01 / 05 / 2024

tarayıcı

tarayıcı

Gerek yavaşlığı gerekse hatalarıyla kullanıcılarda tepki oluşturan 27 yaşındaki internet tarayıcısı bugün kullanıcılarına sonsuza dek veda edecek.

Mozilla Firefox’un kurucu ortağı Blake Ross, New York'tan 251 milyon TL'ye ev aldı!

Web tarayıcısı Mozilla Firefox’un kurucularından biri olan Blake Ross, yeni bir gayrimenkul yatırımına imza attı ve New York'ta yer alan çevre dostu bir rezidanstan ev aldı. Ross, 233 metrekarelik eve 251 milyon TL (8,25 milyon dolar) ödedi. İşte o evin özellikleri...

Opera'dan büyük hamle! Artık iOS’ta ücretsiz oldu

Ünlü internet tarayıcısı Opera, ücretsiz VPN hizmetini iOS‘taki tüm kullanıcılarına sundu. Bu aşamayı erken erişim programının arkasından geldi. VPN hizmetinin iOS’a ilave edilmesi neticesinde Opera, her platformda ücret almadan VPN sunan ilk tarayıcı şirketi oldu. İşte detaylar!

Pek çok kişi neden Microsoft Edge'den nefret ediyor! İşte nedeni

Microsoft, bir zamanlar dünyanın en popüler internet tarayıcısının yaratıcısıydı, ancak herkesin Internet Explorer kullandığı dönem çoktan geçti.  Önceki web tarama alaka düzeyini yeniden yakalama girişiminde bulunan şirket, Microsoft Edge'i piyasaya sürdü. 

Twitter Blue Türkiye sularında görüldü! 2 Şubat 2023 fiyat listesi...

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından oluşturulan Twitter Blue aboneliği, Türk tarayıcılara indi. Detaylar için buraya tıklayın!

Apple açıkladı: o özellik artık son model iPhone’larda olmayacak!

Apple Touch ID parmak izi tarayıcısını üst sınıf İphone’lara geri getirmeyeceğini açıkladı. O özellik artık son modellere olmayacak.

İnternet tarihinde bir devir kapanıyor: Internet Explorer bugün emekli oluyor!

Gerek yavaşlığı gerekse hatalarıyla kullanıcılarda tepki oluşturan 27 yaşındaki internet tarayıcısı bugün kullanıcılarına sonsuza dek veda edecek.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor!

Ankara'da çökme riski bulunduğu gerekçesiyle kontrollü yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor...

Murat Kurum: Elazığ'daki tüm yapıların röntgenini çekiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sürsürü Mahallesi’nde evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti. Murat Kurum ziyarette yaptığı açıklamada "Yıkılma tehlikesine ilişkin lazer tarayıcılarla bütün binalarımızı saniyede 2 milyon nokta atışıyla, ölçüm yapıyoruz." dedi.

Riskli bina lazer tarayıcı cihaz ile anında tespit ediliyor!

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları hızlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tasarladığı ‘lazer tarayıcı cihaz’ yıkılacak binayı anında tespit ediyor. Murat Kurum açıklamasında bu sistemin sadece Türkiye’de uygulandığını dile getirdi...

Homebyme dekorasyonda 3 boyutlu tasarım imkanı sunuyor!

Dassault Systèmes, ev ortamını hayal etmenizi ve yönetmenizi sağlayan tüketicilere yönelik Homebyme 3D deneyiminin tarayıcı tabanlı sürümünü piyasaya sürdü.

Havalimanlarında güvenlik kontrolü tek noktaya düşecek!

Havalimanlarındaki kontrol noktası teke düşüyor. Pilot uygulama yarın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda başlayacak. 1 Eylül tarihinden itibaren ise yurtdışı bağlantılı havalimanlarına 'vücut tarayıcılar' yerleştirilecek.

Ayşegül Çakıcı: Kentsel dönüşümde iyi yetişmiş uzmanlara sahibiz

Efektif Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Ayşegül Çakıcı, İstanbul’da kentsel dönüşüm kavramının gerçekten karşılığını bulması için ilk yapılması gerekenin işi ehline bırakmak olduğunu s&ou

tarayıcı Haberi

tarayıcı

Windows’un demirbaşlarından Internet Explorer için beklenen gün geldi. İnternet tarayıcısı, 2020’de duyurulan iptal kararı sonrası saatler sonra kullanıcılarına veda edecek. İşte 2003‘e dek yüzde 95’lik kullanım oranına zirvede yer alan fakat rakiplerin artmasıyla gözden düşen tarayıcının iptal edilmesinin ardından yaşanacak sürecin ayrıntıları…

En son 2013'te Internet Explorer 11 ile karşımıza çıkan tarayıcı, bugüne dek devamlı kan kaybetti. Gerek yavaşlığı gerekse hatalarıyla kullanıcılarda tepki oluşturan 27 yaşındaki internet tarayıcısı bugün kullanıcılarına sonsuza dek veda edecek.

ŞİRKETTEN KULLANICILARA UYARI

Tarayıcı için yolun sonu gelmesi, yeni bir haber değil, zira Microsoft, iptal kararını ilk olarak 2020’de duyurdu. Hatta geçen yıl Internet Explorer 11‘in Google desteği de sonlandırıldı. Ayrıca şirket, belirli aralıklarla yaptığı açıklamalarla kullanıcıların artık tarayıcıyı kullanmayı bırakması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Microsoft, iptal kararı alsa dahi Edge’deki “Internet Explorer...