05 / 05 / 2024

tapuda hibe için gereken belgeler nelerdir

tapuda hibe için gereken belgeler nelerdir

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe yani bağış deniyor.Peki, tapuda hibe şartları nelerdir? 2015 hibe oranları ne kadar?

Çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için 45 milyon lira hibe!

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık destek projeleriyle gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için toplam 45 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

Dev yaşam merkezi için start verildi! Otel, konut, İş yeri Rezidans ve AVM! Algün Center geliyor!

Düzce İli, Merkez İlçesi, Metek Mahallesi, Namazgah Mevkii sınırları içerisinde, tapuda 2948 ada, 1 parsel numaralı toplam 31 bin 232 metrekare alan üzerinde Nişa Yapı tarafından “Algün Center” projesi kapsamında Otel, Konut, İş Yeri, Rezidans ve AVM'nin olduğu dev yaşam merkezi için start verildi.

Depremzedelere konutlar için 800 bin TL, iş yerleri için 500 bin TL faizsiz kredi verilecek! Bakan açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi çerçevesinde kendi yapısını yerinde yapacak depremzedelere konutlar için 500 bin lira, iş yerleri için 250 bin lira hibe verileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar... 

3-5 kuruş için evinizden olmayın! Tapuda bunu yapmanın cezası ağır!

Konut ve gayrimenkul alım satımında tapu masrafını daha düşük tutmak isteyenler, evin bedelini düşük göstererek bunun üzerinden ödeme yapıyor.  Bu durumun tespiti halinde ise hem alıcının hem de satıcının karşılaşacağı yükümlülükler var. İş bununla da sınırlı kalmayıp beklenmedik riskler için kapı a

Çiftçiler dikkat! Bu iki hibe desteği için son günü kaçırmayın!

Eskişehir İl Tarım Müdürlüğü çiftçilere çapa makinesi ile pülverizatörde hibe desteği veriyor. En az bir yıldır Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerin yararlanabileceği destekler için son başvuru tarihi 20 Ocak 2023.

Tapuda işlem yapacaklar aman dikkat! Bu işlem için ödeyeceğiniz paraya inanamayacaksınız! Hemen bakın!

Tapuda işlem yapacaklar aman dikkat... Bu işlem için ödeyeceğiniz paraya inanamayacaksınız... Hemen bakın...

Çiftçiler dikkat! İşte 37 bin liraya varan destekten yararlanmak için bilmeniz gerekenler

Yüzde 20'si hibe kapsamında olan ve 37 bin liraya kadar ödenen ferdi kredilerden yararlanmak için Orman köy ve mahallelerinde en az bir yıl süreyle ikamet etmek gerekiyor. İşte aranan diğer özellikler.

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış almak ya da herhangi bir mülkü almak belli kurallar çerçevesinde gerçekleşir. Belirtilen bazı evrakların tamamlanması neticesinde alım, satış işlemleri yerine getirilir. Peki onlar nedir, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapu işlemleri belli başlı evrakların tam olması gerekir. Bu yüzden vatandaşlar, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? şeklinde sorular sormaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Tapuda 65 yaş üstü için sağlık raporu zorunlu mu?

Tapuda ve resmi dairelerde satış ya da devir işlemi yapabilmek için 65 yaş üstü bireylerden aranan şartlar farklılık gösterir. Peki, 65 yaş üstü tapuda işlem yapabilir mi? 65 yaş üstü tapuda sağlık raporu zorunlu mu? İşte detaylar…

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

tapuda hibe için gereken belgeler nelerdir Haberi

tapuda hibe için gereken belgeler nelerdir

Tapuda hibe şartları nelerdir?

Taşınmaz mal devir işlemleri, bir satış bedeli ile yapılabildiği gibi, bedel ödenmeden veya karşılığı verilmeden de yapılabiliyor. Bu devir işlemi, "tapuda bağış" veya "tapuda hibe" olarak adlandırılıyor.


Tapunun hibe edilebilmesi için kişinin akli dengesinin yerinde olması ve reşit olması gerekiyor.  Aksi halde hibe yapılamıyor.Aynı zamanda reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, kanuni temsilcilerinin izni olsa dahi bağış yapamıyor. 


Vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamıyor. Bu vasıfları taşımayan kişiler malını tapuda hibe edebiliyor. Bağışı yapan kimse, bağışı kabul eden kimseye bir takım mükellefiyetler  de yükleyebiliyor. 


Tapuda hibe işlemleri için bazı belgeler gerekiyor.Bunlar, bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi,bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları,akitte taraflardan biri veya...