15 / 05 / 2024

tarihi surlar mı çöktü

tarihi surlar mı çöktü

İstanbul Fatih'teki Karagümrük Mahallesi Kaleboyu Caddesi üzerindeki tarihi surların bir bölümü çöktü.

KOSGEB'in deprem desteğine 2 haftada 718 başvuru geldi! Ödeme tarihi önümüzdeki hafta belli oluyor

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, depremden etkilenen 11 ilde bulunan işletmelere yönelik başlatılan 450 milyon dolarlık deprem destek paketine, Diyarbakır’dan 2 haftada 718 başvuru yapıldığını açıkladı.

Mesai saatleri kısalıyor! Harekete geçildi

Türkiye, mesai saatlerinde büyük bir değişime gidiyor. TBMM, hem kamuda hem de özel sektörde çalışma sürelerinin nasıl optimize edileceğine dair bir çalışma yürütülüyor. TBMM, işçilerin çalışma ve dinlenme sürelerini dengede tutma amacı taşıyan bu tarihi adımı atmaya hazırlanıyor.

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Kredi çekeceklere iyi haber! Müjde verilmişti, detaylar netleşiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi bir müjdeyle destek paketini açıklamıştı. İlk 2 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli faizsiz 500 bin TL kredi imkanı ise dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Bakanlıktan ard arda müjdeler geliyor! PTT şubelerinden 1.100 TL'nizi hemen alın

Gereksinim sahibi ve dar gelirli ailelere yönelik peşin ödemeleri yeniden gündeme gelmiştir. Başvuruların geçtiğimiz zamanlarda başlamış olup son başvuru tarihi yaklaşmıştır. Başvuruda bulunan vatandaşlara 1.100 TL destek ödemesi yapılması planlanmaktadır. 

Hükümetten ev hanımları için tarihi adım! 12.000 TL maaş bağlanacak! İşte şartlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Bu beyannamede ev hanımlarının emeklilik durumu da yer aldı. İşte detaylar!

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

Murat Kurum'dan Konya yatırımları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın geleceğini inşa ettiklerini belirtti. Kurum, "Kentsel dönüşümden sosyal konutlara, millet bahçelerinden çevre yatırımlarımıza, sokak sağlıklaştırma projelerinden tarihi meydanlarımızı yenilemeye, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Konya Şükran Mahallesi'nde dönüşüm başladı!

Konya'nın Şükran Mahallesi'nde devam eden çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dönüşümle birlikte kentte bulunan tarihi surlar gün yüzüne çıkıyor. 

Diyarbakır surları çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır'da tarihi surlarının çevresindeki sur koruma bandı içerisinde kalan ve kamulaştırma işlemi tamamlanan 41 yapı için yıkım çalışmaları başladı.

Fatih'te tarihi surların bir bölümü çöktü!

İstanbul Fatih'teki Karagümrük Mahallesi Kaleboyu Caddesi üzerindeki tarihi surların bir bölümü çöktü.

tarihi surlar mı çöktü Haberi

tarihi surlar mı çöktü

İstanbul'un tarihi surlarının Sulukule Kapısı yakınlarındaki kısmında çökme yaşandı. Alınan bilgilere göre, gece saatlerinde Karagümrük Mahallesi Kaleboyu Caddesi üzerindeki tarihi surların Sulukule T-80 burcu ismiyle bilenen kısmı çöktü. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kopan parçaların bir kısmı, yola ve arka taraftaki yeşil alana savruldu.

Çökme sebebiyle Kaleboyu Caddesi trafiğe kapandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çökmenin yaşandığı alana güvenlik şeridi çekti.

Sürücüler de ekipler tarafından alternatif yollara yönlendiriliyor.

Belediye ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam...