06 / 05 / 2024

Tapusuz yerin satışı nasıl yapılır

Tapusuz yerin satışı nasıl yapılır

Tapulu tüm gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Tapusu olmayan bir gayrimenkulü satmak ya da almak isteyenler ise işlemleri nerede yapacaklarını merak ediyor...

Tapusuz gayrimenkul satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkule ait bilgileri içeren, taşınmazın malikini belirten resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Peki, tapusu olmayan taşınmazlar satılabilir mi? İşte detaylar...

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

ABD’de 2. el konut satışları yerin dibine girdi! 2010 yılından beri böylesi görülmedi!

ABD'de mevcut ev satışları Aralık ayında aylık bazda yüzde 1,5 düşerek yüksek mortgage faiz oranlarının vurduğu Kasım 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Tapusuz yerin satışı nasıl ve nereden yapılır?

Tapulu tüm gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Tapusu olmayan bir gayrimenkulü satmak ya da almak isteyenler ise işlemleri nerede yapacaklarını merak ediyor...

Satın aldığınız ev çöp olabilir!

Pandemi ile birlikte şehir kalabalığından kaçmak isteyen vatandaşlar uzak yerlerden arsa aldı ve bazıları bu süreçte arsalara ev yaptırdı. Uzmanlar 'imar affı gelecek' vaadiyle satılan arsalar ve tapusuz evler konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Samsun İlkadım'da 7 milyon TL'ye icradan satılık 4 katlı iş yeri!

Samsun İcra Dairesi, Samsun İli, İlkadım İlçesi, Saitbey Mahallesi 7146 ada, 14 parselde yer alan 4 katlı iş yerin, 7 milyon TL'ye icradan satıyor...

Harran Belediyesi'nden 'imar usulsüzlüğü' iddialarına cevap!

Şanlıurfa'nın Harran İlçe Belediyesi, imar planında usulsüzlük yapılarak mülkiyeti belediyeye ait yerin satıldığı yönündeki iddialara mahkeme kararıyla açıklama yaptı.

Balıkesir'de tapusuz evlerin satış ihalesi iptal!

Balıkesir'deki 16 mahallede köylülerin, yaşadıkları evler ve araziler tapusuz olduğu gerekçesiyle Hazine tarafından satışa çıkarıldı. Köylüler imza kampanyası düzenleyerek satış ihalesi kararını iptal ettirdiler. 

İzmit Belediyesi 14 adet arsa sattı!

İzmit Belediyesi mülkiyetindeki 24 yerin satışı için ihale düzenledi. Emine Zeybek başkanlığında gerçekleştirilen ihalede 24 yerin 14’ünün satışı gerçekleşti.

Kiralanan yerin el değiştirmesi halinde ne olur?

Gayrimenkulün kiraya verilmesi, taşınmazın satılmasına engel bir durum yaratmıyor. Kiralanan bir taşınmazın sahibi, satış sonrası değişebiliyor. Peki, kiralanan yerin el değiştirmesi halinde ne olur?

Bastion Holdings 2 katlı sığınağı 64.5 milyon TL'ye satıyor!

Amerikalı Bastion Holdings inşa ettiği yerin 13 metre altındaki sığınağı satıyor. Sığınak için 64.5 milyon TL isteyen firma, sığınağın yerini ise güvenlik gerekçesi sır gibi saklıyor.

Emlak alım satımı için gerekli belgeler!

İşyeri, mesken, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devir işlemleri taşınmazın bulunduğu yerin tapu dairesinde gerçekleşiyor. Peki, emlak alım satımı için neler lazım? İşte emlak alım satımı için gerekli belgeler..

Tapusuz yerin satışı nasıl yapılır Haberi

Tapusuz yerin satışı nasıl yapılır

Tapulu tüm taşınmaz malların alım satım işlemleri ilgili tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Tapu devri istenin belgelerin teslim edilmesi ile tapu memurları tarafından yapılıyor. Satışa konu olan gayrimenkulün tapusuz olması halinde devir işlemlerinin nereden gerçekleştirileceği merak ediliyor.

İnşaatı yeni tamamlanmış ancak henüz tapusu alınmamış daireler satılabildiği gibi, henüz inşaatı başlamamış bir projeden de ev satılabiliyor. Bu tür yapılan satışlar da yasalara dayandırılarak resmi bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Bu şekilde tapu satın almak isteyen kimseler ileride mağduriyet yaşamamak adına "Tapusuz yerin satışı nasıl ve nereden yapılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte tapusuz satışta dikkat edilmesi gerekenler...

TAPUSUZ YERİN SATIŞI NASIL YAPILIR?

Tapususuz yerin mülkiyet devri noterde satış sözleşmesi imzalanarak sağlanabiliyor. Noterde imzalanacak sözleşme gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi oluyor. 

Bu sözleşme gayrimenkulü ileri bir tarihte "tapuda" satın almak...