27 / 04 / 2024

tarihi hanlar otele dönüşüyor

tarihi hanlar otele dönüşüyor

Fatih Belediyesi, Eminönü’ndeki tarihi hanları turizme kazandırmak için bir çalışma başlattı. Belediyenin öncülüğünde yapılan çalışmayla bölgedeki 15’in üzerindeki ünlü han restore edilip otele dönüştürülecek.

Hilton Türkiye’de 100 otele ulaşarak tarihi rekora imza attı! Canopy by Hilton geliyor!

Hilton'dan tarihi rekor. Türkiye'deki otel sayısını 100'e ulaştırdı. Hilton, Taksim Meydanı'na birkaç adım uzaklıkta, Taksim 360'ın bir parçası olacak Canopy by Hilton İstanbul Taksim için anlaşmaya imza attı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!

Osmanlı'nın ilk başkent Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuna ilişkin gelişimini bitiren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne eski ihtişamını kazandıracak tarihi projede kat edilen mesafe arttı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Bursa'da 100 yıla damga vuracak proje hayata geçiyor!

Bursa'da içerisinde tarihi hanların ortaya çıkarılması için planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dönüşüm projesinin gelecek 100 yıla damga vuracağını dile getirdi.

tarihi hanlar otele dönüşüyor Haberi

tarihi hanlar otele dönüşüyor

Fatih Belediyesi, Eminönü’ndeki tarihi hanları turizme kazandırmak için bir çalışma başlattı. Belediyenin öncülüğünde yapılan çalışmayla bölgedeki 15’in üzerindeki ünlü han restore edilip otele dönüştürülecek. Yeni Han, Çukur Han, Ambar Han gibi pek çok han için proje çalışmalarına başlandı. Eski ve çarpık binalar da yıkılıp yeniden inşa edilerek pansiyon ve restorana dönüşecek.


Fatih Belediyesi, tarihi yarımadanın geleceğini şekillendirmek üzere Eminönü semtinin dönüşüm modeline ilişkin bir proje geliştirdi. Fatih Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilecek yerel yönetim düzenlemeleriyle. bölgedeki mevcııt tarihi hanların restore edilerek turizm tesisine dönüştürülmesi sağlanacak. Ayrıca tarihi özelliği olmayan eski ve çarpık binaların yıkılıp yeni imar planları doğrultusunda yeniden inşa edilmesi koşuluyla pansiyon ve restorana dönüşmesine olanak sağlanacak. Yeni Han,  Çukur Han, Ambar Han gibi pek çok han için projelendirme çalışmalarına başlanmış...