29 / 04 / 2024

tarihi beyazıt meydanı

tarihi beyazıt meydanı

Tarihi Beyazıt Meydanı 'nın çehresini değiştirmesi ve düzenlemesi amaçlanan " Beyazıt Meydanı Kentsel Tasarım Uygulama Projesi " hayata geçiyor. Beyazıt Meydanı için çözümler geliştirilmesi amaçlanıyor.

Beyazıt Meydanı daha estetik olacak!

Tarihi Beyazıt Meydanı'nın çehresini değiştirmesi ve düzenlemesi amaçlanan "Beyazıt Meydanı Kentsel Tasarım Uygulama Projesi" hayata geçiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, çalışma fikir ve uygulama projesi olarak iki aşamada gerç

Tarihi Beyazıt Meydanı daha genişliyor

İstanbul'un simge mekanlarından tarihi Beyazıt Meydanı'nın çehresi değişiyor. Araç parkı azaltılıp yaya alanları artacak. Bölgenin gezi, dinlenme amacıyla da kullanımını sağlayarak düzenlenmesi amaçlıyor. İşte ayrıntılar...

1957 yılında Beyazıt Meydanı'nın tarihi havuzu kaldırılacakmış!

Vali Muhittin Üstündağ zamanında tamamlanan Beyazıt Meydanı'nın tarihi havuzunu, 1957 yılında yıkma kararı almışlar. Meydanı yol seviyesine getirmek ve meydanı genişletmek için yıkılacakmış. 1957 yılının eylül ayında havuzun yıkımına başlanmış.

Hilton Türkiye’de 100 otele ulaşarak tarihi rekora imza attı! Canopy by Hilton geliyor!

Hilton'dan tarihi rekor. Türkiye'deki otel sayısını 100'e ulaştırdı. Hilton, Taksim Meydanı'na birkaç adım uzaklıkta, Taksim 360'ın bir parçası olacak Canopy by Hilton İstanbul Taksim için anlaşmaya imza attı.

Ziraat GYO Beyazıt binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Beyazıt binasının değeri 63 milyon TL olarak belirlendi. Binanın yüzde 18 KDV dahil toplam değeri ise 74 milyon 340 bin TL oldu. 

TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi 495 yeni konut ihalesi bugün!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ Kütahya Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 495 yeni konut inşa edecek.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Tarihi Kiliseli Tüccar Han ticaret merkezi olacak!

Bolu Gerede'de Bizans dönemine ait ilk ticaret merkezi olan tarihi Kiliseli Tüccar Han'ın restore edilmesi için çalışmalara başlandı. Bu yıl içerisinde hizmete açılacak tarihi han içerisinde 25 odalı butik otel de yer alacak.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı geliyor!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı için düğmeye basıldı. Proje 290 milyon 350 bin TL'ye mal olacak.

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Beyazıt Gayrimenkul Gıda İnşaat Hayvancılık Oto.Teks.Telekom.Ve Ve Kafeterya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Oruç tarafından kuruldu.

Beyazıt Öztürk Çeşme'de 150 bin liraya malikane kiraladı!

Uzun zamandır gözlerden uzak duran Beyazıt Öztürk, Çeşme'de objektiflere yansıdı. Yaz sezonu için iki katlı beyaz bir taş ev kiralayan sunucunun, 150 bin lira ödediği ortaya çıktı.

Beyazıt Öztürk İspanya’daki evini 600 bin dolara satıyor!

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, İspanya’da daha önce 400 bin dolara satın aldığı evini 600 bin dolara satışa çıkardı. Öztürk, annesiyle birlikte yaşamak için bahçeli ve havuzlu bir villa arıyor.

Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 48.8 milyon TL'ye yapıldı!

İstanbul'da "orijinalliğini koruyan en eski selatin camisi" olarak kabul edilen Beyazıt Camisi'nde büyük bir titizlikle restorasyon yapıldı. Yılmaz Yapı Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülen restorasyonu, 48 milyon 899 bin 746 TL'ye yapıldı...

İstanbul Üniversitesi'nin merkez kütüphanesi yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ), Beyazıt Meydanı'nda yer alan eski Merkez Kütüphanesi'nin olduğu alanda inşa etmek için açtığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık 47 milyon TL'ye ihale edilen yeni “İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Gençlik Merkezi” bu yıl içerisinde tamamlanacak.

tarihi beyazıt meydanı Haberi

tarihi beyazıt meydanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Beyazıt Meydanı için çalışma fikir ve uygulama projesi olarak iki aşamada gerçekleştirildi. Proje, yoğun yaya ve taşıt trafiğine sahip meydanın, yayaların ve taşıtların duraksama gerekçelerinin yanı sıra halkın dinlenme, eğlenme, seyretme gibi fonksiyonları için çözümler geliştirmeyi amaçlıyor. Beyazıt Meydanı için gerekli olan organizasyonu araştırmak ve fonksiyonel olduğu kadar kent estetiği açısından da en iyi sonuçlara ulaşmak amacıyla, alan üzerinde tarihsel, sosyolojik, kültürel değerler yardımıyla kent kimliğine duyarlı erişilebilir bir kentsel tasarım çalışması yapılması...