02 / 05 / 2024

tarihi yalı eserleri

tarihi yalı eserleri

1936 yılında Boğaz'da yalı fiyatları çok düşük olduğu için birçok mal sahibi yalılarını enkaz suretiyle satıyormuş. Birçok tarihi yalı ve köşklerin tavanları sökülerek yeni yapılan binalara naklediyormuş.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin TL’ye kiralandı! 'Yalı Çapkını' dizisi tarihi yalıda çekilecek!

Boğazın gözdeleri arasında yer alan Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin liraya Star TV'de ekrana gelecek Yalı Çapkını dizisine kiralandı.  Güçlü oyuncu kadrosuyla ekranlara gelecek dizinin ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu.

İstanbul Boğazı'ndaki satılık yalılara talep arttı!

Doğal güzellikleri, tarihi yalıları, ulaşımı, sessiz sakin sokaklarıyla İstanbul'un cazibe merkezlerinden olan Beykoz, Türkiye genelinde değerli ilk 10 ilçe arasında yer alıyor. Otoyol ve köprüye yakınlığı nedeniyle, ulaşım anlamında da büyük kolaylığa sahip. İlçede toplamda 109 adet yalı bulunuyor.

Beylerbeyi'ndeki tarihi yalı açık artırmayla satışa sunuldu!

SBK Holding'in iştiraklerinden olan ve borç yapılandırması yapan şirketi Mega Varlık'ın hala merkez ofis olarak kullandığı yalı satılıyor. Yalı için 60 milyon TL başlangıç bedeli belirlendi.

Tarihi yalıda komşu paniği!

II. Abdülhamid döneminde 1906 yılında Raimondo Daronco tarafından Sara Sultan'ın ikiz torunlarına yapılan Yeniköy'de bulunan Faik ve Bekir Bey yalısında yaşayan kardeşlerin başı komşusuyla dertte.

Ethem Pertev Yalısı’nın akıbeti ne olacak?

Etel ve Robert Baler'in boşanma kararı sonrası çiftin yaşadığı Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’nı nasıl paylaşacakları herkes tarafından merak edildi. Yalının Baler çiftinde değil, Nina Lydia Joukowsky’ye ait olduğu öğrenildi...

Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı’nı otele çevirme planı İBB’den döndü!

323 yıllık tarihi Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı'nı otele dönüştürme planı, İBB'den döndü. Yalının bulunduğu parselin, "yeşil alan" fonksiyonunun iptal edilip, "turizm alanı" ilan edilmesi teklifi, İBB Meclisi tarafından uygun görülmeyerek oybirliği ile onaylanmadı.

Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı satışa çıktı!

Etel ile Robert Baler’in sahibi olduğu Kanlıca'daki Ethem Pertev Yalısı satışa çıktı. Tarihi yalının fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

İstanbul Boğazı'ndaki 71 yalı satışa çıktı!

İstanbul Boğazı'nda bulunan tarihi 71 yalı satılmayı bekliyor. Boğaz'ın en pahalı yalısı 19 odalı 530 milyon TL ile Bebek'tekş yalı oldu.

Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Büyükada’daki yalısı satışa çıktı! 

Azerbaycanlı hayırsever işadamı Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Büyükada’da yer alan yalısı satışa çıkarıldı. 17 milyon TL değer biçilen 300 senelik tarihi yapının pek çok alıcısının olduğu açıklandı.

Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor!

'Noel Eram Yalısı' olarak da bilinen İstanbul Boğazı'ndaki en değerli yalılarından Çengelköy'deki Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor.

Paşabahçe Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışta!

Paşabahçe'de bulunan, Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışa sunuldu. Tarihi eser niteliğine sahip yalıya yabancı ve yerli yatırımcıların ilgisi yoğun.

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

tarihi yalı eserleri Haberi

tarihi yalı eserleri



İstanbul'da yeni bir ticaret başladı: Tavan satışı..


Boğaziçi'ndeki eski büyük yalıların güzel tavanları birer birer satılıyor


    Her sene Boğaziçi'ndeki eski ve büyük yalıların bir kaçı yıkılıyor. Meşhur yalılar enkazcılar tarafından yıkılarak, enkazı parça parça satılıyor. Bu arada hiç akla gelmedik bir ticaret de almış yürümüştür... Bu ticaret tavan ticaretidir.

    Boğaz'da eskiden içinde sulh muahedeleri imzalanmış meşhur tarihi bazı yalıların son derece sanatkarane yapılmış tavanları vardır. İşte satılan bu fevkalade güzel tavanlardır. 

    Ekserisi tahta olan bu tavanlar sökülmeden evvel muhtelif parçalarının üzerine numaralar konulmaktadır. Sonra tavan sökülüyor, başka, yeni bir binaya nakledilerek parçalarının numaralarına göre tekrar kuruluyor....