02 / 05 / 2024

tapuda yanlışın düzeltilmesi

tapuda yanlışın düzeltilmesi

Tapu sicili üzerinde bulunan tescilin düzeltilebilmesi için tapu iptal davası açılması gerekiyor. İşte, tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan çimentoculara son uyarı: Yol yakınken yanlıştan dönün, fiyatları düşürün!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hazır beton ve çimento üzerindeki şikayetlerin artması üzerine denetimlerin artırıldığını açıkladı. Yanlış yapanlarla ilgili son uyarısını yapan Bakan Bolat ''Yol yakınken yanlıştan dönsünler, fiyatları düşürsünler" çağrısında bulundu.

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor! Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Tapuda resmen yeni dönem başlıyor... Tapu sahipleri hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın... İşte son dakika detayları...

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Tapuda harç oranları düşürülecek!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun kapsamında tapuda harç oranlarının düşürülmesi planlanıyor.

5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için,5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi inceledi. İşte 5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi...

Tapuda konut bedelini düşük gösteren yandı!

Maliye ev, dükkân alım satımında tapu harcı ödemeleri ve düşük bedel göstermekten kaynaklı vergi kaybını önlemek için harekete geçti. Tapuda konut bedelini düşük gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz yaptıranlara ceza yağdı.

Kıblesi yanlış olan Salihoğulları Camii yıkıldı!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki bir caminin kıblesinin yanlış olduğunun anlaşılması üzerine 50 yıllık hatanın düzeltilmesi için harekete geçildi. Belediye öncülüğünde halkın desteğiyle ve dualar eşliğinde yeni caminin temeli atıldı.

Tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi!

Tapu sicilinde yapılan isim yanlışlıkları, ilgilisinin açacağı bir dava ile düzeltilebiliyor. Peki, dava hangi mahkemede açılır? Dava nasıl açılır? İşte tapudaki ismin düzeltilmesi dilekçesi örneği..

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır?

Hisseli tapu, paydaşların tümü oybirliği ile yapacakları sözleşme ile ortaklığı giderebiliyor ve paylı mülkiyeti ferdi mülkiyete dönüştürebiliyor. Peki, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi davası nasıl açılır?

Tapu sicilinin düzeltilmesi davası!

Medeni Kanun gereğince,tapu kütüğüne yanlış yazılmış bir kaydın belgelerine uygun olarak düzeltilmesi için dava açılabiliyor. İşte, tapu sicilinin düzeltilmesi davası!

Tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Tapu sicili üzerinde bulunan tescilin düzeltilebilmesi için tapu iptal davası açılması gerekiyor. İşte, tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

tapuda yanlışın düzeltilmesi Haberi

tapuda yanlışın düzeltilmesi

Tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Tapu iptallerinde tescil veya tescil işlemlerinin aslına zarar verilmeden değiştirilmesi gibi durumlar dikkat alınıyor. Tapu haklarındaki zedelenme gerekçe gösterilerek de tapu sözleşmeleri iptal edilebiliyor.


Tapu sicili üzerinde bulunan tescilin düzeltilebilmesi için tapu iptal davası açılması gerekiyor. Tapunun iptali davası açmak isteyen kişilerin arsanın bulunduğu yere bağlı olan Asliye Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunması gerekiyor. 


Tapu iptali sürecinde tapunun adına tescil yapılmış kişi dikkate alınıyor. Tapu iptalinin tescilde işlenmesi durumunda, arsa ve taşınmazın bulunduğu yerin idari büyüklüğüne göre köy muhtarına veya belediyelere iptal başvurusunda bulunuluyor. 


Tapu iptallerinde bazı davalarda sadece tapu bilgisi düzeltmesi yapılıyor. Tapu üzerindeki yanlışlıkları düzeltmek de tapu iptali kapsamına giriyor. Tapu sicil kaydında bir hata yapılması durumunda, tapu sorumlusu bir dava açarak yanlışı düzeltebiliyor. 


Taşınmaz tapunun mirasçıları eğer ortak...