08 / 05 / 2024

tapulu arazilerde yeni düzenleme

tapulu arazilerde yeni düzenleme

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu Toplantısı'nda  tapulu arazilerinin düzenlenmesi hakkında öneride bulundu. 

Nef'ten 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı!

Gayrimenkul sektörüne markalı arsa ile yeni bir soluk kazandıran Nef, yılbaşı kampanyasını başlattı. Nef Arsa'da 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı sunuluyor... 

YG İnşaat'tan yeni projeler geliyor!

40 yıldır Kartal'da proje yaptıklarını söyleyen, YG İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Gülhan, "Kartal'da 3-4 arazimiz daha var. O arazilerde de yeni konut projeleri inşa edeceğiz" dedi.

Torbalı'da kentsel dönüşümü müteahhitler yapıyor!

Hızla artan nüfus ve alınan göçlerle Torbalı'da gayrimenkul piyasasınde farklı yaklaşımlar yaşanıyor. Bölgedeki inşaat firmaları artan konut ihtiyacını karşılamak için boş ya da eski binaların olduğu arazilerde yeni projeleri değerlendiriyor.

ESBAŞ, İzmir'de yeni serbest bölge kuruyor!

İzmir'de Ege Serbest Bölgesi'nin işletmesini yapan ESBAŞ, bir serbest bölge daha kurmaya hazırlanıyor. Arazilerde incelemeleri devam eden ESBAŞ, yeni serbest bölgenin kuruluşunu bu yıl sonunda tamamlayacak.

Hatay'da yeni yollar açılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler imar planına uygun olarak ifrazı yapılmış arazilerde yeni yol açma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

İmara açılması beklenen tapulu, 2B’li, tapu tahsisli araziler!

Vatandaşlarımız özellikle imara açılması beklenen alanlardaki gelişmeleri merakla takip etmekteler. Avukat Kadir Kurtuluş’a yeni dönemde 2B’li, tapu tahsisli, tapulu ancak imara açılması beklenen arazilerde inşaata ne zaman başlanabileceğini sorduk.

İmara açılması beklenen 2B’li, tapu tahsisli, tapulu arazilerde inşaata ne zaman başlanabilecek?

Vatandaşlarımız özellikle imara açılması beklenen alanlardaki gelişmeleri merakla takip etmekteler. Avukat Kadir Kurtuluş’a yeni dönemde 2B’li, tapu tahsisli, tapulu ancak imara açılması beklenen arazilerde inşaata ne zaman başlanabileceğini sorduk.

Yeni bir Şirince doğuyor!

Yeni bir Şirince doğuyor. Doğançay sakinlerinin 30 yıldır beklediği uygulama ile vatandaşın tapulu malı imar parseli haline gelecek. İmar parseli 2 kat olmak üzere ruhsatlı olarak yapılaşabilecek

Gayrimenkul şirketleri arsa sahiplerinin aşırı isteklerinden şikayetçi!

stanbul'un merkezinde artık neredeyse hiç kalmayan boş arazilerde yeni proje geliştirmek amacıyla birbiriyle yarışan gayrimenkul şirketlerinin karşısına son dönemde bir de 'aşırı istekleri' bulunan arsa ve bina sahipleri çıktı..

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

tapulu arazilerde yeni düzenleme Haberi

tapulu arazilerde yeni düzenleme

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında bir araya geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, tapulu arazilerin düzenlenmesine yönelik önerilerde bulundu.

Yılmaz konuşmasında "2B arazileri dışında kalan alanlarla ilgili yaşanan sorunlar" hakkındaki gündem dışı konuşmasında, bu durumun, bütün Türkiye'de, özellikle Karadeniz bölgesinde yaşanan bir sorun olduğunu söyledi.

Bu konuda, devletin iyi bir iş yaparak 2012 yılında bir kanunla düzenlemeye gittiğini, aynı yıl içerisinde yönetmelik de çıkarıldığını anlatan Yılmaz, ancak daha sonraki süreçte çıkarılan kanunlarla bu konuda bir karmaşa oluştuğunu belirtti. 

Yılmaz, söz konusu düzenlemeler nedeniyle insanların arazi sınırlarının birbirine karıştığını, tapulu arazi sahiplerinin mağduriyet yaşadığını ifade ederek, bu konuda yeni bir düzenleme yapılmasını istedi.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz de "Gaziantep'in sorunları" hakkındaki...