16 / 05 / 2024

tapuda yer tespiti

tapuda yer tespiti

Satın almak istediğiniz arsa veya arazinin tapusunun size gösterilen yere ait olup olmadığının tespit edilmesi, olası problemlerin önüne geçecektir. Peki tapu yer tespiti nasıl yapılır?

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tapuda ekspertiz uygulamasına yer verilmesi, konut alacak binlerce kişinin aklında da soru işareti yarattı. Peki Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın...

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

Azerbaycan Şuşa'da inşa edilecek okul binası için yer tespiti yapılacak! 

MHP heyeti, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Şuşa'da inşa edilecek okul için yer tespiti yapmak üzere kente gidecek.

Risk tespiti için beklemeyin!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında birçoğumuzun aklında şu soru geldi: ‘Benim binam ne kadar güvenli?’ Eğer binanızda haberimizde yer alan 7 maddeden biri varsa vakit kaybetmeden risk tespiti yaptırmanız gerekiyor.

Aydın Baruş Malatya'daki deprem konutları için yer tespit incelemesi yaptı!

Malatya Valisi Aydın Baruş, 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için hayata geçirilmesi planlanan konutların yer tespiti için incelemeler yaptı.

Tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler!

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler nelerdir?

Mersin Kent Meydanı için yer tespiti yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Eylül Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşiminde kent genelindeki meydan eksikliğinin giderilmesi amacıyla kent meydanı yapılması hakkındaki karar oy birliğiyle kabul edildi.

Bafra'ya ağız ve diş sağlığı merkezi geliyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bafra belediye başkanı Zihni Sahin, Bafya yeni ağız ve diş sağlığı merkezi için yer tespiti çalışmaları yaptı.

Tapuda ham toprak nedir?

Bazı gayrimenkullerin tapusu üzerinde ham toprak ifadesi yer alıyor. Peki, tapuda ham toprak nedir? Ham toprak ne anlama geliyor?

Arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

Arazi alım satım işlemleri sırasında, merak edilen hususların başında gösterilen arazi ile tapuda yazan arazinin aynı olup olmadığı geliyor. Peki, satış için arazi sınır tespiti nasıl yapılır?

TOKİ Kastamonu Güneykent'in temeli Eylül'de atılacak!

Kastamonu Belediyesi tarafından önceden uygun görülen ve yer tespiti yapılan Güneykent alanına emekliler için Eylül ayında ilk kazma vurulacak.

tapuda yer tespiti Haberi

tapuda yer tespiti

Tapu yer tespiti nasıl yapılır?

Satın almak istediğiniz arsa veya arazinin tapusunun size gösterilen yere ait olup olmadığının tespit edilmesi, olası problemlerin önüne geçecektir. Peki tapu yer tespiti nasıl yapılır?


Tapu yer tespiti işlemi için müracaat edilecek birimler; Kadastro Müdürlüğü, Belediye ile Tapu Müdürlükleridir. 


Kadastro Müdürlüklerinde parsellerin sınırlarını belirten kadastral paftaları, Belediyelerde kadastro müdürlüklerinden alınan kadastral paftaların bir kopyası ile bu paftalar üzerine hazırlanan İmar Planları ve ruhsatlı binaların projesi, ruhsatı, yapı kullanım izin belgeleri v.b. yapılaşma izin ve detaylarını içeren evrakların bulunduğu dosya, Tapu Müdürlüklerinde tapu kayıtlarının bulunduğu kütükler ile kat irtifakı ve kat mülkiyeti kurulu gayrimenkullerin mimari projeleri bulunur. 


İlgisini kanıtlayan herkes bu bilgileri görmeye, gerekirse birer kopya alma hakkına sahiptir. Bu kurumlardaki memurlar ilgili belgeleri size göstermekten imtina edemezler. 


Memurların asli...