06 / 05 / 2024

tapudan ipoteği kaldırma işlemi

tapudan ipoteği kaldırma işlemi

İpotek fek ücretinin iadesi, ücret ödedikten sonra yasal faiziyle birlikte bu ücretin iade edilmesini belirttiğiniz bir dilekçe ile oluyor. İpotek fek ücretinin iadesi için verilen bu dilekçeye cevap verme süresi 30 gündür...

Mehmet Özhaseki'den Adıyaman'ı ayağa kaldırma sözü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Adıyaman'da, şehir merkezine yapacağımız konut ve iş yerlerini sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayarak şehrimizi hızla ayağa kaldıracağız." ifadesini kullandı.

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iş kazalarında da çok sayıda artış yaşandı. TİMOSEN Başkanı Ahmet Sert, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Portekiz Parlamentosu gayrimenkul karşılığı vatandaşlık verme uygulamasını kaldırdı!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gayrimenkul yatırımcılarının en çok ilgilendiği program olan Golden Visa için Portekiz Parlamentosu önemli bir adım attı ve gayrimenkul yatırımlarını program kapsamından kaldırma kararı aldı.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Kızılay acı bilançoyu açıkladı! İşte kaybetiği personel sayısı

Kızılay, Kahramanmaraş depreminin akabinde bölgede yapılan enkaz kaldırma çalışmaları ve çiştili faaliyetlerde hayatını kaybeden personel ve gönüllülerini açıkladı.

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Türkiye'yi sarsan depremin en çok hasar verdiği iller arasında yer alan  Hatay'da yarın enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor. Enkazdan halen canlı çıkan vatandaşlar olması nedeniyle tartışılan enkaz kaldırma çalışması Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer aldı.

Depremin faturası belli oldu! Yıkım ve enkaz kaldırma bilançosu 12 milyar lira!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından fatura belli oldu. Yıkım ve enkaz kaldırma bilançosu 12 milyar lira! İşte sektör uzmanlarının o açıklamaları...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Bakır, alüminyum, çinko ve kalayda ABD-Çin hareketliliği

İngiltere’de bakır fiyatları, Çin’de korona virüs kapanmalarının gevşemesi ve ABD’nin tarifeleri kaldırma ihtimalinin Pekin’de güveni artırmasıyla bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Üç ay vadeli bakır %2,1 artarak 9.695 dolar/tondan işlem gördü.

Rusya'nın meyve-sebze ihracatı yasağını kaldırma kararı fiyatlara nasıl yansıdı? İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi

Rusya, yaş meyve-sebze ihracatındaki yasakları kaldırma kararı aldığı haberi sektörü sevindirdi. Peki bu durum tüketiciye nasıl yansıyacak? Sebze meyve fiyatları artacak mı? Güncel sebze meyve fiyatları kaç TL? İşte Migros, 101, Carrefoursa 8 Nisan 2022 fiyat listesi.

Aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022!

Tapuya aile konutu şerhi konulan bir ev eşin rızası olmadan kiralanamıyor ve satılamıyor. Peki, bu şerh nasıl kaldırılır? İşte aile konutu şerhi kaldırma dilekçesi 2022...

tapudan ipoteği kaldırma işlemi Haberi

tapudan ipoteği kaldırma işlemi


İpotek fek yazısı, bankaların ev kredinizin tüm borcunun bittiğine dair size vermiş olduğu resmi bir belgedir. Bu belge ile borcunu bitirdiğiniz evinizin tapusundan da ipoteği kaldırabilirsiniz. Tapudan ipoteği kaldırma işlemini tapu sicil müdürlüğü yapıyor. İpoteğin fek edilmesi işlemi adı verilen bu durumda artık tapunuzun tamamıyla size ait olduğu kesinleşmiş oluyor.


Bankalardan alınan ipotek fek yazısı için her bankada değişebilen bir masraf talep edilir. Bu masraf 100 TL' den başlayarak yükselebiliyor. İpotek kaldırma işlemini borcun bitmesinden hemen sonra yaptırmakta büyük fayda var. Evin tapusundaki ipoteği kaldırma işlemini Tapu Sicil Müdürlükleri yapıyor. 


İpotek kaldırma işlemleri için çalışmış olduğunuz banka sizden bir dilekçe yazmanızı ister. Bir yada iki gün sonra ise ipotek fek belgesini almaya gidebilirsiniz. Noter onayından sonra bu belgeyi bir yıl içinde...