28 / 04 / 2024

tapuyu almak ne kadar

tapuyu almak ne kadar

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için ilgili kişi gerekli belgelerle birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat ediyor. Peki, tapuyu üzerine almak ne kadar?

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Siyaset bilimci Burak Yıldırım, kira fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı vatandaşların kiralarını ödeyemediğini açıkladı. Yıldırım ekonomik koşulların zorluğundan bahsederek '' Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?'' diyerek isyan etti.

Araba almak için doğru zamanı bekleyenler dikkat! Yeni yılda otomobil fiyatları ne olacak?

Son dönemlerde otomobil sektörü, bakanlık kararları ve piyasa düzenlemeleri ile önemli bir dönüm noktası yaşıyor. Fiyatların durgunlaştığı şu günlerde araba almak için bekleyenler 2024 yılında araba fiyatlarının ne olacağını merak ediyor.

Altın almak ve bozdurmak isteyenler dikkat! Yükseliyor! 3 Kasım Cuma altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları, haftanın son işlem gününde de yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Altın almak ve bozdurmak isteyenleri dikkatli olmaları konusunda uzmanlar uyarıyor. Bugün altın fiyatları ne kadar? 3 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

İkinci el konut fiyatlarında beklenti ne? Ev almak için doğru zaman mı?

Ev almak isteyenler konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini sorgularken uzman isimler peş peşe açıklama yapıyor. Bu kapsamsa konut fiyatlarını değerlendiren Gayrimenkul Geliştirme Yöneticisi Fatih Sarı ev fiyatlarına ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

14-18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları bugün ne kadar oldu? Bilezik almak isteyenler acil baksın!

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Döviz kurlarının etkisiyle hareketlenen altın fiyatları bugün atağa geçti. 14-18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları bugün ne kadar? Bilezik almak isteyenler acil baksın!  İşte güncel altın bilezik fiyatları...

Hibe nedir? Hibe desteği nasıl alınır? Kimler hibe desteğinden yararlanabilir?

Hibe, günlük yaşamımızda sıkça karşılaşılan bir kavramdır ve birçok kamu kurumu tarafından sağlanan hibe destekleri nedeniyle giderek daha önem kazanmaktadır. Peki, hibe nedir, hibe desteği ne anlama gelir ve hibe almak ne demek? İşte hibe ile ilgili tüm merak edilen bilgiler…

10 Temmuz Pazartesi 22-18 ve 14 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar? Altın bilezik almak isteyenler hemen baksın!

10 Temmuz Pazartesi altın ve altın bilezik fiyatları yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Altın bilezik almak isteyenler hemen baksın! 22-18 ve 14 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar? 10 Temmuz altın bilezik fiyatları.

Faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler dikkat! 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvuruları başladı mı?

Yeni evleneceklere faizsiz evlilik kredisinin ne zaman verileceği merak ediliyor. Faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler dikkat! 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvuruları başladı mı? 

120 metrekare prefabrik ev kaç para? 7 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik ev denilince akla çabuk inşa edilen yapılar gelmektedir. Daha sonra ise bu konutların fiyatları merak edilmektedir. Peki prefabrik ev almak ne kadara mal oluyor. İşte detaylar!

Renault Megane almak isteyenlere kötü haber! Tam tamına 45 bin TL zam geldi! Renault Megane fiyatı ne kadar oldu?

Renault Megane almak isteyenler 2023 Nisan fiyat listesini merak ediyor. Bu ay Renault Megane otomobil markasına tam tamına 45 Bin TL zam geldi. Peki Renault Megane ne kadar oldu? İşte Renault Megane güncel fiyatı.

Altın bilezik fiyatları resmen uçtu! Bilezik almak isteyenlerin ağzı açık kaldı! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları bugün rekor kırdı. Ons altın mart 2022'den bu yana ilk kez 2020 dolara yükseldi. Ons altından aldıpı destekle altın ve altın bilezik fiyatları resmen uçtu.  Bilezik almak isteyenlerin ağzı açık kaldı! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

En uygun altın küpe fiyatı ne kadar? Küpe almak isteyenlere sevindiren haber geldi! Sembolgold 24 Şubat fiyat listesi

Küpe almak isteyenleri sevindiren haber Sembolgold'tan geldi! Sembolgold'ta tüm altın küpelerde yüzde 20 indirim devam ediyor. Peki En uygun altın küpe fiyatı ne kadar? 24 Şubat 2023 fiyat listesi.

tapuyu almak ne kadar Haberi

tapuyu almak ne kadar

Tapuyu üzerine almak ne kadar?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için ilgili kişi gerekli belgelerle birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat ediyor. 


Akitsiz işlemlerde tescil veya terkin istem belgesi, akitli işlemlerde resmi senet tanzim edilir, ilgililere okutulmak veya yetkililerce okunmak suretiyle imzalanır. 


Düzenlenen belgeler (tapu senedi, ipotek belgesi vb.) tasdik edilerek ilgiliye verilir.


Gerekli belgeler:

1.Tapu Aslı veya Fotokopisi

2.Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Avukat Kimliği

3.4203/5211 Sayılı Yasalara tabii gerçek kişiler için Türk Vatandaşlığından çıkma belgesi(pembe kart/mavi kart) ile uyruğuna geçtiği ülke resmi makamlarınca verilmiş kimlik belgesi zorunludur. Bu belgelerin dışında ki ehliyet, memur, sigorta v.s. kimlikleri geçerli sayılmaz.

4.Ayrıca belgesinde bulunmasa dahi tüm tapu işlemlerinde gerçek kişilerin TC Kimlik numaralarının, Tüzel kişilerde vergi kimlik numarasının ibrazı zorunludur.

5.İşlem yasal temsilci aracılığıyla yapılacaksa alıcı...