29 / 04 / 2024

Taraklı konaklarına ilgi odağı

Taraklı konaklarına ilgi odağı

Osmanlı dönemine ait nostaljik evleri ve bozulmayan tarihi dokusuyla öne çıkan, "2013 yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonu" seçilen Taraklı'nın meşhur konakları, tatilde turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer aldı

Arsa ve tarla yatırımlarına ilgi artıyor! İznik'te metrekare birim fiyatları 10 bin liraya yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Gürcan Sütlüdere, İznik bölgesindeki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Sütlüdere, göle yakın yapılaşma hakkı olan arsa niteliğindeki taşınmazların metrekare birim değerlerinin  8 bin TL ile 10 bin TL arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.

Arsa yatırımında en iyi getiri sağlayacak 10 şehir!

Arsa yatırımına ilgi hız kesmeden devam ederken, Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin de arsa yatırımında en iyi getiri sağlayacak 10 şehri açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Hiç çalışmadan her ay düzenli olarak 9 bin 848 TL kazanmak mümkün! Yapmanız gereken tek bir şey var!

Son zamanlarda mevduat faizlerindeki artış, yatırımcıların ve tasarruf sahiplerinin ilgilisi çekiyor. Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararlarından sonra, özellikle TL mevduatlarına ilgi arttı. Peki, hangi banka yüzde kaç faiz veriyor? İşte banka banka mevduat faiz hesabı...

Banka kiralık kasalarına ilgi ikiye katlandı! Peki kiralık kasa güvenilir mi? Kiralık kasa ücretleri ne kadar?

Değerli eşyaları ya da belgeleri güvenli bir şekilde saklamak için vatandaşlar bankaların kiralık kasalarına yöneliyor. Son bir yıl içerisinde banka kiralık kasalarına ikiye katlanmış durumda. Peki kiralık kasa güvenilir mi? Kiralık kasa ücretleri ne kadar?

Yarısı Bizden kampanyasının başvuru sayısı 83 bine ulaştı!

Yarısı Bizden kampanyasına ilgi gün geçtikçe artıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplam başvuru sayısının bina bazında 83 bine ulaştığını duyurdu.

Tarım Kredi Market'in çılgın kampanyasına büyük ilgi! 1 ay süreyle uzatıldı

Tarım Kredi Marketleri başlattığı sabit fiyat uygulaması insanların yoğun beğenisi ile karşılandı. Tam 900 ürün için geçerli olan ve fiyat sabitleme kararına ilgi büyük olunca Tarım Kredi Marketleri aldığı kararı 1 ay süreyle uzatma kararı aldı.

Migros'tan çılgın fırsat! Bulaşık makinesi ürünlerine yüzde 25 indirim! Bu fırsat bir daha gelmez sakın kaçırmayın!

Migros'un 18-19 Mart kampanyasına ilgi bi hayli yüksek oldu. Yarın son gününe girilecek kampanyanın detayları araştırılıyor. 

Faiz oranı terimi bu banka sayesinde tarih oluyor! İşte yeni uygulamayı duyuran bankanın kredi detayları...

Ekonominin her geçen gün kötüleşmesi pek çok kişinin ihtiyaç kredileri kampanyalarına ilgi göstermesine neden olmaktadır. Bu durum bankaları harekete geçirdi. Faiz oranlarını kaldıran Albaraka Türk katılım Bankası tarafından belirlenen güncel kar payına ilişkin detaylar haberimizde...

Piyasalardaki belirsizlikler arttı, hisse piyasalarına ilgi azalıyor! İşte 22 Şubat Borsa İstanbul BIST 100 endeksi!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 77,98 puan gerileyerek günü 5 bin 71 puandan tamamladı. En fazla inşaat sektör endeksi prim yaparken, küresel pay piyasalarındaki belirsizlikler nedeniyle risk iştahının azaldığı belirtiliyor.

Mevduatta Liralaşma hızlandı! Döviz hesaplarına ilgi azalırken, TL mevduatların payı artıyor

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle geçen yıl toplam mevduat içerisinde döviz hesaplarının payı önemli oranda geriledi. Toplam mevduatlar içerisinde döviz tevdiat hesaplarının payı yüzde 63,2’den yüzde 43,6’ya indi.

 2022 yılında 1,8 milyar dolar yatırım yapıldı! Yatırımcıların yarısı yabancı

Yerli startup’lar feçtiğimiz yılı 1,8 milyar dolarlık yatırımla bitirdi. Global manada Türk startup’larına ilgi oldukça yoğun. Türkiye Startup Ekosistemi Yatırım Raporu’na göre, 2022 senesinde 322 yerli startup  1,8 milyar dolar yatırım elde etti.

Aile Destek Programı ödemesi yapılacak! Başvuranlar bu kadar parayı cebe koyacak

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Aile Destek programına ilgi tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar alacakları paraları merak ediyor. İşte konuyla ilgili detaylar...

Prefabrik evlerde dev kampanya! 2+1’ler 199 bin TL’den başlıyor! 15 Eylül 2022 fiyat listesi..

Kısıtlı bütçeyle ev sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar, prefabrik ev fiyatlarına ilgi göstermeye başladı bile. Prefabrik evler betonarme evlere göre daha ekonomik ve az zahmetlidir.2+1 prefabrik evlerin fiyatları 199 bin TL'den başlıyor. İşte 15 Eylül 2022 fiyat listesi...

Taraklı konaklarına ilgi odağı Haberi

Taraklı konaklarına ilgi odağı

Osmanlı dönemine ait nostaljik evleri ve bozulmayan tarihi dokusuyla öne çıkan, "2013 yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonu" seçilen Taraklı'nın meşhur konakları, Kurban Bayramı tatilinde turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer aldı.


Taraklı Belediye Başkanı Özkaraman,  "Kurban Bayram tatili nedeniyle yerli ve yabancı turistler, konaklamak için butik otele dönüştürülen tarihi konakları tercih etti"



Taraklı ilçesindeki tarihi konaklar, Kurban Bayramı tatilinde turistlerin uğrak mekanı oldu.

Tarihi İpek Yolu üzerindeki Hacı Atıf Hanı, Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örneklerini oluşturan evleri, bozulmamış tarihi dokusu, doğal anıt olarak tescillenmiş 7 asırlık çınar ağacı, tahta kaşık ve Taraklı bezinden yapılan hediyelik eşyayla tanınan ilçe, bayramda da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.

İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere çeşitli alternatifler sunan Taraklı'daki tarihi...