03 / 05 / 2024

Tapusuz arsayı kurtarma ihtimali var mı

Tapusuz arsayı kurtarma ihtimali var mı

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Bizim arsayı kurtarma ihtimalimiz var mı?" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Tapusuz arsanın kurtarılma ihtimali var mı?

Bilindiği gibi bir arsayı almak istediğinizde öncelikle tapusunun olması gerekir. Ancak bazı alanlardaki arsaları almanız durumunda tapusu olmayabilir. Tapusuz bir arsayı aldığınızda hak kazanmak için bazı yollara başvurulur. Peki tapusuz arsa kurtarılabilir mi, neler yapılabilir?

TOKİ 54 arsayı satışa çıkardı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Iğdır, İstanbul, İzmir, Ordu, Sivas, Trabzon ve Van’da 54 arsayı satışa çıkardı.

Kızılcahamam Belediyesi 167 arsayı satışa çıkardı!

Kızılcahamam Belediye Başkanlığı, Karaağaç Mahallesi'nde bulunan 167 arsayı satışa çıkardı. Metrekaresi 15 TL'den satışa çıkarılan arsaların ihaleleri 13 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek.

TURYAP, Ankara Golf Kent'te 301 konutluk arsayı satışa çıkardı!

TURYAP Ankara'nın Eskişehir Yolu'nda yer alan Ankara Golf Kent projesindeki 301 konutluk arsayı satışa çıkardı. Toplam 48 bin 593 metrekarelik arsanın satış bedeli 31 milyon 585 bin 450 TL olarak belirlendi.

Kızılcahamam Belediyesi 390 arsayı satışa çıkardı!

Kızılcahamam Belediye Başkanlığı, Karaağaç Mahallesi'nde bulunan 390 arsayı satışa çıkardı. Metrekaresi 15 TL'den satışa çıkarılan arsaların ihaleleri 29 Kasım-30 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

TOKİ 23 ilde 105 arsayı satışa çıkardı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 23 ilde 105 adet arsayı toplamda yaklaşık 715 milyon TL muhammen bedelle “Açık Artırma” yöntemi ile satışa sundu.

Hükümet 2B'li 450 bin arsayı sattı!

Bakan Ağbal, "2B konusunda hiçbir hükümetin yapmadığı bir işi yaptık. Şu ana kadar yaklaşık 450 bin arsayı sattık, Maliye tarihinde böyle bir şey yok. Yaklaşık 8,5 milyar lira civarında bir satış, 5,5 milyar lira civarında bir tahsilat yaptık" dedi.

ÖİB, 6 ildeki 16 arsayı özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Balıkesir, Elazığ, Karaman, Kastamonu, Kocaeli ve Osmaniye'de bulunan 16 arsayı satış yöntemiyle özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesi için son teklif verme tarihi 30 Kasım 2016 olarak belirlendi.

Tapusuz hisse devri nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tapusuz hisse devri nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Tapusuz arsayı kurtarma ihtimali var mı?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Bizim arsayı kurtarma ihtimalimiz var mı?" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Veysel Eroğlu: Tapusuz orman bırakmayacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Kadastro çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyoruz. Kadastro çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayarak tapusuz orman bırakmayacağız." dedi.

Tapusuz gecekondu sahipleri enkaz bedeli alacak!

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakkı Erkan, tapusuz gecekondu sahiplerinin kentsel dönüşüm yasasında yer alan haklardan yararlanabileceklerini belirterek, kira yardımı ve enkaz bedeli alabilecekleri söyledi

TOKİ kendine tahsis edilen arsayı ihale ile satışa çıkardı!

İhale bedelleri yükseldikçe bölgede ev fiyatları da tırmandı. Dar gelirli vatandaşa konut üretme hedefi olan TOKİ kendine tahsis edilen arsayı ihale ile satışa çıkardı.

Tapusuz arsayı kurtarma ihtimali var mı Haberi

Tapusuz arsayı kurtarma ihtimali var mı

Oturduğum ev babadan kalma gecekondu, tapusu yok. Zamanında belediyeden kiralanmış, sonra aflar falan çıkmış ama elimde bunlarla ilgili bir belge yok. Derken buradan 18 uygulaması geçti, bitişik parsel sahibi bizim parseli de sahiplendi ve şimdi mahkemeliğiz. Bizim arsayı kurtarma ihtimalimiz var mı?


Doğrusu 18 uygulaması dediğimiz İmar Kanunu'nun 18. maddesine göre yapılan mevzi imar planlan uygulamasında pek çok ihtilaf konusu çıkabilir. Zira bu uygulama pek adil hükümler içermemektedir. Vatandaşın elinden parselinin yüzde 40'nın bedelsiz alınması, vatandaşın arsasının başka alanlara taşınması, vatandaşların bitişik arsalarının şuyulandırılarak ortak hale getirilmesi bu madde çerçevesinde olur. Bu anlattıklarınız ise tatsız olaylardır ve mülkiyet hakkını bertaraf eder. 18 uygulaması sonunda çok yaygın ihtilaflar çıkar ve bunlara ilişkin davaların büyük kısmı idari davalardır. İdari davaların da dava...