10 / 05 / 2024

tapuda yazan bilgiler

tapuda yazan bilgiler

Tapu, mülkiyeti-sahipliği ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgileri içeren belgeye deniyor. Tapu belgeleri, gayrimenkulün cinsine göre şekilleniyor. Peki, tapu nasıl okunur? Tapuda ne yazar?

Tapuda ipka nedir, ne anlama gelir?

Tapuda ipka önemli bir gayrimenkul terimidir. Hisseli mülkiyet alanında kullanılan bu terimi detaylı bir şekilde bilmek gerekir. Peki tapuda ipka nedir, ipka tapu nedir ve tapuda ipka işlemleri nasıl yapılır? İşte tapuda ipka ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Gayrimenkul alanında sıklıkla merak edilen konulardan biri de 'hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?' sorusudur. Bu sorunun yanıtı belirli şartları kapsar. Eğer taşınmazın tapusuna birçok kişi sahipse belirli şartlar yerine getirilmelidir. İşte hisseli tapu işlemleri ile ilgili bilgiler...

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Tapuda ipka ne demek?

Kimi tapular üzerinde "ipka tapu" yazıyor. Peki, tapuda yazan ipka ne demektir?

Arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Arazi alım satım işlemleri sırasında, merak edilen hususların başında gösterilen arazi ile tapuda yazan arazinin aynı olup olmadığı geliyor. Peki, satış için arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Tapuda hibe harç oranı 2015!

Taşınmaz mal için bir bedel beklemeden bir başkasının mülkiyetine geçirilmesi hibe olarak tanımlanıyor.Her sene tapu hibe harç oranları yeniden hesaplanıyor.İşte tapuda hibe harç oranı 2015!

Tapuda hibe şartları nelerdir?

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe yani bağış deniyor.Peki, tapuda hibe şartları nelerdir? 2015 hibe oranları ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

İMKON'dan tapuda gayrimenkul değeri açıklaması!

İMKON'dan tapuda gayrimenkul değeri açıklaması geldi. Gayrimenkulün satış zamanındaki gerçek değerini belirleyecek ve sorumluluk alacak bir kuruma ihtiyaç vardır.İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tellioğlu konuyu değerlendirdi.

Tapuda gerçek değer nedir?

Tapuda alım satım işlemlerinde; gayrimenkullerin gerçek alım - satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda gerçek değer nedir?

Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?

Tapu satış sürecinde tarafların ödeyeceği harç bedeli gerçek alım satım değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, "Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?

Tapu dairesine yapılan gayrimenkul satışları için, gerçek satış bedeli üzerinden harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, "Gayrimenkulü banka kredisi ile alırsam, tapuda hangi değeri göstermem gerekir?" diyorsanız işte yanıtı...

Tapuda takas harcı!

Tapu takas işlemlerinin tapu müdürlüklerinde tescil edilmesi gerekiyor. Tarafların aralarında anlaşarak tapu müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor. Peki, tapuda takas harcı ne kadardır? İşte, tapuda takas harcı 2015!

tapuda yazan bilgiler Haberi

tapuda yazan bilgiler

Tapu nasıl okunur?

Tapu, mülkiyeti-sahipliği ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgileri içeren belgeye deniyor. Tapu belgeleri, gayrimenkulün cinsine göre şekilleniyor. Tapu çeşitleri şu şekilde sıralanıyor:


Tapu türleri:

- Arsa-Tarla Tapusu 

- Bina Tapusu (Cins Tashihi)

- Kat İrtifakı

- Kat Mülkiyeti

- Devre mülk


Tapu senedi nasıl okunur?

Tapu, mülkiyeti ve düzenlendiği mülk ile ilgili kısa bilgileri içeren belgedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi tapu türleri, taşınmazın türüne göre şekilleniyor.


Tapu senetleri, formatlara göre Arsa-arazi-tarla tapusu, cins tashihli tapu, kat irtifakı tapusu, kat mülkiyeti tapusu, devre mülk tapusu olmak üzere türlere ayrılıyor.


Tapuda ne yazar?

Tapu belgesindeki bilgiler Üst bölüm,Orta bölüm ile Alt bölümde gruplanır.


Üst bölüm..

Bu bölümde anagayrimenkul ile ilgili bilgilerine yer veriliyor. Bütün tapu çeşitlerinde; belgenin üst kısmında taşınmaz malın İli, İlçesi, Mahalle-Mıntıka-Mevki v.s. ile Pafta-Ada-Parsel bilgileri ve yüzölçümü hanesi...