15 / 05 / 2024

tarihi otel restorasyon nerede

tarihi otel restorasyon nerede

Vangölü Feribot işletme Müdürlüğünce 1947 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptırılan ve dönemin birçok devlet büyüğünü ağırlayan işletme Oteli, turizme kazandırılacak. Tarihi otel bakanlar konuk evi olarak kullanılacak.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

THK'nın Laleli’deki oteli satılacak mı? 

Atatürk’ün THK’ya armağanı olan İstanbul Laleli'deki tarihi otel satılmak mı isteniyor? İşte o otelle ilgili ayrıntılar...

İstanbul'un simge yapılarından biri daha satılıyor

Tarihi yarımadadaki 10 milyar lira değerinde olan otel yabancılara satılacak. Türk Hava Kurumu'nun (THK) en değerli mülkü olan Laleli'deki tarihi otel binasının Katarlılara satılacağı iddia edildi.

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

Hakan Meriçliler Çeşme'de tarihi otel aldı!

Hakan Meriçliler, Çeşme'de tarihi bir otel satın alarak, işletmecilik yapmaya başladı. Meriçliler, ''Otel kısmetse 16 Temmuz’da açılıyor. Hepinizi otelime bekliyorum” dedi.

Tarihi Carfi Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başladı!

İzmir Tilkilik’teki tarihi Carfi Köşkü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor...

Fatih'te tarihi surun üzerindeki otel ve pansiyon yıkılıyor!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel ve 4 katlı pansiyon yıkılıyor.

tarihi otel restorasyon nerede Haberi

tarihi otel restorasyon nerede

Bitlis Valiliği ve Tatvan Belediyesinin girişimleri sonucu Selçuklu Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığınca restorasyona alınan tarihi otel, aslına uygun şekilde restore edilecek.Cumhurbaşkanlarından ismet inönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay ile dönemin başbakan, bakan ve birçok devlet büyüğünün misafir edildiği otel, yapılacak restorasyonla turizme kazandırılacak. 


Türkiye'de...