05 / 05 / 2024

tarihi Kocaeli Tavşancıl Evi restore mi ediliyor

tarihi Kocaeli Tavşancıl Evi restore mi ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi Tavşancıl Evi’nin çalışmaları devam ediyor. Dilovası Tavşancıl’da bulunan yöreye özgü mimari özelliği taşıyan yapı, restorasyonla şekillenmeye başladı.

Kocaeli'de Sağlıkkent Konutları sahiplerine teslim edildi! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi döneminde zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanları için yapılan Sağlıkkent Konutları’nın anahtar teslimi yapıldığı açıklandı.

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

AFAD 215 personel alacak! AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 215 personel alacak. İşte AFAD personel alımı, başvuru tarihi ve şartları Eylül 2023...

Akbank flaş tarihi verdi... 15 Eylül'de başladı... Fiyatına şok zam gelen ürüne 9 ay taksit imkanı

Akbank Axes'te fiyatına son dönemde çok yüksek bir zam gelen bir ürün hakkında flaş bir kampanya başlatıldı. Kampanya 15 Eylül tarihi itibariyle başladı. 31 Aralık'a kadar devam edecek.

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Ekonomist Selçuk Geçer dolar 40 TL olacak dedi! Beklenen o tarihi açıkladı! Sayılı gün çabuk gelir! Hemen bakın

Dolar yorumları ile bilinen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar 40 TL olacak dedi ve tarihi açıkladı. Sayılı gün çabuk gelir! Hemen bakın.

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Zeray İnşaat'tan Kocaeli Sağlık Kent Konutları ihalesi açıklaması!

Zeray İnşaat  ‘’Kocaeli Kartepe Sağlık Kent Konutları ihalesi’’ sürecinde yaşananlar hakkında bir açıklama yaptı. İşte Zeray İnşaat'ın o açıklaması...

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

Kocaeli SağlıkKent Konutları'nın ihalesi yapıldı!

Kocaeli'de sağlık çalışanları için yapılan SağlıkKent Konutları için ihale yapıldı. İhalede en yüksek 200 milyon TL'lik teklif verildi. 

Kocaeli Sağlıkkent kura çekilişi 27 Ekim'de!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Sağlıkkent konutlar için kura tarihi belli oldu. Sağlık çalışanları için hayata geçirilen projenin kurası 27 Ekim'de gerçekleşecek. 

Kocaeli Kartepe Sağlıkkent konutları ihalesi 23 Kasım'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe'de hayata geçirilen Sağlıkkent konutları için ihale tarihi belli oldu. Projenin ihalesi 23 Kasım'da yapılacak. 

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

tarihi Kocaeli Tavşancıl Evi restore mi ediliyor Haberi

tarihi Kocaeli Tavşancıl Evi restore mi ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin geçmişine sahip çıkmak amacıyla yaptığı restorasyon çalışmaları Tarihi Tavşancıl Evi’nde devam ediyor. Dilovası Tavşancıl’da bulunan yöreye özgü mimari özelliği taşıyan yapı, restorasyonla şekillenmeye başladı. 7,5 metre yüksekliğe sahip ve yöreye özgü bir mimarisi bulunan yapının iç ve dış ahşap iskeleti yapıldı. Yapının zemininde bulunan taş duvar taşıyıcı kısmın sıva işleri de tamamlandı. Zemin katı 76 metrekare olan yapının birinci katı ise 84 metrekare ölçülerinde. Aslına uygun olarak inşa edilen yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım için parsel içinde istiflendi. Temeli radye olarak yapılan yapının büyük bir kısmını ahşap elemanlar oluşturuyor. Proje kapsamında parsel sınırına uygun yükseklikte 86 metre uzunluğunda bahçe duvarı yapıldı. Çatı su ve ısı izolasyonuna çalışmasına başlanan yapının kapı, pencere...