06 / 05 / 2024

Tarihi Mersin Kışlasının imara açılması

Tarihi Mersin Kışlasının imara açılması

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

Ne altın, ne dolar! Euro tarihi rekorunu kırdı! Elinde 1 eurosu bile olan köşeyi döndü! Son dakika euro/TL kuru

Döviz kurlarında yükseliş devam ediyor. Bugün ne altın, ne de dolar; euro tarihi rekorunu kırdı. Bugün euro/TL ne kadar oldu? 1 euro kaç lira? Güncel euro/TL ne kadar? 8 Mart 2024 euro/TL kuru...

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

TOKİ Mersin 2023 projesi için büyük gün! Tam 478 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Mersin 2023 projesi için büyük gün geldi. Tam 478 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Mersin projesi ile ilgili detaylar...

Gram altın tarihi rekorunu kırdı: 1.550 lirayı aştı!

Gram altın bugün yüzde 1,4 artışla tarihi rekorunu kırdı ve 1.550 lirayı aştı. Merkez Bankası faiz kararından sonra gram altın 100 TL'yi aştı.

Gram altın tarihi rekorunu kırdı! Gram altın ne kadar oldu?

Gram altın bugün döviz kurlarındaki volatilite nedeniyle yükselişe geçti ve tarihi rekorunu kırdı. Gram altın ne kadar oldu?

Doları bilen adam Selçuk Geçer doların patlayacağı tarihi açıkladı! Bu tarihi herkes not alsın

Dolar yorumları ile adını sıkça duyduğumuz ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların patlayacağı tarihi açıkladı. Bu tarihi herkes not alsın!

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler ön başvuru tarihi!

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler ön başvuru tarihi bilgisi haberimizde yer alıyor. İşte KİPTAŞ Aydınlık Evler ön başvuru tarihleri ve detayları...

Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

Tarihi Mersin Kışlasının imara açılması Haberi

Tarihi Mersin Kışlasının imara açılması

Mersin Kent Konseyi, son dönemde Mersin’in önemli gündem maddelerinden birini oluşturan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yan tarafındaki Mersin Kışlası alanıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, kentin nadir yeşil alanlarından birini oluşturan söz konusu alanın imara açılmaması, gerçekleştirilecek kentsel düzenlemelerle Mersinlilerin nefes alabilecekleri yeşil alan haline getirilmesi çağrısı yapıldı.

Lokmanoğlu: “Arazi üzerindeki yapılaşma çabaları sonuçsuz kaldı”

Eski bir Mersinli olan Nihat Taner’in, Mersin Kışlası’nın tarihi sürecini anlattığı toplantıda, Yürütme Kurulu Üyeleri ile birlikte açıklama yapan Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, 1904 yılında inşa edilen Mersin Kışlası’nın 30 bin metrekareye yayılan alanın, OYAK Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetine geçmesinden sonra 1995 yılında Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından, “Tarihi ve Doğal Sit Alanı” olarak tescillendiğini söyledi. Arazi üzerinde çeşitli...