07 / 07 / 2024

Tapudaki eski usul düzenlemeler

Tapudaki eski usul düzenlemeler

Tapudaki eski usul düzenlemeleri kullanan dolandırıcılar, sahte kimlik ve vekaletlerle başkalarına ait arsa ya da evleri üçüncü kişilere satıyor.

Otomobilde yepyeni bir satış dönemi başladı! Kredi alamayanlar çareyi bunda buldu!

Araç almak isteyen yurttaşlar finansman bulmakta zorluk yaşayınca oto galericiler eski usul sisteme dönüş yapmak zorunda kaldı ve araçlarda senetle satış dönemi başladı. Yüzde 30 peşinat ve 36 aya kadar vade imkânı verilirken, senetli satış sistemi ile ilgili detaylar da netleşti.

Osmaniye'deki eski turistik otel 22.5 milyon TL'ye satıldı!

Osmaniye Belediyesi, eski turistik otel olarak inşa edilmiş binayı kamuoyuna açık bir biçimde, ihale usulü satışa çıkarttı. Oteli 22 milyon 550 bin Türk Lirası bedel ile Türkiye çapından faaliyet gösteren kurumsal firma olan EVKUR Yükselen Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi almaya hak kazandı.

Eskişehir Alpu PTT Hizmet ve Santral Binası satılıyor!

Eskişehir Alpu PTT Hizmet ve Santral Binası ihale usulü ile satışa sunuluyor. Binanın satış ihalesi 11 Temmuz'da gerçekleşecek..

Elazığ'ın eski hizmet binası satılacak!

İl Özel İdaresi eski hizmet binasının içerisinde yer alan taşınmaz ile ilgili olarak il encümeninde açık İhale usulü ile satışa çıkarılması kararı alındı.

Malatya Büyükşehir Eski Otogar alanını 27 milyon TL'ye satıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Eski Otogar alanını ihale yoluyla tekrar satışa çıkardı. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetindeki 10 bin 602 metrekarelik alan "Kapalı Teklif Usulü" ile satılacak.

Tapuda sahte vekalete dikkat!

Tapudaki eski usul düzenlemeleri kullanan dolandırıcılar, sahte kimlik ve vekaletlerle başkalarına ait arsa ya da evleri üçüncü kişilere satıyor.

General klimalar 1.850 TL’den başlayan fiyatlarla!

Japon klima devi General, eski usul serinleme yöntemlerinden sıkılanların klimalarını 400 TL’ye alıyor, yerine yüksek enerji tasarruflu A+++ klimaları 1.850 TL’den başlayan fiyatlarla veriyor.

Eskişehir'de 4.6 milyon TL'ye satılık 9 gayrimenkul!

Eskişehir İli Odunpazarı İlçesi'nde bulunan 9 gayrimenkul Eskişehir 1. İcra Dairesi tarafından 3 Eylül 2015 günü saat 13:30 ile 13:40 arasında açık artırma usulüyle ihale edilecektir.

Eskişehir'de icradan 14 milyon TL'ye satılık bina!

Eskişehir Odunpazarı'nda bulunan bina, Eskişehir 7.İcra Dairesi tarafından 17 Ağustos 2015 günü saat 14:30 ile 14:40 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı başvuruları nereye yapılıyor?

Açık artırma usulü ile satışa sunulan TOKİ Eskişehir Odunpazarı Konutları başvuruları devam ediyor. Projede 4+1 olarak tasarlanan daireler yer alıyor. Peki TOKİ Eskişehir Odunpazarı başvuruları nereye yapılıyor?

TOKİ Eskişehir Odunpazarı başvuruları bugün başladı!

TOKİ Eskişehir Odunpazarı başvuruları bugün başladı. Ödeme planı kapsamında 120 ay vade imkanı sunulan projede 115 adet konut açık artırma usulü ile satışa sunuluyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi ihalesine 4 teklif!

Eskişehir Şehir Hastanesi Yapım İşleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi İşi ihalesinde, 4 firma teklif verdi. İhaleye, dosyaların incelenmesinin ardından açık eksiltme usulü ile devam edilecek.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı 10 adet konut ihalesi 19 Kasım'da!

TOKİ Eskişehir İli Odunpazarı İlçesi Cunudiye Mahallesi 10 Adet Korumalı Komutan Konutu İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi açık ihale usulü ile 19 Kasım'da ihale edilecek.

Tapudaki eski usul düzenlemeler Haberi

Tapudaki eski usul düzenlemeler

Büyük şehirlerde artan dolandırıcılık olaylarına sahte vekaletle tapu işlemi yapma da eklendi. Adres olarak genellikle yaşlı vatandaşları seçen dolandırıcılar son işlerinden Ankaralı bir vatandaşın canı yaktı. 


Mamak semtinde değeri 2-3 milyon lira eden bir araziyi sahte vekaletle başka bir şahısa satan zanlılar önce sırra kadem bassa da yakayı ele verdi. Uzmanlar, kimsenin ucuza satılan mülke itibar etmemesini önerirken, ''Milyonluk bir mülke yarı yarıya bir fiyat teklif ediliyorsa mutlaka araştırma yapılmasında yarar var'' diyor.


Tapu dairesine verilecek bir dilekçe ile mülk sahiplerinin kendilerini koruma altına alabileceğini belirten uzmanlar, "Dilekçe, kişinin mülkü hangi tapu dairesine kayıtlıysa oraya verilir. Dilekçede şu ifadelerin yer alması gerekiyor: 'Bizzat kendim tapu dairesine gelmeden, adıma hiç kimse vekaletle işlem yapamaz. İşbu dilekçemin gayrimenkulümün bulunduğu haneye konulmasını rica ederim'...