30 / 04 / 2024

Tarhiyat sonrası uzlaşılır

Tarhiyat sonrası uzlaşılır

Tarhiyat sonrası uzlaşma; verginin tarh edilmesi ve cezanın kesilmesinden sonra başvurulabilecek bir yol olduğundan Tarhiyat Sonrası Uzlaşma olarak tanımlanıyor. Tarhiyat sonrası uzlaşma şartları nelerdir? İşte tarhiyat sonrası uzlaşma süreci..

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Ev sahiplerinden ara zam talebi! Kiraya ara zam yapılır mı? Hemen bu detaylara bakın!

Asgari ücretlilere, memurlara ve özel sektör çalışanlarına yapılan maaş düzenlemeleri sonrasında,  ev sahiplerinden kiralar için ara zam talepleri gelmeye başladı. Peki kiraya ara zam yapılır mı?

Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Bir yakınınızın vefatı sonrası bir dükkanın miras kaldığını ve dükkanın kirada olduğunu düşünelim. Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Esnaf kira yardımı başvurusu nasıl yapılır 2021?

Geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası son dakika açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnaflara kredi yardımı müjdesi verdi. Peki esnaf kira yardımı başvurusu nasıl yapılır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kovid-19 sonrası konut sektörü canlanacak mı?

Türkiye genelinde konut satışları 2018 yazında gerilemeye başlamış, bir yıl boyunca bu gerileme sürmüştü. Ağustos’tan sonra satışlar tekrar yükselmiş, bu yılın başında baz etkisinin de desteğiyle ciddi bir artış yakalamıştı. Peki Kovid-19 sonrası konut sektörü canlanacak mı?

DASK için başvuru nereye yapılır?

Devlet tarafından taşınmaz mülk sahipleri için zorunlu olan DASK (Doğal Afet Sigortaları Kurumu) sigortası, deprem sonrasında oluşan tüm doğal afetleri kapsar. Peki DASK için başvuru nereye yapılır? İşte DASK başvurusu ile ilgili detaylar...

DASK nasıl yapılır?

Dün Silivri açıklarında yaşanan deprem sonrasında DASK yeniden akıllara geldi. Peki DASK nasıl yapılır? Hangi binalar DASK kapsamında alınır? İşte detaylar....

Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararları sonrası gözlerin konut kredilerine çevrildiğini belirterek, "Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır." değerlendirmesinde bulundu.

Vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır?

Vergide uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, vergi uzlaşma talebi nasıl yapılır? İşte vergi uzlaşmaları..

İzale-i şuyu davasında satış nasıl yapılır?

Gayrimenkulün ortaklar arasında paylaşımı konusunda çıkan uzlaşmazlık, açılacak olan izale-i şuyu davasında çözülüyor. Peki, izale-i şuyu davasında satış nasıl yapılır?

Kamulaştırmada uzlaşma nasıl yapılır?

Kamulaştırmada uzlaşma; idareye ait taşınmazın trampası, idareye ait taşınmaz üzerinde sınırlı ayni hak tanınması veya imar mevzuatı çerçevesinde başka bir yerde imar hakkı kullandırılması suretiyle oluyor. Peki, kamulaştırmada uzlaşma nasıl yapılır?

Vergi uzlaşma dilekçesi nasıl yazılır?

Uzlaşma talebinin vergi/ ceza ihbarnamesinin mükellefe tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içinde yapılması gerekiyor. Peki, vergi uzlaşma dilekçesi nasıl yazılır? Vergi uzlaşmaları nasıl yapılır?

Tarhiyat sonrası uzlaşma nedir?

Vergide uzlaşma tarhiyat öncesi uzlaşma ve tarhiyat sonrası uzlaşma olmak üzere iki farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Peki tarhiyat sonrası uzlaşma nedir? Tarhiyat sonrası uzlaşma nasıl olur?

Tarhiyat sonrası uzlaşılır Haberi

Tarhiyat sonrası uzlaşılır

Tarhiyat sonrası uzlaşma süreci!

Tarhiyat Sonrası Uzlaşma; verginin tarh edilmesi ve cezanın kesilmesinden sonra başvurulabilecek bir yol olduğundan Tarhiyat Sonrası Uzlaşma olarak tanımlanıyor. Peki, tarhiyat sonrası uzlaşma şartları nelerdir?


Tarhiyat sonrası uzlaşma süreci..

A. Mükellef Adına Verginin Tarh Edilmesi ve Cezanın Kesilmesi;

Vergi / Ceza İhbarnamesinin Mükellefe Tebliği; 

Uzlaşma Talebi;

Uzlaşma Talebinin İncelenmesi;


Talebin Kabulü ve Uzlaşmaya Davet

..................................

Uzlaşma Görüşmelerinin Gerçekleştirilmesi

.......................... 

1- Uzlaşmanın Gerçekleştirilmesi:

- Tutanak düzenlenir ve mükellef veya vekiline tebliğ edilir.

- Tutanak vergi ve cezaların ödeme sürelerinden önce mükellefe tebliğ edilirse kanuni ödeme sürelerinde, ödeme süreleri kısmen veya tamamen geçtikten sonra tebliğ edilirse tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde ödenir.

2- Uzlaşmanın Temin Edilememesi:

- Tutanak düzenlenir ve mükellef veya vekiline tebliğ edilir.

3- Uzlaşmanın Gerçekleşmemesi:

- Komisyonun nihai teklifinin yer aldığı bir tutanak düzenlenir.Uzlaşmanın Tebliğ Edilememesi veya Gerçekleşmemesi:

- Mükellef vergi/ceza...