29 / 04 / 2024

Tapuların yüzde kaçı kadınlarda

Tapuların yüzde kaçı kadınlarda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’deki toplam 139.9 milyon gayrimenkulün yüzde 63.5’i erkeklere ait. Kadınlar toplam tapunun sadece 3’te 1’ini elinde bulunduruyor

JP Morgan’dan resmen kıyamet senaryosu: ‘Dünya, Amerika’nın yüzde 7 faiz oranına hazır olmayabilir’

Uluslararası yatırım bankası JPMorgan’ın CEO’sundan yeni uyarı geldi: “Amerika’da faiz oranlarının yüzde 7 olması, Amerikan ekonomisini resesyona sürükleyebilir ve aynı zamanda, finansal piyasalarda riskten kaçınmayı tetikleyebilir.”

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

Asgari ücrette hesaplar değişti! Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Yüzde kaç zam yapılacak?

Asgari ücretli milyonlarca çalışan, Temmuz ayında maaşlara ne kadar zam yapılacağını merakla araştırıyor. Peki Temmuz'da asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak? Şu an hangi rakamlar konuşuluyor?

Memur maaş zammı ne kadar olacak? Memurlara Temmuz ayında yüzde kaç zam yapılacak? Rakamlar peş peşe verildi! 

Milyonlarca memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Memur maaş zammı ne kadar olacak? Memurlara Temmuz ayında yüzde kaç zam yapılacak? 

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı belli oldu mu? Bu ay kiralara yüzde kaç zam yapılacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı ocak ayı kira zam oranının ne kadar olacağını merak ediyor. Peki, 2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahibi bu ay kiralara yüzde kaç zam yapacak? İşte detaylar...

Memur zammında yüzde 30 sürprizi! Peş peşe hesaplandı! Memur 1 Ocak 2023 zammı yüzde kaç olacak? 

Milyonlarca memur merakla Ocak zammının yüzde kaç olacağını araştırıyor. Memur Ocak zamlı maaşı peş peşe hesaplanıyor. Memur zammında yüzde 30 sürprizi! Peş peşe hesaplandı! Memur 1 Ocak 2023 zammı yüzde kaç olacak?

Memur Ocak zamlı maaşları tek tek hesaplandı! Memur ocak zammı yüzde kaç olacak? Gören şaşkına döndü!

Memur Ocak zammının belli olması için resmen sayılı günler kaldı. Memur Ocak zamlı maaşları tek tek hesaplandı! Memur ocak zammı yüzde kaç olacak? Gören şaşkına döndü!

Memur Ocak zamlı maaşları peş peşe hesaplandı! Memur ocak zammı yüzde kaç olacak? Memurlar şimdi bakın!

Polis, bekçi, öğretmen, doktor, hemşire gibi meslekleri yakından ilgilendiren memur maaş zammı 6 aylık enflasyon farkı ile kesinleşecek.Peki memur ocak zammı yüzde kaç olacak? Memur Ocak zamlı maaşları peş peşe hesaplandı! Memurlar şimdi bakın!

Memur maaşına Ocak'ta yüzde kaç zam gelecek? Memur maaşları kaç lira olacak? Hemen peş peşe hesaplanan rakamlara bakın!

Memur enflasyon farkı ve memur zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından merakla araştırılıyor. Peki memur maaşına Ocak'ta yüzde kaç zam gelecek? Memur maaşları kaç lira olacak? Hemen peş peşe hesaplanan rakamlara bakın!

Memur ve memur emeklisinin yeni yıl zammı yüzde kaç olacak? Peş peşe hesaplandı! Memur maaşları... Hemen bakın!

Memur ve memur emeklilerinin alacakları 4 aylık zam oranı kesinleşti. Peki Memur ve memur emeklisinin yeni yıl zammı yüzde kaç olacak? Peş peşe hesaplandı! Memur maaşları... Hemen bakın!

2023 asgari ücrete gelecek zam iddiası peş peşe geldi! Asgari ücrete yüzde kaç zam gelecek? İşte zamlı maaş oranları...

Asgari Ücrete yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aralık ayında ilk toplantısını gerçekleştirecek olan Tespit Komisyonu yapılacak dört toplantıdan sonra kararını açıklayacak. Peki, 2023 Asgari Ücret zam oranı ne kadar olacak, asgari ücrete yüzde kaç zam gelecek?

Evin kaçına kredi çıkar? Ziraat Bankası evin yüzde kaçına kredi veriyor?

Kredi kullanarak konut satın almak isteyen ancak peşinatı olmayan kimseler, evin kaçına kredi kullanabileceklerini merak ediyor. Peki, evin kaçına kredi çıkar? Ziraat Bankası evin yüzde kaçına kredi veriyor?

Tapuların yüzde kaçı kadınlarda Haberi

Tapuların yüzde kaçı kadınlarda


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan rakamlara göre Türkiye’nin doğusundan batısına gidildikçe kadınların gayrimenkul sahipliği oranı artıyor. Ekim 2014 itibarıyla Türkiye’nin tamamındaki 139.9 milyon gayrimen-kulün 88.8 milyonu erkeklere, 51 milyonu ise kadınlara ait. Diğer bir deyişle toplam gayrimenkulün tapusunun yüzde 63.5’i erkeklere, yüzde 36.5’i ise kadınlarda.


Erkeklerin kadınlara en çok fark attığı il 173 bin 245 gayrimenkulün bulunduğu Hâkkari oldu. Hakkâri’deki toplam menkulün yüzde 86.7’si erkeklere ait. Hakkâri’nin ardından yüzde 80.7 ile Mardin, yüzde 79.7 ile Siirt ve yüzde 76.3 ile Ağrı geliyor.



Kadınlar ise gayrimenkul sahipliğinde yüzde 42.6 ile erkeklere en çok Bayburt’ta yaklaşabildi. 757 bin 452 gayrimenkulün yer aldığı Bayburt’ta kadınların sahipliği yüzde 42.6 olurken, erkeklerde yüzde 57.4’lük oran tüm illerin en düşüğü olarak kayıtlarda yer aldı. Kadınların erkeklere yaklaştığı...