08 / 05 / 2024

tapuda nakit ödeme nasıl yapılır

tapuda nakit ödeme nasıl yapılır

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devir işlemlerinde satıcı, belli bir bedel karşılığında taşınmazını alıcıya satıyor. Peki, tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Ziraat Bankası'ndan SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklisine ödeme müjdesi! 5 bin TL nakit parayı sakın kaçırmayın!

Ziraat Bankası'ndan SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklisine son dakika ödeme müjdesi geldi. 5 bin TL nakit parayı sakın kaçırmayın...

Akbank'tan 70 bin TL'ye kadar nakit ödeme fırsatı!

Türkiye’nin önde gelen bankalar arasında yer alan Akbanktan müjde gibi müjde geldi. Akbank 70.000 TL’ye kadar kredi fırsatı sunuyor.

SGK’dan 4A ve 4B’lilere müjde! Sadece 120 prim günü olanlara sürpriz ödeme müjdesi! Ne kadar ödeme yapılacak?

Emeklilik ve sigortalılık işlemlerinin yanında çok farklı alanlarda nakit desteklerinde de bulunan SGK’dan son dakika ödeme müjdesi geldi. Bu yardımı almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bazı koşullar bulunuyor. İşte detaylar...

Nakit sıkıntısı mı çekiyorsunuz? QNB Finansbank size ihtiyaç kredisi ile yardımcı olabilir

Nakit ihtiyaçlarının giderilmesini amaçlayan QNB Finansbank kaçırılmaz bir fırsat sundu. Ekonomik sıkıntı çeken kişilerin maddi durumlarını kolaylaştıracak ihtiyaç kredisi ile etkili çözüm sağlıyor. 70 bin TL değerinde olan kredi sağlamasıyla kolay ödeme seçenekleri de sunuyor. 

Günlük 48 TL ödeme ile siz de bu bankadan kredi sahibi olabilirsiniz! İşte o kaçırılmayacak fırsat! 

Nakit ihtiyaçlarının gün geçtikçe artması, vatandaşların banka kredilerine yönelmesine neden oluyor. Halkbank, nakdi ihtiyaçların karşılanması için günlük 48 TL ödeme gerektiren bir kredi sundu. Bu sayede vatandaşlar düşük ödeme imkanıyla kolay bir şekilde kredi borcunu ödeyebilecekler.

Bu bankadan 240 aya kadar vadeyle ev sahibi olabilirsiniz! Tam 3 milyon nakit destek sağlıyor!

Ev sahibi olmanız bu banka ile 20 yıl süreyle mümkün! Sunulan 3 milyon nakit destek ile hayalinizdeki eve sahip olabilirsiniz. Bu banka, ödeme kolaylığı ve sunduğu yüksek miktardaki nakit desteği ile ev alma hayalinizi gerçeğe dönüştürecek. 

Özel sektör çalışanları dikkat! Bu bankadan size ödeme var, başvurmak yeterli!

Özel sektör çalışanları için ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Başvuru yapanlar ödemeleri alabilecek. Maaş düzeyi fark etmeksizin çoğu özel sektörde çalışan kişilere nakit ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ek ödeme yapılacak. 

Nakit ihtiyacında Yapıkredi'den kampanya! Şimdi alırsan 3 ay sonra ödeme!

Yapıkredi Bankası’ndan şimdi al 3 ay sonra öde kampanyası geldi. Nakit ihtiyaçların karşılanması amacıyla Türkiye çapında pek çok kişi ihtiyaç kredisi almaya devam ediyor. Bu kapsamda Yapıkredi Bankası da vatandaşların nakdi ihtiyaçlarını gidermek için birçok kampanyayla gündeme geldi.

Çocuklu ailelere nakit yardım: Başvurular pazartesi günü başlıyor, 650 TL destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere yönelik yapılan destek ödemeleri için başvurular Pazartesi günü başlayacak. Nakit yardım kapsamında, çocuklu ailelere 650 TL'ye varan ödeme yapılacak.

Nakit ihtiyacı olanlara bu bankadan jest! 45 bin TL'lik ödeme için başvuru yapmayı unutma!

Vakıfbank 45.000 TL’lik ödeme ile yeni bir ihtiyaç kredisi duyurusu yaptı. Başvuru yapanlar bu ihtiyaç kredisinden faydalanabilecek. Banka konuyla ilgili tüm detayları açıkladı. İşte tüm detaylar…

Bu bankalarda hesabı olanlar yaşadı! 4 bankada hazır kredi seferberliği başlattı! 10 bin TL anında cebinizde!

Bu bankalarda hesabınız varsa şanslısınız. Bankalar 10 bin TL nakit ödeme anında ödeyecek. İşte detaylar!

İki bankadan nakit kredi kampanyası! Başvuru yapana 20 bin ile 100 bin TL ödeme!

Akbank ve QNB Finansbank, nakit ihtiyacı olan bireyler için özel bir fırsat sunuyor. Bankalar acil nakit ihtiyacı olan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ödeme seçenekleri sunuyor. 

Garanti Bankası, Nakit İhtiyacı Olanlara Özel 1.000 TL Kampanyasıyla Dikkat Çekiyor!

Garanti Bankası, nakit sıkışıklığı olanlara 1.000 TL ödeme yaparak dikkat çekiyor. Kampanya detayları açıklandı ve başvuru avantajı sunuyor. Herkes hemen faydalanabilir! İşte ayrıntılar...

tapuda nakit ödeme nasıl yapılır Haberi

tapuda nakit ödeme nasıl yapılır

Tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devir işlemlerinde satıcı, belli bir bedel karşılığında taşınmazını alıcıya satıyor. Yapılan bu devir işlemi için de tapu dairesine hem alıcı tarafından hem de satıcı tarafından harç ödenmesi gerekiyor.


Tapu masrafları kapsamında ödenecek tutar ile ödemelerin yapılması gereken banka bilgileri, tapu müdürlüğü tarafından mesaj yolu ile bildiriliyor.


Mesajda belirtilen bankaya belirtilen miktarda tapu harcı ödemesinin yapılması gerekiyor. Ödeme dekontu ile birlikte tapu dairesine geri dönülerek dekontun yetkili memura verilmesi gerekiyor.


Tapu harçları örnekleri 2014:

-500 bin TL satış değeri olan ev için 10 bin TL,

-400 bin TL satış değeri olan ev için 8 bin TL,

-300 bin TL satış değeri olan ev için 6 bin TL,

-200...