28 / 04 / 2024

Tarihi eser ve restorasyon uzmanı Feridun Çılı

Tarihi eser ve restorasyon uzmanı Feridun Çılı

"Betonarmeye Giriş" adlı kitabın yazarlarından olan Prof. Dr. Feridun Çılı kimdir? Mimar Feridun Çılı bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

PlayStation 5'i sabırsızlıkla bekleyenlere müjde! İşte Lansman tarihi, fiyatı ve teknik özellikleri

Oyun tutkunlarının heyecanla beklediği PlayStation 5 (PS) için artık her şey netleşti. Bu haberimizde PlayStation 5 için  Lansman tarihi, fiyatı ve teknik özellikleri ile ilgili detataylı bilgiye sahip olacaksınız

Dolar 7 TL birden fırlayacak! İslam Memiş ilk ve son kez tarih verdi! Bu tarihi görenin dili tutulacak

Piyasa uzmanı İslam Memiş, doların yaklaşık 7 TL birden fırlayacağı tarihi ilk ve son kez açıkladı. Bu tarihi görenin dili tutulacak!

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Tarihi eser ve restorasyon uzmanı Feridun Çılı Haberi

Tarihi eser ve restorasyon uzmanı Feridun Çılı

Feridun Çılı, Profesör Doktor unvanına sahip. Tarihi eser ve restorasyon uzmanı olan Prof. Dr. Feridun Çılı İstanbul Teknik Üniversitesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev alıyor.


"Betonarmeye Giriş" adlı kitabın yazarlarından olan Prof. Dr. Feridun Çılı, Beyoğlu Hüseyin Ağa Camii'nin yenileme çalışmalarında hizmet verdi.


Topkapı Sarayı bahçesinde kendiliğinden oluşan üç metre çapındaki çukur hakkında  İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Feridun Çılı şöyle konuştu: “Kesin olarak altta bulunan bir Bizans ya da Roma yapısının bir hacminin üstü göçmüştür. Saray eski kalıntıların üstünde yükseliyor. Hazine’deki çatlamaların sebebi de zeminin altındaki kalıntılar. Orada sondaj yapılamamasının sebebi alttaki arkeolojik katmanlara zarar vermemekti. Doğal görünen sarayın zemini aslında esnek bir yapıya sahip. Zeminin tamamında bir araştırma yapılarak daha sağlıklı sonuçlar elde...