23 / 12 / 2024

tapuda Parsel tevhidi

tapuda Parsel tevhidi

Parsel tevhidi nedir?: Parsel tevhidii 2010/4 sayılı genelgede "Birbirine bitişik birden çok parselin bir parsel haline dönüştürülmesi" olarak tanımlanıyor. Peki parsel tevhidi işlem masrafı ne kadar?

Tapu ifraz işlemi nedir? Tapuda ifraz nasıl olur?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

1870 parsel FETÖ’den kurtarıldı!

FETÖ'cüler tapuda ususüz devir işlemleri yaparken yakalandı. FETÖ tarafından ele geçirilen parsel sayısı 1.870’i buldu.

Tapuda ifraz işlemi süresi!

Tapuda tek parsel olarak bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre ayrılması işlemine tapuda ifraz deniyor. İşte, tapuda ifraz işlemi süresi!

Tapuda ifraz için gerekli belgeler!

Tapuda ifraz, tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ifraz için neler gerekli? İşte, tapuda ifraz için gerekli belgeler!

Arazi tevhidi nasıl olur?

Tevhid işlemi ile tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arazi tevhidi nasıl olur?

Tapuda ifraz harcı oranı nedir?

Tapuda ifraz işlemi tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesine deniyor.Peki, tapuda ifraz harcı oranı nedir?

Tapuda arsa payı nasıl hesaplanır?

Arsa payı; bir gayrimenkulün kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulurken ana yapının bulunduğu parsel arsasından değerleme oranında arsadan verilen pay olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapuda arsa payı nasıl hesaplanır?

Tapuda satış harcı ne kadar?

Tapu devir işlemlerinin gerçekleşebilmesi için iki tarafında yanında bazı belgeler bulundurması ve tapuda satış harcını ödemesi gerekiyor. İşte bu tapuda satış harcı ne kadar?

Tapuda satış bedeli 2014!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesindeki tapu işlemlerin tamamlanabilmesi için belli oranda vergi ödemesi gerekiyor. Peki, ödenecek 2014 tapu satış bedeli nasıl hesaplanıyor? İşte tapuda satış bedeli 2014...

Tapuda intikal masrafları 2014!

Bir kimsenin vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılarına kalıyor. Yasal mirasçılarının söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. İşte tapuda intikal masrafları 2014..

Tapuda bağış harcı 2014!

Tapuda gerçekleşen; herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine bağış veya hibe deniyor. Peki, tapuda bağış harcı 2014 ne kadar?

Bölünemez parsel büyüklüğü nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan Genelge gereğince, bölünemez büyüklükteki tarım arazilerinde hisseler satılamıyor. Peki, bölünemez parsel büyüklüğü ne demektir?

tapuda Parsel tevhidi Haberi

tapuda Parsel tevhidi

Parsel tevhidi nedir?

Parsel tevhidi, 2010/4 sayılı genelgede "Birbirine bitişik birden çok parselin bir parsel haline dönüştürülmesi" olarak tanımlanıyor. 


Bir diğer ifade ile tevhid işlemi, tapu kütüğünün ayrı, ayrı sayfalarında kayıtlı, birbirine bitişik, iki ya da daha fazla parselin, ilgilisinin talebi üzerine İmar Yasasının 15 ve 16’ncı maddeleri gereğince tek bir parsel numarası altında birleştirilerek, kütüğün ayrı bir sayfasına tescili ile tek bir tapuya bağlanması işlemi olarak ifade ediliyor.


Söz konusu birleştirme işleminin imar mevzuatına uygunluğu onaylattırılır. Bu hususta onay mercii; işleme konu parseller belediye ve mücavir alan sınırları içinde ise belediye encümeni; mücavir alan dışında ise il özel idaresi oluyor.


Talebe bağlı işlemlerle ilgili en son düzenlemeyi içeren 2010/4 sayılı genelgenin 7’nci maddesi şu şekildedir;


Yapılacak işlemin türüne bakılmaksızın aşağıda belirtilen bilgi ve...