06 / 05 / 2024

tarabya huber koruluğu imar

tarabya huber koruluğu imar

Cumhurbaşkanlı Huber Köşkü korusunun restorasyon çalışmaları proje aşamasında. Yeniköy - Tarabya yolu üzerindeki Huber Köşkü korusunda yer alan Faytonhane alanında yeni bina projesi de gündemde.

Buse Terim'in yeni evinin kirası dudak uçuklattı!

Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı, Tarabya’da bulundan evinden taşındı. Ortaköy’de bulunan lüks bir siteye taşınan Buse Terim’in aylık ödemesi gereken kira ücretinin fiyatı da dudak uçuklattı.

Ege Üniversitesi’nin koruluğu ‘Millet Bahçesi’ oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi günü İzmir'de gerçekleştirdiği belediye başkanları aday tanıtım toplantısında Ege Üniversitesi kampüs alanı yakınına Millet Bahçesi açılacağını söylemesi üzerine çalışmalar başlatıldı.

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

Konya Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi'nin temeli atıldı!

Konya Meram Belediyesi, Dutlu Koruluğu Sosyal Tesisi'nin temelini attı. Belediye Başkanı Fatma Toru tesisin ihalesinin 17 Aralık 2017'de tamamlanacağını söyledi.

Tarabya Huber Köşkü'nün restorasyonu mecliste!

Huber Köşkü'nde Saray danışmanlarının kaldığı bölüm başta olmak üzere yaklaşık yedi aydır devam eden 30 milyonluk restorasyona ilişkin usulsüzlük iddiaları Meclis gündemine taşındı.

Tarabya'ya ikinci helikopter pisti geliyor!

Huber Köşkü'nün de yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesinin nizamiyesine ikinci helikopter pisti yapılıyor.Aynı anda iki helikopterin inebileceği alandaki çalışmalar devam ediyor.

Hatay Büyükşehir'den yeni sosyal alan!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Antakya ilçesi Esentepe Mahallesinde yıllar önce ağaçlandırılan ancak kendi kaderine terk edilen Yüksel Acun Koruluğu’nu yaptığı çalışmalarla mahalle sakinlerinin çok amaçlı kullanabileceği bir hale getiriyor.

Tarabya'daki Huber Köşkü restore ediliyor!

Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılan Tarabya’daki Huber Köşkü ve Faytonhane’de restorasyon çalışmaları başladı. Tarihi yapılar, dış etkilerden korunması için baskılı brandalarla kapatıldı.

Mersin Akdeniz'deki hızlı tren projesinde son durum!

Akdeniz Belediyesi, Hızlı Tren Projesi kapsamında mevcut demiryolu hattının 4 hatta çıkarılmasının planlanması üzerine, genişleyecek hat üzerinde bulunan Huzurkent Koruluğu’ndaki ağaçları sökerek Adanalıoğlu Mahallesi’ne taşıdı.

Çamlık Projesi Tokat Erbaa'yı değiştirecek!

Tokat’ın Erbaa ilçesinde çamlık koruluğu için belediye tarafından düzenlenen mimari yarışmalarla başlatılan proje çalışmaları tamamlandı. Proje alanında restoran, otel, kış bahçesi ve havuz yapılması planlanıyor.

Sarıyer Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı!

Sarıyer Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı. Yerleşkedeki inşaatın nedeni, Huber Köşkü ve Faytonhane Restorasyonu. Ayrıca köşk bünyesinde Elektrik ve mekanik tesisat ve peyzaj uygulaması da yapılacak.

Tarabya'daki Huber Köşkü restore ediliyor!

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 34 hektarlık korusuyla Boğaziçi'nin en geniş yeşil alanlarından biri olma özelliğini koruyan ve İstanbul'un önemli mimari varlıklarından olan Huber Köşkü ve Faytonhane binasını restore ettiriyor.

1999 Büyükşehir Belediye tesisine yıkım kararı!

1999 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin Küçük Çamlıca Koruluğu'nda yaptırdığı ve işletmesini Beltur'un üstlendiği Küçük Çamlıca Tesisleri, Anıtlar Kurulu'ndan onay alınmadığı gerekçesiyle Kurul tarafından yıkım kararı alınmış.

tarabya huber koruluğu imar Haberi

tarabya huber koruluğu imar


Tarabya'da Huber Korusu içerisinde yer alan Huber Köşkü restore edilecek. Geçtiğimiz Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Huber Köşkü yerine, Çengelköy'de restorasyonu tamamlanan Vahdettin Köşkü'nü çalışma ofisi kullanacağı söylenmişti. 


1985 yılında Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilen Huber Köşkü birbirine eklenen iki binadan oluşan bir konak, konağın kuzeyinde yine büyük bir özenle yapılan ahır ve arabalık bölümlerinden oluşan Faytonhane, Setüstü Köşkü, Av Köşkü, sera ile değerli ağaçların oluşturduğu bitki örtüsü ve heykel grupları, duvarlar ve nişlerden oluşuyor.


64 bin 691 metrekarelik koruluğun içerisinde yer alan Huber Köşkü'nün restorasyon çalışmaları proje aşamasında. Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi içerisinde kalan köşkte çalışmaların iki yılda tamamlanması hedefleniyor.


Huber Köşkü'nün restorasyonunun yanı sıra Faytonhane alanına ilişkin yeni bina projesi de İstanbul 3 nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun gündeminde. 



Sezgin Tanrıkulu:...