27 / 04 / 2024

İkinci el konut fiyatlarında beklenti ne? Ev almak için doğru zaman mı?

İkinci el konut fiyatlarında beklenti ne? Ev almak için doğru zaman mı?

Ev almak isteyenler konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini sorgularken uzman isimler peş peşe açıklama yapıyor. Bu kapsamsa konut fiyatlarını değerlendiren Gayrimenkul Geliştirme Yöneticisi Fatih Sarı ev fiyatlarına ilişkin kritik uyarılarda bulundu.



Yüksek enflasyonun etkisi ile yaşanan konut fiyatlarındaki artış yerini ani bir düşüşe bıraktı. Son dönemde ikinci el konut piyasasında fiyatlar düşüşe geçti. Yatırımcıların konut piyasasından çekilmesi, fiyatlarda 250 bin ile 500 bin TL arasında gerileme yaşanmasına sebep oldu. 

Ev almak isteyenler, "Konut fiyatları düştü mi, ev almak için en uygun zaman ne zaman?" sorularına yanıt ararken Gayrimenkul Geliştirme Yöneticisi Fatih Sarı konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Sarı konut fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde artışa geçen ikinci el konut fiyatlarında bu kez yükseliş değil düşüş yaşanması bekleniyor. Yaklaşık 6-7 ay önce satılık evler ilana çıkar çıkmaz hızlıca satılırken son dönemde satılık ilan sayısında artış dikkatlerden kaçmadı. 

Geçtiğimiz aylarda satılık evler ilana çıkar çıkmaz hızlıca müşteri buluyordu ancak son günlerde bu durum tersine döndü. Satılık ikinci el konut ilanı sayısında ani bir artış yaşandı. 

Bunun sebebi olarak ikinci el konuta eskisi gibi talebin olmadığı kaydediliyor. Talepteki bu düşüşte fiyatları düşürmeye başladı.

4 milyon 250 bin TL'den satışa çıkarılan bir dairenin fiyatı sadece 3 gün içerisinde 260 bin TL birden düştü.

Satışa 3 milyon 400 bin TL'den çıkarılan bir başka dairenin fiyatı da 6 gün içinde 100 bin TL düştü ardından da son fiyat 3 milyon 150 bin TL oldu.

 İkinci el konut fiyatlarında beklenti ne? Ev almak için doğru zaman mı?

EV FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

ATV Haber’e konuşan Gayrimenkul Geliştirme Yöneticisi Fatih Sarı konut fiyatlarındaki düşüş ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Ev fiyatlarında aslında beklediğimiz bir indirim söz konusu. Bölgeden bölgeye değişmekle beraber yüzde 15, yüzde 20’ye kadar varan ev fiyatlarında bir gerileme şu anda mevcut.

3 milyonluk bir daire; 2 milyon 750 bin Türk Lirası, 2 milyon 650 bin TL ve hatta yer yer 2 milyon 500 bin TL'ye kadar düştü. Borsadaki yükseliş banka faizlerinin yükselmesi, mevduata verilen faizlerin yükselmesi gayrimenkul yatırımcısını biraz daha o tarafa çekti.”

 İkinci el konut fiyatlarında beklenti ne? Ev almak için doğru zaman mı?

EV ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN NE ZAMAN?

2'nci el konut fiyatlarında son birkaç ay içerisinde yüzde 15 hatta 20’ye varan düşüşler dikkat çekiyor. Uzmanlar ikinci el konut fiyatlarındaki bu düşüşün süreceğini belirtiyor.

Ev almak isteyenler ise şu sıralarda piyasalarda yaşanan belirsizlik sebebiyle bekleyişe geçti. Peki ev almak için doğru zaman ne zaman?

Uzmanlar ise bu sorunun yanıtını şu şekilde verdi: “İkinci el satışların bir miktar daha düşmesini özellikle önümüzdeki kış döneminde öngörüyoruz. Ev almak gibi bir düşüncesi olanlar var ise kesinlikle bu dönemi değerlendirmeliler.”

Ev sahibi ve kiracı krizini ‘arabulucu’ da çözemedi!

Emekli maaş zammında kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra Bakan Işıkhan da açıkladı: Emekliler dikkat!


Geri Dön