üniteler hakkında açıklama yaptı...

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi!

Tapuda evin değerini daha az göstererek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde tapu harcı cezası kesiliyor..

İzmir Yeni Kent Merkezi'nde gayrimenkul değeri artacak!

İzmir'in gayrimenkulde çekim merkezi Bayraklı'daki 'Yeni Kent Merkezi'nde faaliyet gösteren Forent Gayrimenkul' un Müdürü Mustafa Oğur, son dört yılda bölgedeki gayrimenkul değerinin yüzde 45-50 oranında arttığını, daha da yükseleceğini söyledi.

Tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapuda emlak bedeli değerinin altında gösterilirse ne tür sorunlar olabilir?

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Gayrimenkul değerleme raporu nedir?

Bir gayrimenkulün değer tespiti için değerleme uzmanlarının, taşınmazın değerinin etkileyen tüm faktörleri analiz etmeleri gerekiyor. Peki, gayrimenkul değerleme raporu nedir?

Tapuda cins değişikliği başvurusu!

Tapuda gayrimenkul cins tashihi işleminin gerçekleşebilmesi için, gayrimenkul sahibinin gerekli belgeleri temin etmesi ve dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte, tapuda cins değişikliği başvurusu!

İstanbul Valiliği'nden gayrimenkul değerinin arttığı ilçeler için açıklama!

3. Havalimanı, 3. Köprü gibi dev projelerin gayrimenkul değerini arttırdığı ilçeler için İstanbul Valiliği bugün kritik bir açıklama yaptı.

Konut kredisi ekspertiz değerinin ne kadarına çıkar?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü oluyor. Peki, konut kredisi ekspertiz değerinin ne kadarına çıkar?

Tapuda gayrimenkul takası nasıl yapılır?

Tapuda takas, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza biliniyor. Tapuda değiştirilecek gayrimenkullerin bedellerinin aynı olması gerekmiyor. Peki, tapuda gayrimenkul takası nasıl yapılır?

tapuda gayrimenkul değerinin önemi Haberi

tapuda gayrimenkul değerinin önemi

Gayrimenkulün tapudaki değeri neden önemlidir?

Gayrimenkulün tapudaki değerinin önemini birçok açıdan incelemek mümkün. Satın alınan veya satılan gayrimenkulün gerçek satış değerinin doğru olarak gösterilmesi, mal sahibini ileride gelebilecek vergi cezalarından kurtarır. 


Gayrimenkuller ile ilgili bir diğer husus ise, alınan gayrimenkullerin 5 yıl içinde elden çıkarılması durumunda sağlanan kazancın "Değer artışı kazancı" olarak beyan edilip gelir vergisinin ödenmesi gerektiğidir. Eğer satın alınan gayrimenkul, tapuda olduğundan az değerde gösterilip, 5 yıl içinde de satılırsa ortaya aslında olandan da fazla bir kar çıkacağı için yine ödenen vergi daha yüksek olacaktır.


Gayrimenkul alım-satım işlemi sırasında, hem alıcı hem de satıcı tapu harcına esas değer üzerinden binde 20 oranında harcı ayrı ayrı ödüyor.



Işıl Seren...