10 / 05 / 2024

tapuda ne yazar

tapuda ne yazar

Tapu, mülkiyeti-sahipliği ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgileri içeren belgeye deniyor. Tapu belgeleri, gayrimenkulün cinsine göre şekilleniyor. Peki, tapu nasıl okunur? Tapuda ne yazar?

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuda ne yazar? Hisseli tapu kimlere devredilir?

Hisseli tapu ile yapılan işlemler diğer tapu türlerine gör farklılık göstermektedir. Yapmak istediğiniz işlemler hakkında diğer hissedarların bilgi sahibi olması gerekir. Peki “Hisseli tapular ile neler yapılabilir?” İşte detaylar!

Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? Hisseli tapuda ne yazar?

Hisseli tapu sahiplerinin akıllarını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan çoğu satış konusunda dair olan sorulardır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilip sorulan sorular ve yanıtları!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Tapuda arsa payı ne anlama gelir?

Tapuda belli başlı bilinmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Hem konut hem de arsa sahibinin tapuya dair birtakım bilgilere hakim olması beklenir. İşte Tapuda arsa payı ne anlama gelir? sorusunun yanıtı!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Tapuda ana taşınmaz ne demektir?

Tapuda belli başlı bazı terimler vardır. Bunların hepsinin bir anlamı vardır. Peki Tapuda ana taşınmaz ne demektir? İşte detaylar!

Tapuda pasif ne anlama gelir?

Tapuda geçen bazı kalıp cümleler bulunmaktadır. “Tapuda pasif’ onlardan biridir. İşte “tapuda pasif ne demektir? detayları!

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? Soruları ev alan veya almaya hazırlanan kişiler tarafından sorulmaktadır.

Tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Taşınmaz mal tapuları birden fazla kişi üzerine olabiliyor. Bir konutu ortak alan iki kişi tapuda ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Aleniyet ilkesi nedir? Tapuda aleniyet ilkesi ne anlama geliyor?

Aleniyet ilkesi tapuya ilişkin hukuki bir terimdir ve halk arasında sık kullanılmamakla birlikte, özellikle tapu işlemlerinde insanların karşısına çıkan bir kavramdır. Peki, aleniyet ilkesi nedir? Tapuda aleniyet ilkesi ne anlama geliyor? İşte detayları…

Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır sorusuna yanıt verdi.

Hileli bir şekilde el konulan gayrimenkuller ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, okuma yazma bilmeyen bir babanın gayrimenkullere çocuğu tarafından el koyması ve sonrasında gayrimenkullerin başkasına devredilmesi durumunda ne yapılabileceği soruldu.

tapuda ne yazar Haberi

tapuda ne yazar

Tapu nasıl okunur?

Tapu, mülkiyeti-sahipliği ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgileri içeren belgeye deniyor. Tapu belgeleri, gayrimenkulün cinsine göre şekilleniyor. Tapu çeşitleri şu şekilde sıralanıyor:


Tapu türleri:

- Arsa-Tarla Tapusu 

- Bina Tapusu (Cins Tashihi)

- Kat İrtifakı

- Kat Mülkiyeti

- Devre mülk


Tapu senedi nasıl okunur?

Tapu, mülkiyeti ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgileri içeren belgedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi tapu türleri, taşınmazın türüne göre şekilleniyor.


Tapu senetleri, formatlara göre Arsa-arazi-tarla tapusu, cins tashihli tapu, kat irtifakı tapusu, kat mülkiyeti tapusu, devre mülk tapusu olmak üzere türlere ayrılıyor.


Tapuda ne yazar?

Tapu belgesindeki bilgiler Üst bölüm,Orta bölüm ile Alt bölümde gruplanır.


Üst bölüm..

Bu bölümde anagayrimenkul ile ilgili bilgilerine yer veriliyor. Bütün tapu çeşitlerinde; belgenin üst kısmında taşınmaz malın İli, İlçesi, Mahalle-Mıntıka-Mevki v.s. ile Pafta-Ada-Parsel bilgileri ve yüzölçümü hanesi...