29 / 04 / 2024

tapunun ismi değişir mi

tapunun ismi değişir mi

Tapuda isim değişikliği hukuk mahkemelerine dava açarak yapılabiliyor. Tapuda isim değişikliği için açılacak davada tapu kayıtlarının kendinize ait olduğu ispat etmek zorunlu oluyor. Bu nedenle varsa konu ile ilgili tanıkların belirtilmesi faydalıdır...

Türkiye’nin en zengin ismi değişti! Murat Ülker yıllardır süren birinciliğini o isme kaptırdı!

Dünyaca ünlü iş dünyası dergisi Forbes’ın yayımladığı Milyarderler Listesi'nde bu yıl Türkiye'den de 26 isim yer alırken, en zengin isim ise Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu oldu.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Otomobil devi adını değiştiriyor! Yakında yollarda bu ismi göreceğiz

KG Group Başkanı Kwak Jea-sun Çarşamba günü yaptığı açıklamada, SsangYong Motor'un gelecekte adını KG Mobility olarak değiştireceğini açıklandı İşte tüm detaylar...

Türkiye’de yok satan dünyaca ünlü otomobil markası isim değiştiriyor! İşte marka değerini arttıracak yeni ismi!

Türkiye’de adından sıkça söz edilen ve bir zamanlar çok satanlar arasına giren SsangYong, isim değiştireceğini açıkladı. Ünlü Güney Kore markası, önümüzdeki mart ayından sonra hangi ismi kullanacaklarını da duyurdu.

Silivri Cezaevi’nin ismi değişti! İşte o cezaevinin yeni ismi

Silivri Belediye Başkanı’nın dilekçesi üzerine Silivri Cezaevi’nin adı Marmara Cezaevi olarak değiştirildi.

iPhone’ların ismi mi değişiyor? iPhone’ların yeni ismi ne olacak?

iPhone’ların isminin değişmesi gündemde yer alıyor. Peki iPhone’ların ismi gerçekten değişecek mi? İşte detaylar!

O bakanlığın ismi değişiyor! Teklif TBMM'ye geldi ÇED koşulu da kalkıyor

TBMM'ye sunulan “Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne göre; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ismi değişiyor. “Cazip hale getirme” gerekçesiyle endüstri bölgelerinde yatırımcılara mülkiyet devri yapılmasının önü açılacak.

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

GYODER’in ismi ‘Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’ olarak değişti!

GYODER'in ismi değişti. Dikkat çeken değişikliklerin yapıldığı 21. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda GYODER'in kurumsal kimliğinde değişiklikler yapıldığı açıklandı.

Merkez Bankası o ismi değiştirdi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2001 yılından bu zamana kadar kullanmış olduğu ve herkes tarafından bilinen Beklenti Anketi ismini Piyasa Katılımcıları Anketi olarak değiştirildiğini açıkladı.

Rize'de ismi değiştirilen yapılar ve Millet Bahçesi TBMM'de!

2002 yılı sonrasında Rize'de isim verilen veya ismi değiştirilen yapılar ve Fındıklı Belediyesince yapılmak istenen Millet Bahçesi Parkı isim değişikliğine onay verilmemesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektöründe geri dönüş süresi arsa maliyetine göre değişir!

Mesa Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, inşaat sektöründe geri dönüş süresinin arsa maliyetlerine göre değiştiğini ifade etti..

Kentsel dönüşüm sürecinde vergi değişikliği olur mu?

Gayrimenkul sahipleri tarafından her yıl ödenen emlak vergisi kentsel dönüşüm sürecinde değişir mi?

tapunun ismi değişir mi Haberi

tapunun ismi değişir mi


Tapuda isim değişikliği!


Tapulama tutanakları on yıllar önce kayıtlara işlenmiş haliyle o zamanlar bu kadar gelişmiş özellikler bulunmamaktaydı. Yani bundan 50 sene öncesine kadar TC kimlik numarası bulunmuyor, Mehmet ismindeki şahıslara Hacı Mehmet yada Memmed şeklinde isimler yazılıyordu. Tabi tapudaki bu tür yanlışlıkların düzeltilmesi gerekiyor. Buda Nüfus Kayıtlarının Düzeltilmesi Davası gibi hukuk mahkemelerine dava açmakla düzeltilebiliyor.


Hukuk mahkemelerine dava değerine göre Asliye Hukuk Mahkemesi veya Sulh Hukuk Mahkemesine yazılmış olan bir dava dilekçesi ile başvurarak gerekli yanlışlıkların düzeltilmesi sağlanabiliyor. 


Tüm mahkemelerde, ceza ve hukuk yargılamalarında olduğu gibi bu davada da tapu kayıtlarının davayı açan kişiye ait olduğunun ispat edilmesi gerekiyor. Bu nedenle dava dilekçesinde varsa, konu ile ilgili olarak tapudaki ada veya parsellerin davayı açan kişiye ait olduğunu bilen tanıkların belirtilmesi önem...