04 / 05 / 2024

tarihi mezarlıklar

tarihi mezarlıklar

1994 yılında İstanbul'daki 145 mezarlıkta yer kalmamış. Şehirde 4 milyon 951 bin 819 metrekarelik alan mezarlığa ayrılmış ve Zincirlikuyu, Aşiyan gibi bir çok mezarlığa da yer kalmadığı için kilit vurulucakmış.

1988 yılında İstanbul'da inşaatçılar gözünü mezarlıklara dikmiş!

1988 yılında şehir içinde konut yapacak arsa kalmayınca inşaatçılar, mezarlıkların kent dışına taşınarak arsaların imara açılmasını istemişler. Toplam 7 milyon metrekareye yayılan mezarların arsa değeri ise 17 trilyon liraymış.

1987 yılında çift katlı mezarlık!

1987 yılında İstanbul'da mezar sıkıntısına çift katlı mezarlıklar ile çözüm aranıyormuş. İstanbul Belediyesi, mezarlıklarda yer kalmayınca Topkapı'da 12 bin kişilik çift katlı mezarlığın inşaatını tamamlamış.

Dedelerinizin ve ninelerinizin mezarlarına sahip çıkın! İBB başkasına satabilir!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, İBB Mezarlıklar Müdürlüğünün tapusu alınmamış mezarların satıldığı iddiasını gündeme getirdi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yer verdiği o paylaşım...

Aylıklarını yüzde 36 zamlı hali ne zaman yatırılıyor? İşte tarih netleşti! Tam 7125 TL yatırılacak

Zamlı aylıkların yatma tarihi kesinleşti. Yapılan zam tam yüzde 36.  Zamlı aylığı alanlar bu ay en az 7.125TL alacak.

Tarihi geçmiş ürünün zincir markette indirimli satılmasına tepki yağdı

Zincir marketler uyguladıkları fiyat politikası ile uzun süredir gündemde. Son olarak tarihi geçmiş bir ürünün rafta yer alması ve indirimli satılması tüketicileri isyan ettirdi.

Temmuz ayı yaşlı, engelli aylıkları, evde bakım yardım paraları yatırıldı mı? Kaç lira oldu belli oldu

Temmuz ayı evde bakım aylığı, engelli aylıkları, evde bakı aylıkları ödeme tarihi açıklandı. Yardım paraları banka hesaplarına Kurban Bayramı öncesi yatırılacak açıklaması yapılmıştı. Ödemelerle ilgili açıklamayı  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı.

Ünlü analist, dolar ve altın için o tarihi işaret etti! Gardınızı alın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda yaşanan hareketliliği değerlendirdi. dolar ve altın için o tarihi işaret etti! Hazırlıklarınızı tamamlayın! İşte detaylar...

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projelerine tarihi imzalar attık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, 2021'de ulaştırma ve haberleşme projelerine tarihi imzalar attıklarını dile getirerek"Ana vatan, mavi vatan ve uzay vatanda prestijli projeleri hayata geçirdik." şeklinde konuştu.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremin ardından konutları yıkılan ve bir türlü sorunlarına çözüm bulamayan depremzedeler mezarlıklar müdürlüğüne gitti ve tepkilerini dile getirdi. 

Son dakika haberi! Emekli bayram ikramiyesinin tarihi belli oldu!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Kurban Bayramı ikramiyelerinin tarihi belli oldu. Temmuz ayının gelmesi ile birlikte milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklileri hem zamlı aylıklarına hem de ikramiyelerine kavuşacak.

İstanbul'daki tarihi eserlerin restorasyonu 2021'de tamamlanacak!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 2021 yılı hedefleri doğrultusunda, İstanbul'da Beyazıt, Fatih, Eminönü ve Sirkeci'de yer alan tarihi eserlerin restorasyonunun 2021 yılı içerisinde bitirmek için çalıştıklarını dile getirdi. 

İstanbul'un toplanma alanları yeniden gündemde! AVM ve mezarlıklarda toplanılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

Silivri'de yeni mezarlıklar için kamulaştırma yapılmalı!

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

Tarihi Odunpazarı'ndaki restorasyon yıl sonunda tamamlanacak!

Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmaları süren Hamam ve Hamam Müzesi ile Sanat Sokağı'nda incelemelerde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, çalışmaları yıl sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı. 

İş Bankası'nın tarihi binası resim müzesi olacak!

Türkiye İş Bankası'nın resim koleksiyonuna ev sahipliği yapmak için tahsis edilen Beyoğlu'ndaki tarihi binanın restorasyonu için hazırlıklar tamamlandı.

tarihi mezarlıklar Haberi

tarihi mezarlıklar



İstanbul'un mezarlıkları da tükendi


Yatacak yerimiz yok!


Arife AVCU


    İSTANBUL Büyükşehir Mezarlıklar Müdürü Ali Mazak, bir ay sonra cenaze defnedilecek mezar kalmayacağını, başta Zincirlikuyu olmak üzere bir çok mezarlığa kilit vuracaklarını söyledi.

    İstanbul'da her gün 200 mezar istemi olduğunu, kentteki 145 mezarlıkta yer kalmadığını anlatan Mazak, İstanbullulara, ''Yakınının mezarına gömül'' çağrısında bulundu. 

    Kentte her gün 80-100 cenazenin defnedildiğini anlatan Mazak şunları söyledi:

    ''İstanbul'da mezarlığa ayrılan 4 milyon 951 bin 819 metrekarelik alan var. Bir çok mezarın kapısına kilit vurduk. Bakırköy, Topkapı mezarlıklarına kesinlikle defin yapamıyoruz. Aşiyan'da yer kalmadı. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda geçen hafta son 200 kişilik parseli...