05 / 05 / 2024

tarihi yozgat lisesi restorasyon çalışmaları

tarihi yozgat lisesi restorasyon çalışmaları

Yozgat’ın tarihi zenginlikleri arasında yer alan Yozgat Lisesi restorasyonu, çevre düzenlemesi ve bahçe duvarı yapım işi için imzalar atıldı. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, imza töreninde bir konuşma yaptı...

Yozgat Doğankent’e toplu konut müjdesi!

TOKİ tarafından Yozgat'ın Sorgun İlçesi’nin Doğankent Beldesi’nde yapılması planlanan konutların ihale tarihi belli oldu. 

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!

Bartın’da, Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılan 120 yıllık tarihi bina külliyeli cami yapılmak için yıkılıyor. Yapı, şehirdeki sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oluşturduğu “Okuluma Dokunma'' platformunun karşı çıkmasına rağmen yıkılıyor. 

Zonguldak Kız Meslek Lisesi kültür varlığı olarak tescillendi!

Zonguldak'ta yıkılarak yerine otopark yapılmak istenen tarihi Zonguldak Kız Meslek Lisesi için Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne tescil başvurusu yapıldı. İlgili kurum tarafından tarihi okulun tescillendiği duyuruldu...

TOKİ Yozgat Medrese başvuruları 21 Ekim'de başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese projesinde yer alan konutlar 21 Ekim tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

Tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı!

Birçok ünlü isimin eski okulu olan ve deprem riski bulunan tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı verildi.

TOKİ Yozgat Medrese başvuru tarihleri 2019!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese 2019 projesinde toplam 10 adet konut bulunuyor. Proje için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi.

Tarihi Erenköy Kız Anadolu Lisesi yıkılacak!

Deprem riski taşıdığı bulunan Erenköy Kız Anadolu Lisesi yaz tatilinde yıkılacak. Yeni okulun 16 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Yozgat Medrese TOKİ başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Medrese projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Yozgat Medrese son başvuru tarihi bugün!

2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konutlara yer verilen Yozgat Medrese TOKİ başvuruları bugün sona eriyor.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Bekir Bozdağ’dan Yozgat'taki yıkım projelerine destek!

Yozgat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın yürüttüğü yıkım projelerine destek verdiğini açıkladı. Bozdağ, çalışmalarla tarihi güzelliklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.

TOKİ Yozgat Akdağmadeni son başvuru tarihi!

TOKİ Yozgat Akdağmadeni projesinde daire fiyatları 104 bin 75 TL ile 129 bin 148 TL arasında değişiyor. Proje için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Kabataş Erkek Lisesi yıkılıyor mu?

Feriye Sarayı’nın Kabataş Erkek Lisesi olarak kullanılan tarihi binası restorasyon adı altında iş makineleriyle yıkılıyor.

tarihi yozgat lisesi restorasyon çalışmaları Haberi

tarihi yozgat lisesi restorasyon çalışmaları


Yozgat’ın tarihi zenginlikleri arasında yer alan Yozgat Lisesi restorasyonu, çevre düzenlemesi ve bahçe duvarı yapım işi için imzalar atıldı. 


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, imza töreninde yaptığı konuşmada Yozgat Lisesi’nin geçmişte çok hoyrat kullanıldığını hatırlatarak lisenin etrafında geçmişte gereksiz binaların yapıldığını ifade etti.


Lisenin çevresine yapılan binalardan çıkan hafriyatın da lisenin arka ve yan kısımlarına eklenmesiyle tarihi eserin görünmez hale geldiğini anlatan Yazıcı, "Maalesef Yozgat’tın nadide tarihi eserlerinden Yozgat Lisesi’ne gerekli hassasiyet gösterilmemiş. Biz, bu eserlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için çalışıyoruz. Çalışmalarımız bittiğinde lise civarında vatandaşlarımız Yozgat Lisesi’nin tarihi ihtişamını görerek yürüyecek."dedi.


Yozgat Belediyesi tarafından ihale edilen ve 877 bin 210, 82 TL’le mal olacak çalışmaların, İl Özel İdaresi Bütçesi Kültür Varlıklarına Katkı Payı’ndan karşılanacağını vurgulayan Yazıcı, lisenin çevre duvarının alçaltılarak geri cekileceğini...