30 / 07 / 2024

tarihi haydarpaşa Lisesi

tarihi haydarpaşa Lisesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binasının bakımı, onarımı, restorasyonu ve hizmete alınmasına ilişkin protokol imzalandı.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Haydarpaşa Garı için tarih verdi: 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada tarihi Haydarpaşa Garı'nda restorasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, "2010 yılında çıkan yangında hasar gören Gar 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak." dedi.

Haydarpaşa Garı’nın restorasyonu 2020 yılında bitiyor!

2010'da çatısı yanan ve restorasyonuna 2016'da başlanılan tarihi Haydarpaşa Garı'nın

Haydarpaşa Garı'ndaki saat çalışmaya başladı!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simgelerinden biri. 2010 yılında yanan tarihi gardaki restorasyon çalışmaları 2016 yılında başladı ve aslına uygun olarak yenilendi. 2012 yılında bu yana kapalı olan garın saati çalışmaya başladı...

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinin bazı kısımlarının iptali için mahkemeye başvurdu!

İBB, TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarının atıl durumdaki depo sahaları bölgesinin, sadece "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiraya verilmesine ilişkin yaptığı ihalenin bazı kısımlarının iptali için Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

Haydarpaşa Garı, 9 yıl önceki yangının izlerini silmek ve yeniden eski günlerine kavuşmak için gün sayıyor. Peki tarihi Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon tüm hızıyla sürüyor!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simge binalarından sadece bir tanesi. Çıkan yangın sonrasında büyük hasar gören binada restorasyon tüm hızıyla sürüyor. Tarihi binanın iki kulesindeki çalışmalar tamamlandı.

Haydarpaşa Garı'na cami mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Haydarpaşa Garı planına cami mi ekledi? İşte Cumhuriyet gazetesinin o haberi...

Tarihi Haydarpaşa Garı için nöbet sürüyor!

Adının dönüşümle alındığı Tarihi Haydarpaşa Garı 5 sene geçmesine rağmen hala açılmadı. Haydarpaşa Dayanışması bir kez daha garın ranta açılmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Haydarpaşa Garı için nöbete devam!

Özelleştirilmemesi için 219 haftadır önünde nöbet tutulan tarihi Haydarpaşa Garı için bu haftaki nöbeti TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu (İKK) tuttu.

Barış Yarkadaş'dan Haydarpaşa Garı'nın özelleştirmesine tepki!

Tarihi Haydarpaşa Gar ve çevresinin özelleştirme girişimine tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hükümete seslendi.

Tarihi Haydarpaşa Garı satılıyor mu?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, tarihi Haydarpaşa Garı'nı satmak üzere harekete geçti. 9 Ağustos’ta Kadıköy Belediyesi’ne yollanan yazıda “özelleştirme kapsamına alınmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde” 400 bin metrekare alan hakkında bilgi istendi.

tarihi haydarpaşa Lisesi Haberi

tarihi haydarpaşa Lisesi

Osmanlı döneminin son şaheseri olarak bilinen, İstanbul'daki "Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane" binası restore edilecek.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binasının bakımı, onarımı, restorasyonu ve hizmete alınmasına ilişkin protokol imzalandı. 


İmza töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.


Avcı, "Bir zamanlar tarihi Haydarpaşa Lisesi de olan ve memleketimize çok değerli insanlar yetiştiren eğitim kurumumuz, yine bir eğitim kurumu olarak, aynı zamanda rektörlük binası olarak hizmetine devam edecek. İmzaladığımız protokol de bu süreçleri en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyor." dedi.


Protokolün imzalanması için önce Milli Eğitim Bakanlığından izin alındığını bildiren Avcı, "Şubat ayında o izni vermiştik. Ne kadar derinden çalıştığımızın bir işareti olarak bugün de o iznin devamı olan protokolümüzü imzalamış oluyoruz." diye konuştu. 


Eserin...