03 / 05 / 2024

Emekli maaş zammında kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra Bakan Işıkhan da açıkladı: Emekliler dikkat!

Emekli maaş zammında kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra Bakan Işıkhan da açıkladı: Emekliler dikkat!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaş zamları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Bakan Işıkhan'ın o açıklaması ve en düşük emekli maaşı tahmini... 



Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak zam ile ilgili müjdeyi dört gözle bekliyor ve son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. 

Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli maaşları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Kongresi'nde gündemle ilgili deperkendirmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında "Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi ayrıca emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili bakanlığın çalışmalarını yaptığını, ilk kabine toplantısından sonra emekli memurlara müjde vereceklerini belirtti. 

Emekli maaş zammında kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan dan sonra Bakan Işıkhan da açıkladı: Emekliler dikkat!

KABİNE TOPLANTISINDAN SONRA AÇIKLANACAK 

Sözcü Gazetesi'nde aktarılan detaylara göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da yaptığı bir son dakika açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘müjde’ şeklinde açıkladığı işçi, memur ve Bağ-Kur emeklileriyle ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrasında kamuoyuna açıklayacağının altını çizdi. 

Bakan Işıkhan, X sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımında "Cumhurbaşkanı’mızın müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak" dedi ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerin yanında olacaklarını vurguladı. 

Emekli maaş zammında kritik gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan dan sonra Bakan Işıkhan da açıkladı: Emekliler dikkat!

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK? EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL'YE YÜKSELECEK? 

Bu gelişmelerin ardından emekli maaş zammı oranı merak konusu oldu. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre;  ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşı için 10 bin TL seviyesini işaret etti ve "Bundan sonra emekliye gelecek her artış 10 bin TL üzerinden geleceği için her bir oransal artış emeklilere daha fazla yansıyacaktır. Kök maaş ve asıl maaş tartışması sona erecektir" ifadelerini kullandı. 

Tüm bunların yanı sıra, emeklilere  Cumhuriyet'in 100. yılı olması sebebiyle bir seferlik ikramiye verilmesi de planlanıyor. Bu kapsamda, milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan ikramiyelerin 29 Ekim 2023 tarihinden önce hesaplara yatırılması bekleniyor. 

Ev sahibi ve kiracı krizini ‘arabulucu’ da çözemedi!

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı 29 Ekim ikramiyelerinde son dakika! Emekli ikramiyesi ne zaman, kimlere yatacak? 

Bu şartlarla eksik priminiz de olsa emekli olabilirsiniz! Son dakika primsiz emeklilik yolu: Şimdi bakın!


Geri Dön