18 / 05 / 2024

tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gerekli belgeler

tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gerekli belgeler

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler nelerdir?

Tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler!

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler nelerdir?

Hisseli tapuda satış iptali!

Hisseli tapu; bir mülkiyetin sahibi olan ortakların isimlerinin ve sayılarının belirtildiği, resmi bir belge olarak tanımlanıyor.Peki, hisseli tapu satışı nasıl olur? Satış iptal edilir mi? İşte, hisseli tapuda satış iptali!

Tapuda gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Hem alıcı hem de satıcı tarafından ödenmesi gereken tapu harcını daha az ödemek için bazı kimseler tapu değerini olduğundan daha düşük bir miktarda gösterebiliyor. Peki, tapuda gerçek değer beyan edilmezse ne olur?

Tapuda satış nasıl yapılır?

Tapu devir işlemlerinin gerçekleşebilmesi için tapu dairesinden randevu alınması ve gerekli belgeler ile randevu saatinde tapu dairesinde bulunulması gerekiyor. Peki, tapuda satış nasıl yapılır? Satış için neler gerekli?

Tapuda döner sermaye harcı 2015 ne kadar?

Tapu dairesinde yapılan mülkiyet devir işlemleri için bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masraflar arasında tapu harcı ve döner sermaye ücretleri bulunuyor. Peki, tapuda döner sermaye harcı 2015 ne kadar?

Tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde belli bir harç ödemesi yapılarak gerçekleşiyor. Tapuda gerçek bedel üzerinden binde 20 oranında harç ödeniyor. Peki, tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

El yazısı vasiyetnamenin iptali!

Resmi vasiyete göre daha kolay ve daha masrafsız olarak düzenlenen, kişinin kendi yazısıyla hazırladığı vasiyete el yazısı vasiyet deniyor. Peki, el yazısı vasiyetnamenin iptali nasıl olur?

El yazılı vasiyetnamenin geçerlilik şartları!

Vasiyetname; resmi vasiyetname, el yazılı vasiyetname ve sözlü vasiyetname olmak üzere üç farklı biçimde düzenlenebiliyor. Peki, el yazılı vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir?

Vasiyetnamenin içeriği nasıl olmalı?

Miras bırakanın tek taraflı bir irade beyanı ile mirasçı tayin etmesi işlemine vasiyet deniyor. Peki, vasiyetnamenin içeriği nasıl olmalı? Vasiyette, hukukun kabul etmediği şartlar öne sürülebilir mi?

Tapuda ifraz işlemi için gerekenler!

Tapu kütüğünde parselin ayrılması, parçalara bölünmesi işlemi olarak tanımlanan ifraz için gerekli belgelerin tamamlanıp,ifraz harcının ödenip istenilen yerlere ulaştırılması gerekiyor.İşte,tapuda ifraz işlemi için gerekenler!

Tapuda yaş sınırı var mı?

Tapu dairesinde taşınmaz mal alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tarafların alım satım yapma ehliyetine sahip olması gerekiyor. Peki, tapuda yaş sınırı var mı? Tapuda yaş sınırı nedir?

Tapuda hibe harç oranı 2015!

Taşınmaz mal için bir bedel beklemeden bir başkasının mülkiyetine geçirilmesi hibe olarak tanımlanıyor.Her sene tapu hibe harç oranları yeniden hesaplanıyor.İşte tapuda hibe harç oranı 2015!

Tapuda hibe şartları nelerdir?

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe yani bağış deniyor.Peki, tapuda hibe şartları nelerdir? 2015 hibe oranları ne kadar?

tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gerekli belgeler Haberi

tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gerekli belgeler

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Ancak bu işlem için öncelikle Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gidilmiş olması ve mahkemeden alınmış tenfiz kararı ve tescile yönelik yazı gerekli oluyor.

Tenfizine veya uygulanmasına tabirleri geçmese dahi vasiyetnamenin açılıp okunmuş ve tüm mirasçılar tarafından itiraz edilmemiş veya itiraz edilmiş olsa dahi bu itiraz ve davalar sonuçlanmış olduğu kararda belirtiliyorsa, bu karar bir tenfiz kararı olup uygulanabiliyor.  

Tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler

1- Gerçek Kişilerde Fotoğraf    İşleme taraf olan kişilerden birer adet fotoğraf(vesikalık)     
2- Bina Vasıflı Taşınmazlarda Zorunlu Deprem Sigortası.     
3- İlgili Belediyeden Alınmış Emlak Vergisi Değerini Belirtir Belge.        
4- Mahkemeden alınmış tenfiz kararı ve tescile yönelik yazı.        
5- Vasiyetnamenin onaylı bir örneği.    
6- Nüfus Cüzdanı...