02 / 05 / 2024

tapudan istenen belgeler

tapudan istenen belgeler

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemlerinin tamamlanması için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı? Tapu müdürlüklerinde ibraz edilecek belgelerin özellikleri nelerdir?

Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? Tapudan eli boş dönmek istemeyen herkesi ilgilendiriyor...

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde bazı evrakların tapu müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Peki, Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan personel alım ilanı! Branşlar ve alım şartları açıklandı!

Bakanlık tarafından çeşitli kadrolar için yapılacak alımlar ile ilgili merak edilen şartlar, başvuru koşulları, istenen belgeler gibi çeşitli bilgiler haberimizde yer alıyor...

Konut kredisi alırken istenen belgeler neler? 

Peşin fiyat ile ev sahibi olmayan vatandaşlar konut kredisi alarak ev sahibi oluyor. Peki, konut belgesi nasıl alınır? İşte detaylar...

Hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır?

Elazığ Sivrice'de dün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem oldu. Bir çok bina yıkıldı ve hasar aldı. Peki hasarlı bina ihbarı nasıl ve nereye yapılır? Hasarlı bina ihbarında istenen belgeler neler?

6 soruda Enerji Kimlik Belgesi!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Başvuruda istenen belgeler nelerdir? Hangi kuruluştan alınır? Başvuruyu kim yapacak? Daire başına ücreti ne olacak? Geçerlilik süresi kaç yıl olarak belirlendi? İşte 6 soruda Enerji Kimlik Belgesi...

TOKİ 50 bin konut başvurusu için istenen belgeler!

TOKİ'nin hayata geçireceği 50 bin sosyal konut için başvurular başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kasımpaşa'da vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Peki, TOKİ sosyal konut başvuru şartları nelerdir? İşte TOKİ 50 bin konut başvurusu için istenen belgeler...

İmar affında istenen belgeler!

İmar affından yararlanarak konutuna iskan almak, abonelik bağlatmak ve kat mülkiyeti almak isteyen kimselerin gerekli bilgilerle müracaatını yapmaları gerekiyor. Peki, imar affında istenen belgeler nelerdir?

Yapı kullanma izinlerinde başvuru sahibinden istenen belgeler!

Bina inşaatının tamamlanması halinde, kullanılabilmesi için bu belgenin alınması gerekiyor. Belge için ilgili belediyeye müracaat ediliyor. Peki, yapı kullanma izinlerinde başvuru sahibinden istenen belgeler nelerdir?

Tapu bağış işlemi için istenen belgeler!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri satış yolu ile yapılabildiği gibi bağış yolu ile de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış işlemleri nelerdir? Tapu bağış işlemi için istenen belgeler hangileridir?

Emlak vergisi öderken istenen belgeler!

Emlak vergisi, 1319 sayılı emlak vergisi kanunu gereğince ödeniyor. Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, emlak vergisi öderken istenen belgeler nelerdir?

2b arazi satışında istenen belgeler!

2b arazilerin satışı için, satın alma süresi içerisinde ilgili idarelere başvuru yapılması gerekiyor. İşte, 2b arazi satışında istenen belgeler!

İskan ruhsatında istenen belgeler!

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, iskan alırken gereken belgeler neler? İşte, iskan ruhsatında istenen belgeler!

Tapuda hibe işlemleri için gereken belgeler!

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesin işlemine hibe deniyor. Peki, hibe işlemleri için neler gerekir? İşte, tapuda hibe işlemleri için gereken belgeler!

tapudan istenen belgeler Haberi

tapudan istenen belgeler

Tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı?

Tapu dairesinde yapılacak alım satım işlemlerinin tamamlanması için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Bu belgeler kimlik belgesi, fotoğraf, DASK, emlak beyan değeri olarak sıralanıyor.


Peki, tapuya verilecek belgeler nasıl olmalı? Tapu müdürlüklerinde ibraz edilecek belgelerin özellikleri nelerdir?


Tapu Müdürlüklerinde İbraz Edilecek Belgelerin Özellikleri

a-Kimlik Belgesi: Tapu Sicili Tüzüğüne göre tapu müdürlüklerinde kimlik belgesi olarak kullanılabilecek olan belgeler;


Fotoğraflı TC Kimlik numaralı nüfus cüzdanı,

Pasaport (Yabancı uyruklular için),

Avukat kimliği,

Milletvekili kimliği,

Mavi Kart (12.04.2013 tarihinden sonra verilmiş ise tek başına Kimlik Belgesi olarak kullanılır.  5203/4112 yasalara tabi gerçek kişiler için Türk Vatandaşlığından Çıkma Belgesi (Mavi/Pembe Kart) 12.04.2013 tarihinden önce verilmiş ise Yabancı Kimlik Belgesi veya Pasaport ile birlikte kullanılır.


Bu belgeler dışında (sürücü belgesi, memur kimlik kartı vb) bir belge kullanılamaz.


Ayrıca belgesinde bulunmasa...