29 / 04 / 2024

tapuda hisse birleştirme

tapuda hisse birleştirme

Taşınmaz mal tek bir kişiye ait olabileceği gibi birden çok kişiye de ait olabiliyor. Bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu çeşidine hisseli tapu deniyor. Peki, tapuda hisse satışı nasıl olur?

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa ekliyor!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat şirketi Muğla'da Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı için ÇED'e başvurdu. Bu kapsamda Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa eklemeyi planlıyor.

Farklı bankalardan uygun faiz ve vade seçenekleriyle borç kapatma kredileri

Türk bankalarının sunduğu borç birleştirme kredileriyle mali özgürlüğünüzü kazanın. Uygun faiz oranları ve geniş vade seçenekleriyle tüm borçlarınızı tek bir çatı altında toplayarak finansal sıkıntılarınızdan kurtulmak için borç kapatma kredilerinden yararlanabilirsiniz.

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda özellikle satış işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte hem satış işlemine dair hem de istenilen belgelere dair araştırılan detaylar!

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Babamdan kalan ev hissemi satabilir miyim? Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır?

Babadan kalan miras pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Özellikle satış sürecinde bilinmesi gerekenler vardır. İşte o detaylar!

Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? Hisseli tapuda hisse devri nasıl yapılır?

Tapu devri kişinin sahip olduğu tapunun başka birinin üzerine geçirilmesi işlemine denir. Bu konuda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlar!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu konusunda vatandaşların merak ettiği bazı sorular vardır. Onlardan biri de hisseli tapu satışıdır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Genellikle miras yolu ile geçen bu tapuların üzerinde yapılmak istenen işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık gösterir.

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Kimlik ve ehliyet birleştirme nasıl yapılır? Yeni çipli kimlik alacaklar dikkat!

Yapılan son düzenlemeler ışığında artık eski kimlik kartları yerine çipli kimlik kartlarına geçilmiş oldu. Ehliyetini hâlâ yenilememiş olanlar, 2022’nin sonuna kadar yenileyebilecek. Nüfus cüzdanını çipli olana geçmek için ise ilk 2023 yılına kadar süre tanındı fakat bu süre daha sonra kaldırılmış

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

PTT emekliye destek veriyor! 3 ay ertelemeli 80 bin TL...

Borcunu ödemekte zorluk çeken emekliler için PTT tarafından 3 ay ertelemeli PTT İçi Birleştirme Kredisi veriliyor. Bu kredi ile borcu olan emekliler derin bir nefes alacak. Kredinin ayrıntıları emekliler tarafından araştırılıyor İşte tüm merak edilenler...

tapuda hisse birleştirme Haberi

tapuda hisse birleştirme

Tapuda hisse satışı nasıl olur?

Taşınmaz mal tek bir kişiye ait olabileceği gibi birden çok kişiye de ait olabiliyor. Taşınmazın tamamı bir tek kişiye aitse buna tam (müstakil) mülkiyet deniyor. Taşınmaz bir tek kişiye ait değil de birden çok kişiye ait ise buna toplu mülkiyet deniyor. 


Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu çeşidi olarak biliniyor. Hisseli tapularda gayrimenkulün sahiplerinin isimleri açık bir şekilde yazıyor ve bu gayrimenkulün kaç ortağı olduğu belirtiliyor. Ortaklardan hangisinin, gayrimenkulün hangi bölümüne sahip olduğu ise tapuda belirtilmiyor.


Hisseli tapu iki şekilde olabilir:

Elbirliği mülkiyeti söz konusu ise; ortakların belli paylara ayrılmış hissesi söz konusu değildir.(Örneğin; miras ile intikal eden gayrimenkullerin mülkiyeti paylı mülkiyet haline getirilmediyse; mirasçıların her birinin ayrılmış hisseleri yoktur, gayrimenkule hepsi birden ortak olarak maliktir.


Paylı mülkiyet...