04 / 05 / 2024

tarihi kasırlar

tarihi kasırlar

1937 yılında Maslak'ta bulunan Ayazağa Kasrı restore edilerek yeniden hayat bulacakmış. Başbakan İsmet İnönü'nün talimatıyla başlayan restore çalışmaları tamamlandıktan sonra tarihi kasır Süvari Binicilik Mektebi'ne tahsis edilecekmiş.

1999 yılında Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş!

1999 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Saraylar Dairesi'ne devredilen tarihi Beykoz Kasrı restore edileceği günü bekliyormuş. Bakımsızlıktan dökülme tehlikesiyle karşı karşıya olan tarihi yapı eski günlerine dönmeyi bekliyormuş.

1979 yılında tarihi köşkler eğlence sitesi olacakmış!

1979 yılında İstanbul'da bulunan bazı tarihi köşklerin restore edilerek eğlence sitesi haline getirilecekmiş. Yıldız Parkı'ndaki Çadır Köşkü ile Malta Kasrı ve Emirgan Korusu'ndaki Sarı Köşk restore edilerek hizmete girecekmiş.

O belediye bir konutu satışa çıkardı! İhale tarihi 9 Kasım!

Sinop ili, Türkeli ilçesine bağlı bir konut satışa çıkarıldı. İhale tarihi 9 Kasım olan konut, açık teklif usulüyle satılacak.

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi arsa satacak! İhale tarihi 2 Kasım!

Trabzon iline bağlı Ortahisar Belediyesi 1.097 metrekarelik bir arsayı satışa çıkaracağını açıkladı. İhale tarihi 2 Kasım olarak belirlenirken, muhammen ve geçici teminat bedelleri de belli oldu.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Ekonomist Selçuk Geçer doların kasıp kavuracağı tarihi açıkladı! Bu günler iyi günleriniz! Görenlerin dili tutulacak

Ekonomist Selçuk Geçer, doların kasıp kavuracağı tarihi açıkladı. ''Bu günler iyi günleriniz'' diyerek dolar için rakam verdi. Bu günler iyi günleriniz! Bu rakamı görenlerin dili tutulacak.

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Emlak vergisi son ödeme tarihi Kasım 2018!

2018 yılına ait emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. İkinci taksit ödemeleri Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Maslak Kasırları'nın restorasyonu tamamlandı!

Restorasyonu tamamlanan Maslak Kasırları ziyarete açıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman Maslak Kasırları’nın ziyarete açılması dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Sancaktepe Lavender Evleri ödeme planı!

Sur Yapı tarafından hayata geçirilen Lavender projesi 105 bin metrekare inşaat alanına sahip. 3 farklı tip bloktan oluşan projenin teslim tarihi Kasım 2018 olarak belirlendi.

Bizimtepe Aydos Sitesi teslim tarihi!

Bizimtepe Aydos Sitesi teslim tarihi Kasım 2017 yılı olarak belirtiliyor. Sancaktepe'de yer alan Bizimtepe Aydos projesinde 2+1 daire fiyatları 438 bin 500 TL'den başlıyor...

Deniz İstanbul Mercan Evleri teslim tarihi!

Deniz İstanbul Mercan Evleri teslim tarihi Kasım 2017 olarak belirlendi. Keleşoğlu İnşaat imzası taşıyan proje İstanbul'un Beylikdüzü ilçesine bağlı Yakuplu'da inşa ediliyor.

Aydos Bizimtepe Sancaktepe teslim tarihi!

Aydos Bizimtepe Sancaktepe teslim tarihi Kasım 2017 olarak belirlendi. Halk GYO-Vakıf GYO projesi Bizimtepe Aydos Evleri'nde fiyatlar 310 bin TL ile 818 bin TL arasında değişiyor.

Dekar Yapı Asmalı Hayat teslim tarihi!

Dekar Yapı Asmalı Hayat teslim tarihi Kasım 2016 olarak belirtiliyor. Dekar Asmalı Hayat Evleri projesinde ev fiyatları 750 bin lira ile 2 milyon 500 bin lira arasında değişiyor...

Bizimtepe Aydos Konutları teslim tarihi!

Bizimtepe Aydos Konutları teslim tarihi Kasım 2017 olarak belirtiliyor. Bizimtepe Aydos Konutları projesinde dairelerin satış fiyatları 310 bin TL ile 818 bin TL arasında belirlendi...

tarihi kasırlar Haberi

tarihi kasırlar



Ayazağa Kasrı yeniden canlanıyor


Eski devrin son günlerini yaşayan bina yeni bir hayata kavuşacak


Süvari Bincilik Mektebi yazın buraya yerleşecek, Kasır civarında Balkanlar'da eşi bulunmayan bir kapalı manej yeri yapılmaktadır



    Şişi - Büyükdere asfalt yolunun Zincirlikuyu'dan ileride sol tarafına isabet eden ağaçlıklar arasında bir müddetten beri kendi haline terk edilerek yavaş yavaş harap olmaya başlamış olan Ayazağa Kasrı, Başvekil İsmet İnönü'nün emriyle Süvari Binicilik Mektebi'ne tahsis edildiğinden baştan başa tamir edilmektedir. 

    Senelerden beri insanların değil, kuşların bile uğramadığı Ayazağa Kasrı'na pek yakında şimdi Harbiye'de bulunan Süvari Binicilik Mektebi taşınacak, eski devrin son günlerini yaşamış ve onunla beraber ölmüş...