02 / 05 / 2024

tapuda toplam ne kadar ödenir

tapuda toplam ne kadar ödenir

Taşınmaz mal alım satım işleminiz olduğunu düşünelim. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, toplam tapu masrafı 2015 ne kadar?

2023'ün tapu satış karnesi ortaya çıktı! Konut dışı satışlar rekor kırdı!

2023'te tapuda toplam 2 milyon 949 bin 437 adet satış işlemi yapıldı. Bu satışların 1 milyon 225 bin 926'sı konut satışı olurken, konut dışı satış 1 milyon 723 bin 511 ile fark attı. Ayrıca toplam satışın yüzde 41,56'sı konut, yüzde 58,44'ü konut dışı satış olarak gerçekleşti ve bu rakam rekor olara

Konut almak isteyenler dikkat! Düşük faizli konut kredisinde ödeme tutarları belli oldu!

Konut fiyatlarındaki artış hızı düşmeye başladı. Vatandaşlar da düşük faizli konut kredilerini araştırmaya başladı. Peki, ne kadar konut kredisi alınırsa ödemesi kaç ay ve toplam ne kadar oluyor? İşte detaylar...

800 bin lira konut kredisinin ödeme planı neler? Toplam ödeme tutarı ne kadar?

Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar ödeme planını ve toplam ödeme tutarını merak ediyor. Peki, 800 bin lira konut kredisi alınca toplam ne kadar ödeme yapılıyor? Aylık ödeme tutarları neler? İşte detaylar...

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Türkiye’de 2022 yılında toplam ne kadar otomobil üretildiği belli oldu!

TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye'de 2022 yılında toplam 1,1 milyon otomobil ve 10 milyon buzdolabı üretildiği öğrenildi. Aynı zamanda, üretilen ürünlerden yaptıkları satışların tutarı 8,9 trilyon TL’yi geçti.

Mehmet Bulut toplam kaç dil biliyor? Ne iş yapıyor? Mehmet Bulut nerede doğdu?

Servet GYO Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Mehmet Bulut toplam kaç dil biliyor? Mehmet Bulut kimdir? Ne iş yapıyor? İşte Mehmet Bulut’a ilişkin merak edilen her şey...

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

Merkez Bankası geçen yıl toplam ne kadar para bastı?

Banknot matbaası 2022’de para basma rekoru kırarken, piyasaya yeni sürülen 685 milyon adet banknottan 493 milyonu 200 liradan oluştu.

Tapuda ipotek ne demek? İpotek ile kredi çekilir mi?

İpotek konusu pek çok kişinin korkulu rüyalarından biridir. Mülklerinin üzerinde ipotek bulunan kişilerin akıllarında birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan en çok merak edilenler!

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Tapuda arsa payı ne anlama gelir?

Tapuda belli başlı bilinmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Hem konut hem de arsa sahibinin tapuya dair birtakım bilgilere hakim olması beklenir. İşte Tapuda arsa payı ne anlama gelir? sorusunun yanıtı!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

tapuda toplam ne kadar ödenir Haberi

tapuda toplam ne kadar ödenir

Toplam tapu masrafı 2015 ne kadar?

Taşınmaz mal alım satım işleminiz olduğunu düşünelim. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. 


Bu işlemlerin yapılabilinmesi için gerekli belgeler ile birlikta tapu dairesine başvurulması ve başvurunun ardından tapu masraflarının ödenmesi gerekiyor.


Bu alım satım işlemlerinde ödenmesi gereken tapu harcı iki tarasın da ödemesi gerekiyor. Tapu devir masrafları, taraflar arasında yapılan gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor.


Tarafların ödemeleri gereken tapu masrafları arasında tapu döner sermaye masrafları da bulunuyor.


İşletmeden işletmeye değişmek ile birlikte, 2014 yılında Döner Sermaye Hizmet Bedeli 75,00 TL olarak tahsil edilmişti. Peki, tapu döner sermaye ücretleri 2015 ne kadar?


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11'lik yeniden...