30 / 04 / 2024

tapuda yazan metrekare net mi brüt mü

tapuda yazan metrekare net mi brüt mü

Yapılan düzenlemeye göre artık mimari projelerde brüt ve net yüz ölçümü bilgisi aranacak. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "Yeni tapu senetlerinde proje metrekaresi olarak açılan bölümde bağımsız bölümlerin mimari projelerindeki brüt ve net yüz ölçümleri yer alacak" dedi.

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Tapuda arsa yüz ölçümü düzeltilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '1978’de arsa almıştım. Almanya’da yaşadığım için tapu muamelelerini, ödemeleri babam yaptı. Arsanın evrakları, tapu elime geçtiğinde 300 metrekarelik arsanın tapuda 150 metrekare olduğunu gördüm. Tapuda arsa yüz ölçümünü nasıl düzeltebilirim?' sorusunu yanıtladı.

Mirastan pay almak için ne yapmak gerekir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kayınpederim 84 yaşında. Babası 2 kez evlenmiş. Geçen yıl kayınpederimin babasının üzerine Bodrum’da tapuda 400 metrekare arsa çıkmış. Kayınpederimin bu arsadan payı ne kadardır? ' sorusunu yanıtladı.

Tapuda ipka ne demek?

Kimi tapular üzerinde "ipka tapu" yazıyor. Peki, tapuda yazan ipka ne demektir?

Arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Arazi alım satım işlemleri sırasında, merak edilen hususların başında gösterilen arazi ile tapuda yazan arazinin aynı olup olmadığı geliyor. Peki, satış için arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Bağımsız bölüm niteliğinin değiştirilmesi!

Apartmanda bir bağımsız bölümün projede ve tapuda yazan niteliğinin değiştirilmesi için kat maliklerinden hangi oranda izin alınması gerekiyor? İşte bağımsız bölüm niteliğinin değiştirilmesi yasal esasları...

Tapuda arsa payı nedir?

Yapıların bulunduğu parsel arsasından bağımsız bölümlere rayiç değerleri oranında, arsadan bağımsız bölümlere pay veriliyor. Peki, tapuda arsa payı nedir? Tapuda arsa payından metrekare nasıl hesaplanır?

Tapuda yazan yönetim planı nedir?

Yönetim planı, apartman veya sitedeki yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, tapuda yazan yönetim planı nedir?

Ada pafta nasıl bulunur?

Tapuda yazan ada pafta bilgilerinin hangi taşınmaz mala ait olduğu nasıl öğrenilir? Ada pafta nasıl bulunur? Tapu kayıt örnekleri nasıl çıkarılır? İşte merak ettiğiniz soruların yanıtı bu haberde...

Tapuda düşük değer bildiriminde bulunulmayacak!

MALİYE Bakanlığı, emlak vergisinde yaşanan sorunların basında gelen 'değer tespiti' konusunda radikal bir adım atmaya hazırlanıyor. Tapuda çok düşük değer bildiriminde bulunulmayacak, metrekare birim değerlerindeki çarpıklıklara son verilecek.

Sarıgöl'de vatandaşlara tapudaki metrekareye göre yeni daire verilecek!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Sarıgöl'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Vatandaşın tapuda kaç metrekare yeri varsa o büyüklükte yeni daire verileceğini duyurdu..

Erdoğan Bayraktar: Projede ve tapuda aynı metrekare olacak!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, ev alan vatandaşların karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan metrekare oyununa son verecek adım atıyor.

çatalca'da icradan satılık 27 bin 461 metrekare tarla!

çatalca İcra Müdürlüğü, İstanbul çatalca'da 27 bin 461 metrekare tarla vasıflı taşınmazı ve üzerindeki taşınmazları satışa sunuyor

tapuda yazan metrekare net mi brüt mü Haberi

tapuda yazan metrekare net mi brüt mü

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemeye göre artık mimari projelerde brüt ve net yüz ölçümü bilgisi aranacak. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı da bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Özelmacıklı, "Kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemlerine esas olan mimari projeler üzerindeki bağımsız bölüm listesi kısmında, bağımsız bölümlerin brüt ve net yüzölçümü bilgilerinin yer alması zorunlu hale geldi. Bu bilgilerin proje aşamasında alınması, yeni tapu senetlerinde kolaylık sağlayacak. Yeni tapu senetlerinde proje metrekaresi olarak açılan bölümde bağımsız bölümlerin mimari projelerindeki brüt ve net yüz ölçümleri yer alacak" şeklinde konuştu.

Arsa payı dağılımı değere göre yapılmalı

Özelmacıklı, taşınmazlara ilişkin bağımsız bölüm listeleri yapılırken arsa payının değere göre paylaştırılması gerektiğini de söyledi. Özelmacıklı sözlerine şu şekilde devam etti; "Arsa payı, bağımsız bölümlere...