19 / 05 / 2024

Tarihi mekan işletmeleri vergi alımı

Tarihi mekan işletmeleri vergi alımı

Meclis ’te görüşülen taşeron paketine yeni sürprizler geliyor.Bunların en başında ise Kapalıçarşı, Galata Kulesi, Çırağan Sarayı gibi tarihi mekânların işletmecilerinin vergi muafiyetlerini kaldırmak var.

Selçuk Geçer dolarda tarihi zirve için tarih verdi! O gün cebinde 1 doları bile olan köşeyi dönecek

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, piyasaları değerlendirerek dolarda tarihi zirve için tarih verdi. İşte doların şahlanacağı o tarih...

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli alımında bulunacak! İşte kadro ve şartlar!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü işçi alacağını duyurdu. İşte şartlar!

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Goldenhorn Otelcilik Ve Yatırım İşletmeleri Anonim Şirketi Kuruldu!

Goldenhorn Otelcilik Ve Yatırım İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Şişli’de Miktat Kutlu tarafından kuruldu.

Bk Operasyonel Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Restoran İşletmeleri Ticaret Limited kuruldu!

Bk Operasyonel Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Restoran İşletmeleri Ticaret Limited bugün Şişli'de Burak Katırcı tarafından kuruldu.

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satmaya karar verdi, iki şirket ortaklıktan çıkmak için hazırlıkta...

Türkiye Kömür İşletmeleri, İzmir'in göbeğindeki o arsayı satışa çıkardı! İşte ihale tarihi!

Türkiye Kömür İşletmeleri İzmir'deki arsasını satışa çıkardı. Taşınmaz İzmir'in Konak ilçesinde Halkapınar Mahallesi'nde konumlanıyor. 

Boğaziçi Konak Turizm İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Konak Turizm İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda   750 binTL sermaye bedeli ile Dilek Sayıoğlu, Selim Polat, Reşat Çebİ tarafından kuruldu.

Özel Seyahat Turizm Otomotiv Ve Lojistik Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Özel Seyahat Turizm Otomotiv Ve Lojistik Otobüs İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de 225 bin TL sermaye bedeli ile Cemil Çevik tarafından kuruldu.

Emlak işletmeleri web tapudan yetki talep edebilir mi?

Kullanımı git gide yaygınlaşan Webtapu uygulamasıyla yetki belgeli emlak işletmeleri taşınmaz maliklerden yetki talep edebilecek.

Musen Turizm İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Musen Turizm İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  500 bin TL sermaye bedeli  ile  Bülent Toktaş tarafından kuruldu.

Akya Gayrimenkul Ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Akya Gayrimenkul Ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Aşçı tarafından kuruldu.

Emlak işletmeleri iflasa mı sürükleniyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle, işlerine ara veren emlak işletmeleri iflasa sürükleniyor...

Tarihi mekan işletmeleri vergi alımı Haberi

Tarihi mekan işletmeleri vergi alımı


Hükümet, önergelerle oldukça genişleyen “vergi ve taşeron” paketini son bir operasyona hazırlanıyor. Çırağan Sarayı ve Kapalıçarşı gibi tarihi mekanlarda işletmecilik yapanlardan vergi alınması planlanıyor. Bu düzenlemeye bakanlığın karşı çıktığı ve engellemeye çalıştığı belirtiliyor. 

Tartışma yaratması beklenen düzenlemeler şöyle:


BASIM YETKİSİ BAKANLAR KURULU’NDA


Saidi Nursi’nin eseri olan Risale-i Nur’u kimin basacağı hükümet ile Gülen Cemaati arasında uzun zaman tartışmalara neden olmuştu. Cemaatin Risale-i Nur’un basımını hükümetin engellediği şeklindeki kampanyasına karşı hükümet de kitabın cemaat tarafından varislerinden izinsiz olarak ve orijinal halini değiştirerek bastığını iddiasını ortaya atmıştı. Tasarıya yapılacak ekleme ise son nokta konulacak. 

Yasaya, “Bakanlar Kurulu Kararı ile memleket kültürü için önemi haiz görülen eserler üzerindeki haklar, hak sahiplerinin münasip bir bedel talep etme haklan saklı kalmak kaydıyla, koruma süresinin bitiminden önce kamuya mal...