04 / 05 / 2024

Tapuda yetki alan dışı tapu işlemleri dönemi

Tapuda yetki alan dışı tapu işlemleri dönemi

Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ‘Yetki Alan Dışı Tapu İşlemleri’nin Van’da da yapıldığını belirterek, Almanya’dan sonra Türkiye’de de uygulamaya konulduğunu ifade ettiler.

Tapuda 'Yetki Alan Dışı Tapu İşlemleri' dönemi!

Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ‘Yetki Alan Dışı Tapu İşlemleri’nin Van’da da yapıldığını belirterek, Almanya’dan sonra Türkiye’de de uygulamaya konulduğunu ifade ettiler.

Tapuda ipka nedir, ne anlama gelir?

Tapuda ipka önemli bir gayrimenkul terimidir. Hisseli mülkiyet alanında kullanılan bu terimi detaylı bir şekilde bilmek gerekir. Peki tapuda ipka nedir, ipka tapu nedir ve tapuda ipka işlemleri nasıl yapılır? İşte tapuda ipka ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Gayrimenkul alanında sıklıkla merak edilen konulardan biri de 'hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?' sorusudur. Bu sorunun yanıtı belirli şartları kapsar. Eğer taşınmazın tapusuna birçok kişi sahipse belirli şartlar yerine getirilmelidir. İşte hisseli tapu işlemleri ile ilgili bilgiler...

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı?

Gerçek tapu nasıl olur? Ev alırken tapuda ne yazmalı? Soruları ev alan veya almaya hazırlanan kişiler tarafından sorulmaktadır.

Yetki belgesi alan emlakçılar dikkat!

Taşınmaz ticareti ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Yetki belgesi almış olan emlak işletmelerinin sorumlu emlak danışmanlarına tapu sicili ve belediyeler gibi kurumlar ile erişimler sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Reysaş GYO'nun Çayırova deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesi 420 Ada 33 Parsel'de yer alan Çayırova 15 nolu deposunun tapuda cins değişikliği yapıldı.

Tuzla Yayla Mahallesi’nin rezerv yapı alanı kararına 'ret' oyu!

Tuzla Belediye Meclisi’nde düzenlenen Kasım ayı meclis toplantısında CHP ve İYİ Parti'li Meclis üyeleri, Yayla Mahallesi’nde rezerv yapı alanı ilan edilen 77 bin metrekarelik alan için yetki talebini içeren gündem maddesini reddetti.

Satış yetki belgesi olmayana para cezası geliyor!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte yer alan yeni kurala göre  yetki belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan söz konusu yeni yönetmeliği değerlendirdi. 

Yetki belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik dahilinde emlak aracılık faaliyetleri yalnızca Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek.

Kanal İstanbul için mahalli yönetim yetki dışı!

‘Kanal İstanbul’ projesinin uluslararası hukuk’u ve devletlerarası siyasî ilişkileri ilgilendiren ve bir mahallî yönetimin yetki alanı dışında olduğunun düşünülmesi gerekiyor. Proje uluslararası hukuku da yakından ilgilendiriyor.

Taşınmaz ticareti yetki belgesi sorgulama sayfası açıldı!

Taşınmaz ticareti yetki belgesi alan işletme bilgilerine ulaşılabilecek olan Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi Sorgulama sayfası açıldı...

Yetki alanı dışındaki taşınmazlara tapu düzenlemesi imkanı!

Tapu müdürlükleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlar ile ilgili düzenleme ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tapu işlemlerinde taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış, mal değişim işlemleri gerçekleştirebilecek...

Tapu işlemlerinde yeni kolaylık!

Tapu müdürlükleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlarla ilgili düzenlemeye 1 Ocak 2020'den itibaren tapu işlemlerinde taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış, mal değişim işlemleri yapılabilecek.

Tapuda yetki alan dışı tapu işlemleri dönemi Haberi

Tapuda yetki alan dışı tapu işlemleri dönemi

Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili yapılan açıklamada bir çok yeniliğe adım atıldığı öğrenildi. Bu yeniliklerden bir tanesinin de ‘Yetki Alan Dışı Tapu İşlemleri’ olduğu belirtilirken, bir çok proje ile vatandaşlara daha iyi hizmetin verildiği kaydedildi. 


Almanya’da yaşayan Türk asıllı bir vatandaşın Türkiye’ye gelmeden buradaki taşınmazını konsolosluğa başvurarak satışını yapabildiği vurgulanırken, Türkiye’de de aynı durumun söz konusu olduğunu ifade edildi. 


İstanbul’da taşınmazı bulunan Vanlı bir vatandaşın İstanbul’a gitmeden aynı işlemi gerçekleştirebildiğini anlatan Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, “TAKBİS ile birlikte vatandaşlarımız, taşınmazları nerede olursa olsun ikametlerinin bulundukları yerdeki veya herhangi bir tapu müdürlüğüne müracaatla işlemlerini yaptırabilmektedirler. Sadece tek unsur alıcı ile satıcının aynı ilde olması gerekmektedir. İstanbul’da olan taşınmazın satışı için en yakın tapu...